The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Școala de Vară pentru Arte și Meșteșuguri Deltaice - Diversitatea etnică locală

Articol / 30 Iun 2020 / The Institute
  • Școala de Vară pentru Arte și Meșteșuguri Deltaice - Diversitatea etnică localăScoala de vara - 2020
  • Școala de Vară pentru Arte și Meșteșuguri Deltaice - Diversitatea etnică localăCentrul Comunitar Letea @Claudiu Popescu
  • Școala de Vară pentru Arte și Meșteșuguri Deltaice - Diversitatea etnică localăȘcoala de vară - 2019
  • Școala de Vară pentru Arte și Meșteșuguri Deltaice - Diversitatea etnică localăȘcoala de vară - 2019
1/4
Asociația Letea în UNESCO organizează, în perioada 14-21 iulie, cea de-a treia ediție a Școlii de Vară pentru Arte și Meșteșuguri Deltaice, în cel mai izolat sat din Delta Dunării – Letea și invită persoanele interesate să participe prin trimiterea unui CV pe adresa office@letea.eu până pe 6 iulie.

Şcoala de Vară pentru Arte și Meșteșuguri Deltaice este un proiect educațional teoretic și practic care aduce în prim plan tradițiile rurale, în vederea revitalizării meșteșugurilor locale și transpunerea lor în modele arhitecturale și de design contemporan.

În 2020, tematica școlii este diversitatea etnică locală și presupune documentarea asemănărilor, diferențelor și influențelor pe care comunitățile de români, ucraineni și ruși lipoveni le-au avut reciproc, în comuna C.A Rosetti.

Comunitățile etnice își vor prezenta tradițiile în cadrul unui program didactic organizat în timpul Școlii de Vară pentru Arte și Meșteșuguri Deltaice, cu scopul de a promova patrimoniuli material deltaic!

Intervențiile practice sunt organizate în vederea renovării clădirii Centrului Comunitar Letea, înființat de către Asociația Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, în parteneriat cu Asociația Letea în UNESCO, în satul Letea, comuna C.A Rosetti. Clădirea existentă nu respectă normele specifice construcțiilor din Rezervația Biosferei Deltei Dunării, iar prin intermediul școlii de vară ne propunem o intervenție asupra construcției, folosind tehnici tradiționale.

Şcoala de Vară pentru Arte și Meșteșuguri Deltaice este un proiect derulat de Asociația Letea în UNESCO, în parteneriat cu Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, cu sprijinul Cluburilor Rotaract București, prin proiectul Bookurie și al Fundației Pro Patrimonio și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.