The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Preview numărul 3 al ziarului Cartierul Creativ

Articol / 12 Noi 2018 / The Institute
  • Preview numărul 3 al ziarului Cartierul Creativ
  • Preview numărul 3 al ziarului Cartierul CreativVoila, le bistrot
  • Preview numărul 3 al ziarului Cartierul CreativVoila, le bistrot - Radu Dumitrescu
  • Preview numărul 3 al ziarului Cartierul CreativAdi Bulboacă
  • Preview numărul 3 al ziarului Cartierul CreativGrivita 53 - Chris Simion-Mercurian
  • Preview numărul 3 al ziarului Cartierul CreativMagazin Pictor - Laura Jianu
  • Preview numărul 3 al ziarului Cartierul CreativMods Barber Shop - Eugen Dumitru
  • Preview numărul 3 al ziarului Cartierul CreativMods Barber Shop
  • Preview numărul 3 al ziarului Cartierul CreativSteam
1/9
Zoom-in: Calea Griviței – Bulevadul Dacia – Constantin Budișteanu

Pentru poveștile din numărul 3 al ziarului Cartierul Creativ, am făcut o plimbare lungă pe Calea Griviței și am adunat frânturi de imagini care ne-au trecut prin fața ochilor: expresia manechinelor de ghips din vitrina atelierului de sculptură vizavi de clădirea UNARTE, lumea care se relaxează și înghesuie cu o poftă ca de lup la J’ai Bistrot, o clădire în paragină de pe Griviței care se va transforma în curând într-un teatru particular, furgoneta cu burgeri hip nu departe de prazul și măcelăria din Matache, fantomele actorilor care au jucat pe ecranul celor două cinemauri din areal: Marna de pe Buzești denumit apoi Feroviarul, în vogă în timpul perioadei sovietice, și Marconi, construit în 1905, pentru a cărui reabilitare se duce acum o campanie.

Și deși totul pare, în mare parte, încremenit într-un trecut care ţine cu dinţii să nu lase loc prezentului, dacă te uiţi atent, vezi cum apar schimbări și filtre de optimism, datorită creativităţii și iniţiativelor unor oameni cu idei. I-am cunoscut pe toți, i-am întrebat despre începuturile lor și despre cum și-au pornit micile afaceri, am făcut fotografii și am luat pulsul acestei zone fierbinți. Și avem ce povesti!

Cafele de origine băute cu prietenii de la Black Habit, Atelier Pinion și Steam, povești gastronomice împărtășite cu bucătarul Radu Dumitrescu de la Voila, Le Bistrot, discuții despre stil și subcultura modernistă purtate cu Eugen Dumitru de la Mods Barber Shop, impresii despre Bucureștiul sufocat și planuri pentru remediul imediatului dezbătute cu arhitecții de la Baza, pe toate le-am adunat în cuprinsul acestui ziar.

Rând pe rând, am bătut la ușile vecinilor noștri și am continuat șirul poveștilor până pe Bulevardul Dacia. Am făcut multe fotografii, am vorbit cu mai toți ambasadorii creativității din zonă și ți-am făcut program pentru zile pline în Cartierul Creativ.

Ce mai citești în numărul 3:
- Un interviu revelator despre muze și trenuri cu Adi Bulboacă, rezident în Cartierul Creativ de aproape șapte ani;
- Povestea comunității din jurul magazinului Pictor, universul studenților la Arte, al corporatiștilor cu hobbyuri artistice de week-end și al pensionarilor care se dedică pasiunilor abandonate în tinereţe;
- Idei inovatoare și planuri de dezvoltare pentru un București acceptabil, de la studiourile de arhitectură din Cartierul Creativ;
- Istoria arhitecturii civile neoclasice din București și povești din casa Scarlat Kretzulescu.

Cartierul Creativ, spaţiu delimitat de străzile Berzei – Calea Griviței – Calea Victoriei, fructifică energiile și potențialul antreprenorial și de dezvoltare urbană al industriilor creative. Este un nod al efervescențelor comunităților creative suprapus unui spațiu care are deja istoria și infrastructura necesare catalizării și accelerării motoarelor ecosistemului cultural și creativ. Inițiativa contribuie la coagularea comunității locale a industriilor creative și potențează astfel identitatea culturală a Bucureștiului.

Ziarul Cartierul Creativ apare la fiecare două luni și concentrează poveștile oamenilor, locurilor și afacerilor din cartier. Primul număr a explorat străzile cuprinse în perimetrul Calea Griviței - Calea Victoriei - Bd. Regina Elisabeta, iar cel de-al doilea spațiul Știrbei Vodă - Grădina Cișmigiu - General Berthelot. Numărul al treilea completează harta cu Bulevadul Dacia - Calea Griviței - Constantin Budișteanu.

www.cartierulcreativ.ro