The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

S-a deschis Mazilique Studio

News / 23 Mar 2016 / INSTITUTE.RO
  • S-a deschis Mazilique Studio
  • S-a deschis Mazilique Studio
  • S-a deschis Mazilique Studio
  • S-a deschis Mazilique Studio
  • S-a deschis Mazilique Studio
1/5
După șapte ani în care a reunit în jurul blogului Mazilique.ro oameni cu poftă de viață și chef de experiențe noi, Cristina Mazilu, jurnalist, food blogger și bucătar de plăcere, a deschis primul open kitchen din București: Mazilique Studio.
 
Studioul a fost gândit ca un „loc de joacă” care să găzduiască ateliere de gătit, testări de rețete și meniuri, întâlniri gourmet, ședințe foto și lansări de produse sau petreceri private. 
 
„Mi-am dorit o bucătărie deschisă, un spațiu care să adune oamenii în jurul mesei. Pe lângă mâncare, am vrut un loc care să creeze momente. De asta m-am și apucat de gătit, pentru că era o experiență pe care o puteam împărți cu ceilalți – să faci ceva, să oferi, să vezi că oamenii se bucură și, astfel, să primești și tu înapoi”, povestește Cristina Mazilu despre cum i-a venit ideea unui open kitchen.
 
Studioul de 90m2 se află într-o zonă veche a Bucureștiului, pe Făinari, la numărul 5, și a fost amenajat de către arhitecta Eliza Yokina, co-fondatoare a biroului de arhitectură SYAA. Coloana vertebrală de la care a pornit amenajarea întregului spațiu este masa comunală prelungită cu insula de gătit. 
 
„Am plecat de la viziunea Cristinei asupra a ceea ce este o experiență culinară și am putut să dau actuala configurare a spațiului – practică și funcțională, deopotrivă. Pentru Cristina, pe lângă explorarea gusturilor și plăcerea degustării, sunt importante legăturile care se țes între oameni, printre farfurii și tacâmuri, felul în care interacționează ei și cum un pretext de o cină sau un brunch poate fi o experiență socială în sine”, completează Eliza Yokina. 
 
Mazilique Studio redă cu fidelitate atmosfera din casele în care bucătăria este camera „cea mai vie”, pentru că este locul în care întâlnirile devin gurmande și experiențele se transformă în unele memorabile.