The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Rețete pentru Planetă, ediția a II-a

/ 30 Mar 2021 / The Institute
  • Rețete pentru Planetă, ediția a II-a
1/1
Asociația Mai bine organizează în perioada 10 -16 mai 2021 tabăra Rețete pentru Planetă, ediția a II-a.

Membrii echipei și facilitatorii activităților te invită să împărtășești și să înveți împreună cu ei care sunt cele mai bune metode prin care noi, cetățenii, putem contribui la combaterea schimbărilor climatice și a fenomenelor de migrație prin intermediul hranei.

Dacă ai între 18 și 35 de ani și vrei să te implici în acțiuni menite să ofere generațiilor actuale și viitoare șansa de a trăi pe o planetă locuibilă, atunci participă la tabăra Rețete pentru Planetă, ediția a II-a, în perioada 10 - 16 mai 2021, într-un cadru natural*.

Aplică aici până duminică, 25 aprilie, ora 23.59, iar organizatorii te vor contacta fie că ai fost selectat/ă pentru a participa la această tabără, fie că te regăsești pe lista de așteptare.

Participarea este gratuită, iar transportul, cazarea și masa sunt asigurate de către organizatori, însă locurile sunt limitate.

Tabăra Rețete pentru Planetă, ediția a II-a este organizată de asociația Mai bine și face parte din proiectul Our Food, Our Future, care este finanțat de Uniunea Europeană.

Pentru a-ți face o idee despre cum a fost la prima ediție a taberei, găsești aici câteva poze.

*Important

În contextul epidemiologic actual, vor fi luate toate măsurile de precauție necesare pentru a facilita tabăra în condiții de siguranță, într-un spațiu care permite acest lucru. Organizatorii doresc să creeze un cadru de desfășurare sigur și sănătos, motiv pentru care își rezervă dreptul de a reveni cu informații și solicitări suplimentare, în funcție de recomandările și restricțiile în vigoare.
În cazul în care situația o va impune ori vor simți că nu pot garanta siguranța participanților și a echipei, organizatorii și facilitatorii vor adapta și susține tabăra online, în același interval de timp.
Informații cu privire la spațiul de desfășurare, fizic sau online, măsurile de precauție obligatorii, respectiv agenda taberei vor fi oferite doar persoanelor selectate să participe la tabără.

Abordarea propusă

La nivel global, sistemul alimentar are o influență enormă asupra schimbărilor climatice și asupra migrației, fenomene care, la rândul lor, afectează modul în care producem și consumăm alimente.
Folosirea hranei pentru a ilustra interdependența și complexitatea factorilor care determină schimbările climatice și anumite fenomene de migrație este o abordare firească, pragmatică și cu un potențial impact semnificativ.
Organizatorii au încredere că tinerii sunt cei mai în măsură să răspundă provocărilor aduse de schimbările climatice și migrație prin intermediul hranei. Aceștia propun să împărtășim cu toții cunoștințele și instrumentele de care dispunem și să învățăm unii de la alții pentru a cultiva energia necesară pentru a crea noi sisteme de relații interumane, între oameni și natură, precum și cu noi înșiși, bazate pe cooperare, simplitate voluntară și bucuria de a fi.

Facilitatorii taberei

Tabăra va fi facilitată de Ana și Bogdan (Asociația REPER21*), doi colegi gastronomi și gurmanzi, cu un background profesional complementar:
Ana-Maria Marinescu-Pălăduș este membră fondatoare, vice-președintă și activistă în REPER21. Economist de profesie, absolventă a Institutului de Științe Politice din Paris, Ana a lucrat pentru Agenția Internațională de Energie și din 2006 gestionează în REPER21 diversele inițiative ale asociației în domeniile consumului responsabil, educației pentru dezvoltarea durabilă și schimbările climatice, activând printre altele ca formator și facilitator.

Bogdan Mihail Gioară este fondatorul și președintele REPER21. Politolog, fost profesor la Institutul de Științe Politice din Geneva, Bogdan deține o vastă expertiză teoretică și practică în domeniul schimbărilor climatice și impactului socio-economic al acestora, dezvoltată prin numeroase proiecte europene (Erasmus+, POCU, POCA) în acest domeniu pe care le-a coordonat în REPER21 și în cadrul cărora a activat ca expert și formator. Bogdan coordonează activitatea online a REPER21 privind tematica schimbărilor climatice.

*REPER21 (Rețeaua Europeană pentru Promovarea unei Economii Responsabile, secolul al XXI-lea) este o organizație cu o experiență vastă în promovarea și operaționalizarea dezvoltării durabile. Schimbările climatice și rolul lor asupra societăților contemporane reprezintă una dintre cele mai importante piste de acțiune ale asociației. Printre altele, REPER21 co-gestionează programul PROF21, destinat promovării educației pentru dezvoltarea durabilă (EDD) în școli, programul ONG21 prin care a fost dezvoltată în mod participativ o politică publică în domeniul EDD și gestionează pagina și grupul de Facebook „Cercul climatic”.

Despre organizatori și proiectul Our Food, Our Future

Asociația Mai bine este o organizație fondată în anul 2009, în Iași, care are ca misiune promovarea teoretică și practică a dezvoltării durabile prin inițiative și proiecte organizate și dezvoltate în patru domenii de acțiune: educație pentru dezvoltare durabilă, protecția mediului, antreprenoriat social verde și implicare civică.

Proiectul Our Food, Our Future urmărește implicarea tinerilor europeni în activități, campanii și politici de dezvoltare, la nivelul Uniunii Europene, care răspund provocărilor globale ale migrației și schimbărilor climatice prin intermediul consumului și producției durabile de produse alimentare.
Conținutul acestui material intră în responsabilitatea asociației Mai bine și nu reflectă în mod necesar poziția oficială a Uniunii Europene.