The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Pe 30 ianuarie, în Timișoara!

/ 16 Ian 2015 / Maria Neneciu
  • Pe 30 ianuarie, în Timișoara!
  • Pe 30 ianuarie, în Timișoara!
  • Pe 30 ianuarie, în Timișoara!
  • Pe 30 ianuarie, în Timișoara!
  • Pe 30 ianuarie, în Timișoara!
1/5
Venim la Timișoara și aducem:
 
Institute, THE Magazine - ediție specială de Timișoara 

Lansăm revista cu Pop-Up Store în deschidere, vineri, 30 ianuarie, la AMBASADA (noul proiect de reconversie culturală by PLAI Festival - în spațiul fostei fabrici PALTIM). 
 
Pop Up Store Made in Timișoara

Am adunat cei mai simpatici designeri și business-uri locale, pe care le veți putea descoperi tot pe 30 ianuarie, de la orele 18.00, tot la AMBASADA.
 
Creative Encounters@TM

Mergem in vizită la un studio creativ din Timișoara (despre care vă vom povesti în curând, tot aici). Creative Encounters este un proiect The Mark People - o serie de vizite la studiourile și birourile unora dintre cele mai inedite business-uri creative locale, în cadrul cărora, cei pasionați de industriile creative pot afla mai multe despre poveștile și echipele din spatele acestora și pot descoperi spațiile în care aceștia creează.
 
În paginile revistei veți putea afla povestea grupării Made in TM, un model de colaborare creativă pe plan local, dar și despre planurile de viitor și rezoluțiile administrației locale, veți putea descoperi branduri contemporane locale, dar și poveștile unora dintre cele mai cunsocute studiouri de arhitectură de aici. Veți putea cunoaște echipele care stau în spatele celor mai importane festivaluri și evenimente timișorene și  veți descoperi cele mai creative studiouri de design grafic de aici, reunite într-un dosar special dedicat talentelor locale. Iar la final, veți avea cu siguranță o listă lungă de locuri și proiecte pe care ar trebui să le verificați când ajungeți la Timișoara, printre care se vor număra cu siguranță și: proiectul Borangic, Tam Tam, Sebastian Spanache Trio, Clubul Water Performance, Timișoara Apartments, Hostel Costel, Spații în Așteptare, Anonim TM, Festivalul Plai, StudentFest, Super Smooth Studio, Carine Arnakis, Designaholic.tm, Synopsis și Ovidiu Hrin, Balamuc, Electronic Resistence, Festivalul Simultan, Teatrul independent Auăleu, facultățile creative și vocaționale din Timișoara, Bastionul Therezia, Studio Archaeus, Anuala de Arhitectură Timișoara, Ezzo Design, e-spres-oh, Doru Dumitrescu, Scârț, Codru de Pâine, Restaurantul Yugoslavia, Senneville sau Suppa Bar.

Și dacă nu am reușit să vă facem deja poftă de o mini-vacanță la Timișoara la sfârșitul lunii ianuarie, vă arătăm și câteva materiale video pe care le-am realizat acolo când am fost să descoperim cele mai creative povești locale (și ne-am îndrăgostit iremediabil de acest oraș). 


Ezzo Design
Doru Dumitrescu
Made in TM
Synopsis
The Mark People este o inițiativă The Institute și Grolsch, menită să reunească și să contureze comunitatea creativilor din România în jurul unor activități care vor populariza idei, proiecte și lucrări din sfera industriilor creative. The Mark People își propune să devină un instrument util pentru toți creativii români și să genereze conținut de calitate, despre inovații și idei.