The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Iunieta Sandu vorbește despre Târgul de Crăciun al freelancerilor

Interviu / 15 Dec 2020 / The Institute
  • Iunieta Sandu vorbește despre Târgul de Crăciun al freelancerilor
1/1
 NO.MAD Talks propune ca, în 2020, cadourile de sărbători să fie unele nu doar memorabile, dar să și dăruiască momente, inspiraţie, oportunităţi de creştere personală sau profesională și, nu în ultimul rând, timp. Astfel a apărut Târgul de Crăciun online al freelancerilor, care se va desfășura online, pe site-ul NO.MAD Talks, până pe 7 ianuarie și care reunește pachete de produse și servicii oferite de freelancerii și de antreprenorii din comunitate.

Despre acest târg ne-a povestit mai multe Iunieta Stanciu, Freelance Communication Specialist și fondatoare NO.MAD Talks.

NO.MAD Talks vine din nou cu un proiect special. Cum ţi-a venit ideea Târgului de Crăciun al freelancerilor?

Am început brand-ul NO.MAD Talks ca un proiect personal și dacă, acum doi, când l-am lansat, alegeam subiectele evenimentelor sau conceptele astfel încât să-mi acopere mie niște goluri, acum toate ideile au ca valori principale curajul și creativitate și în centrul lor comunitatea. Toate conceptele pentru proiect le trec prin filtrul unei singure întrebări: ce valoare aduce comunității?
La fel s-a întâmplat și cu Târgul de Crăciun. A fost un an greu și complicat pentru toată lumea, așa că m-am întrebat cum ar fi ca anul acest cadourile să fie unele utile, care să ajute prietenii și familia să facă un pas înainte cu business-ul lor, cu proiectele personale sau cu obiectivele pe anul viitor. Și NO.MAD Talks fiind o comunitate de freelanceri și antreprenori m-am gândit, desigur, ca serviciile sau produsele să fie oferite de ei.

De ce un astfel de târg, ce v-aţi propus cu el?
Mi s-a părut un concept suficient de curajos ca să fie pus la cale de echipa NO.MAD Talks. Și, bineînțeles, să facem cunoscute serviciile și produsele freelancerilor și antreprenorilor din comunitate. Am lansat Târgul de Crăciun de aproape o săptămână și deja avem peste 10.000 de vizite pe pagina dedicată.

Povesteşte-ne puţin despre cum se pot înscrie freelancerii sau antreprenorii la târg şi de ce ar trebui să o facă!
La târg poate participa oricine care oferă produse sau servicii ambalate sub forma unei experiențe, fie că e vorba de ședințe de dezvoltare personală sau de terapie, masaj după orele de lucru de acasă, un pachet de articole pe blog sau de ad-uri pe Facebook, audit SEO sau servicii de optimizare online, o masă de Crăciun îmbelşugată sau multe dimineți cu cafea bună, idee e ca aceste cadouri să îi poată ajuta pe cei dragi să fie mai bine şi să le meargă mai bine. Cei care vor să se înscrie pot intra aici. Noi analizăm propunerea, iar în 24 de ore revenim pe mail cu detalii.
Motivul pentru care le recomand antreprenorilor să se înscrie este pentru că NO.MAD Talks a devenit acum, după doi ani de muncă, un brand destul de cunoscut printre antreprenori, creativi, oameni de comunicare, marketing, o zonă cu oameni foarte activi, implicați și un public consumator de servicii. Prin participarea la acest târg, o să aibă acces la publicul nostru, din start deschis către serviciile și produsele lor, obișnuit să susțină alți freelanceri și antreprenori. Și, pentru că o să avem o campanie de comunicare destul de complexă, le vor crește și notorietatea și vânzările, sunt sigură că o să aibă vânzări sau propuneri de noi parteneriate.

Câţi expozanţi există până în prezent şi până când se mai pot înscrie?
În momentul de față avem 40 de pachete, de la 23 de expozanți dar primim zilnic noi înscrieri, așa că le recomandăm tuturor să intre în fiecare zi să vadă noutățile. Momentan Târgul este gândit să fie deschis până pe 7 ianuarie, deci se pot înscrie când își doresc.

Ce găsim la standurile virtuale ale Târgului de Crăciun al freelancerilor şi cum pot fi achiziţionate cadourile?
Găsim cadouri care să bucure chiar toată familia. Avem masa de Crăciun pregătită de bistroteca FlipFlop, vouchere pentru delicatesele de la Măcelăria Ghiță, ședințe de masaj, pachete de articole pentru blog sau postări pe social media, tur virtual pentru locații realizat de fotograful Călin Stan, ședințe de public speaking cu actrița Nuami Dinescu, workshop de vision board susținut de Andreea Baudici, Life and Career Coach, ședințe de business coaching susținute de Alex Oprișan de la Lansator, fotografii din România înrămate frumos de Călătorii Vizuale, ținute și accesorii realizate de Happy Friday, Maria Amelian și AWE. Fashion. Stories dar și ateliere de muzică pentru cei mici cu Mădălina Pavăl.
Fiecare pachet poate fi achiziționat contactând freelancerul sau antreprenorul care îl oferă direct, cumpărătorul având astfel ocazia de a cunoaște și omul din spatele conceptului. Noi ne-am propus doar să aducem la un loc oameni faini din comunitate, cu concepte faine numai bune de oferit de Sărbători și am avut o surpriză plăcută când am văzut cu ce s-au pregătit.

De ce ar trebui oamenii să ia în calcul cadourile-experienţă, cum le-aţi numit voi, în locul celor tradiţionale? Poţi să faci unele recomandări de la târg?
Cadourile-experiență sunt cele care ajută și bucură în același timp, poate fi, dacă vrei, și un manifest împotriva consumerismului - să ne mai oprim puțin din a cumpăra obiecte sau lucruri fără sens sau să susținem fast fashion. Prin cadouri-experiență susținem antreprenorii și freelanceri și ajutăm familia și prietenii și astfel bucurăm mai mulți oameni în același timp. Recomand cu drag ședințele de masaj ale Anei, ținutele de la Happy Friday, preparatele de la FlipFlop și Măcelaria Ghiță. Ce să spun, recomand cu drag toți expozanții înscriși, sunt oameni din comunitate pe care îi cunoaștem, cu care am lucrat sau cărora le-am testat produsele.

Ai fost cuminte? Cum arată lista ta pentru Moş Crăciun anul acesta?
Dacă statul în casă se pune pe lista lucrurilor pe care le fac oamenii cuminți atunci da, am fost cea mai cuminte. De Moș Crăciun îmi doresc puțin timp liber, să respir, să-mi adun puterile și să mă pregătesc pentru anul care vine.