Sumă strânsă din campania de 2% a însemnat un sprijin de 100% pentru realizarea spectacolului Molly Sweeney care a avut premiera la finalul anului trecut.
„Ne bucurăm de primul spectacol coproducție UNTEATRU și Spectatorii săi. Vă mulțumim că ne ajutați să construim în continuare povești. Ne ajutați să fim o poveste fără sfârșit.
După această reușită fantastică, ne dorim să repetăm experiența și încercăm și anul acesta să aducem pe lume un spectacol făcut 100% din 2%. Împreună facem lumea mai frumoasă. Mulțumim!” Andrei și Andreea Grosu, fondatorii UNTEATRU.
Aprecierea a venit și din partea juriului de nominalizari UNITER, Mihaela Trofimov - Molly Sweeney - primind nominalizarea UNITER pentru „Cea mai bună actriţă în rol principal” pentru rolul titular.
Despre rolul său, Mihaela spune:
„Molly Sweeney este un text care m-a nedumerit la început, dar pe care am ajuns să îl iubesc fără rezerve. Un spectacol pe care îl simt pe cât de fragil pe atât de puternic. Ard de nerăbdare să aflu dacă vor simți la fel și oamenii care vor veni să-i afle povestea.”
„Molly Sweeney” de Brian Friel
Regia: Sanziana Stoican
Scenografie: Valentin Varlan
distributia: Mihaela Trofimov, Constantin Cojocaru, Liviu Pintileasa
Un spectacol care vorbește despre frumusețea imperfecțiunii, despre cum obsesia pentru mai bine poate distruge și care pune realitatea înconjurătoare sub semnul întrebării. Este povestea lui Molly Sweeney, o femeie oarbă timp de patruzeci de ani care își recapătă vederea. Haideți să o ascultăm!
Premiile Galei UNITER 2017 nominalizează și spectacolul „Vandalul” de Hamish Linklater,
regia şi adaptarea Andreea Vulpe, coproducţie a Societăţii Române de Televiziune (Casa de producţie a TVR) – UNTEATRU pentru Cel mai bun spectacol de teatru TV.
Detalii despre toate spectacolele, concertele si bilete online aici: http://unteatru.ro/bilete/
Despre UNTEATRU:
UNTEATRU este un proiect cultural independent rezultat din dorinta infiintarii unui spațiu dedicat activitatilor artistice. Trasatura care confera unicitate proiectului este obiectivul exclusiv cultural de la care organizatorii nu se abat: UNTEATRU nu servește scopurilor comerciale. El functioneaza din 2010 ca vitrina in care produsul cultural devine exponat, iar spectatorul vizitator. Obiectivele UNTEATRU sunt vizibilitatea si promovarea tanarului artist, asigurarea unui spatiu de repetitii si productii independente si educatia prin cultura.