The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Se deschide The Garden of Beauty, cea de-a doua expoziție imersivă marca MECENA.ART

Articol / 29 Ian 2021 / The Institute
  • Se deschide The Garden of Beauty, cea de-a doua expoziție imersivă marca MECENA.ART
1/1
 Pe 5 februarie se deschide cea de-a doua expoziție imersivă la MECENA.ART – Not your usual gallery. The Garden of Beauty este dedicată picturilor artistei JOSEM și urmărește ideea de grădină a paradisului, extinsă în întreg spațiul expozițional.

The Garden of Beauty dorește să fie un tribut al frumuseții și feminității, desprins din Grădina Raiului. Gândit ca un spațiu metafizic, în care nu există noțiunea păcatului sau a dualității, conceptul elimină nuanțele de bine și rău și lasă la latitudinea privitorului să decidă.

Fiecare lucrare din această expoziție este integrată ca fiind un fruct al naturii care se dezvăluie în spațiu, aducând într-un microunivers conceptul care spune că un copil se naște în ocrotirea copacului, își urmează propriul drum pentru ca în final să devină și el dătător de viață.

Respectând conceptul cu care a pornit la drum, echipa MECENA.ART folosește lumină, sunet, scenografie și miros pentru ca expoziția The Garden of Beauty să fie una senzorială, imersivă.

„Am vrut să unim simțurile și să îi facem pe oameni să gândească dincolo de pânză, către conceptul artistic și, poate, mai departe, către transpunerea acestui concept în propria noastră viață. Noi am pornit la drum cu dorința de a-i pune pe oameni față în față cu propriile lor gânduri legate exact de sentimentele și de subiectele pe care le propune artistul, tocmai pentru a demonstra că arta este aplicabilă vieții noastre de zi cu zi, nu un subiect tabu care se discută doar la mese festive” – declară Silvana Dulamă-Popa, curatorul expoziției.

Despre lucrări, JOSEM spune că reprezintă o ecuație a conștientului și inconștientului, folosind mai multe tehnici și materiale pentru ca rezultatul să fie culoarea redată ca emoție, prin straturi de vopsea și linii, mergând către abstract. Unul din subiectele abordate des de artistă este nudul abstract care merge pe ideea de memorie – „trupul păstrează memoria emoției de ieri în culorile de azi” - JOSEM.

Echipa creativă este formată din Silvana Dulamă-Popa, curator, Alin Popa, director creativ și Alex Mihuț, sound design.

Expoziția are loc între 5 februarie și 15 martie la MECENA.ART – Not your usual gallery, în strada 11 iunie, nr. 50, București. Intrarea se face pe bază de bilet, care poate fi achiziționat de pe site-ul iabilet.ro. Mai multe detalii pe www.mecena.art.

MECENA.ART – Not your usual gallery găzduiește artiști diferiți în fiecare lună și creează o comunitate a oamenilor care evadează din cotidian prin crearea sau achiziționarea de artă, un spațiu sigur pentru artiștii contemporani și iubitorii de artă deopotrivă. Proiectul pune un accent special pe consolidarea relației între artist și privitor. Structurat ca o platformă omnichannel, MECENA.ART este atât un spațiu expozițional imersiv, cât și un canal online care pune cumpărătorul de artă în contact direct cu artistul. Ambele spații vor găzdui o selecție de lucrări din mai multe stiluri, de la abstract și expresionism la figurativ, și din mai multe medii - pictură, sculptură, grafică, urmând ca în lunile următoare situl să se extindă și către fotografie, bijuterie și obiect de artă.