The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Peste 530,000 de elevi își vor putea imagina Orașul Viitorului prin activitățile din Kit-ul pentru Săptămâna Verde realizat de ASAP România

Articol / 21 Mar 2023 / Andra Mihai
 • Peste 530,000 de elevi își vor putea imagina Orașul Viitorului prin activitățile din Kit-ul pentru Săptămâna Verde realizat de ASAP România
1/1
Începând cu săptămâna trecută, ASAP (Armata Selectării Atente a Plasticului), programul Fundației The Institute, a trimis către școlile partenere din întreaga țară Kit-ul digital ASAP pentru Săptămâna Verde. Acesta conține informații teoretice despre colectarea separată și reciclare, dar și idei de activități pe care profesorii le pot desfășura la clasă împreună cu elevii, în această perioadă dedicată proiectelor despre mediu, natură și schimbări climatice, fără cursuri conform orarului obișnuit, sau oricând își doresc ulterior.

Astfel, Kit-ul ASAP pentru Săptămâna Verde ajunge la peste 530,000 de elevi din cele 899 de școli partenere ASAP din toată țara și va fi distribuit prin email, în format digital, de către ASAP reprezentanților instituțiilor școlare înscrise în program. Kit-ul va fi de asemenea disponibil pentru descărcare pe site-ul ASAP, în secțiunea Resurse, astfel că oricine poate avea acces la el.

Activități „verzi”, distractive și educative pentru elevi
Kit-ul ASAP include:

 • Ghidul de Reciclare ASAP, cu informații selectate și prezentate pentru a fi ușor de predat elevilor în clasă;
 • Planșe cu jocuri și activități pe care profesorii să le folosească  în clasă împreună cu elevii;
 • Fișă cu instrucțiuni pentru profesori despre cum să folosească acest kit.
 •  

  „Ne-am decis să realizăm acest Kit pentru Săptămâna Verde ca urmare a solicitărilor venite din partea profesorilor din școlile ASAP. Au fost mai multe cereri primite din școlile din capitală și din zona Moldovei prin care ni se cerea ajutorul în acest sens, așa că am răspuns pozitiv și ne-am bucurat că și-au dorit să le oferim activități „verzi” pentru această săptămână.

  Ne alăturăm acestui demers pentru consolidarea și creșterea comunității ASAP, dar și pentru a susține dezideratul programului ca informațiile despre colectarea separată și importanța acesteia pentru comunitate să ajungă la cât mai mulți tineri”, a precizat Mihaela Tutunaru, coordonator program ASAP.

  Rebus și Trivia pe teme de colectare separată și reciclare sau un exercițiu de imaginație marca ASAP, despre cum văd elevii Orașul Viitorului, sunt câteva dintre activitățile propuse în acest Kit. După parcurgerea lui, elevii vor ști răspunsuri la întrebări precum: „Câte milioane de pungi sunt folosite la nivel global în fiecare minut?”, „Ce tipuri de plastic nu se pot recicla?”, „Cum putem rezolva problema plasticului?”,  sau „Care este cel mai mare stat poluator?”.

  Programul Săptămâna Verde se desfășoară în perioada 27 februarie - 16 iunie 2023, fiecare unitate educațională din mediul preuniversitar având flexibilitatea să își aleagă o săptămână din această perioadă în care acoperă conținut și desfășoară activități legate de schimbările climatice și protecția mediului în interiorul sau în afara unității educaționale.


  Gestionarea deșeurilor: cursuri online gratuite pentru profesori și administratori de școli

  ASAP România a dat și startul unei noi serii de cursuri, prima din acest an, de gestionare a deșeurilor,  dedicate profesorilor și administratorilor responsabili de deșeuri din școli. Cursurile sunt organizate pentru toate unitățile de învățământ din țară, gratuit, în format online, și conțin 2 module: unul dedicat gestionării deșeurilor, cu accent pe bune practici în școli, și un al doilea referitor la legislația actuală de administrare a deșeurilor și la obligațiile școlilor în tot acest proces. Înscrierile se pot face aici. La finalul instruirilor, cursanții obțin o adeverință de participare, pentru portofoliile personale.


  ***

  Parteneri media: Rock FM, Hotnews, Ambasada Sustenabilității în România

  ***

  Despre ASAP România

  ASAP (Armata Selectării Atente a Plasticului) este un program de responsabilitate socială care urmărește să genereze schimbare în comportamentul adolescenților față de plastic, de la utilizare la colectare separată și reciclare. Obiectivul ASAP este acela de a contribui activ la promovarea educației pentru mediu în rândul publicului țintă și de a crea cea mai mare infrastructură unitară pentru colectarea separată a deșeurilor în vederea reciclării în toate școlile din România.

  ASAP este un program susținut de Lidl România, care contribuie la obiectivele strategiei REset Plastic a Grupului Schwarz, din care retailerul face parte. Strategia REset Plastic cuprinde cinci zone de acțiune – de la evitarea folosirii plasticului în ambalaje și regândirea design-ului acestora, la reciclare și acțiuni de ecologizare, până la inovare și educare în domeniu.