The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

SPOTLIGHT2016 Artists // KOTKI visuals & TANGAJ DANCE

Articol / 18 Apr 2016 / INSTITUTE.RO
  • SPOTLIGHT2016 Artists // KOTKI visuals & TANGAJ DANCE
  • SPOTLIGHT2016 Artists // KOTKI visuals & TANGAJ DANCE
  • SPOTLIGHT2016 Artists // KOTKI visuals & TANGAJ DANCE
  • SPOTLIGHT2016 Artists // KOTKI visuals & TANGAJ DANCE
1/4
Anul trecut, Spotlight a pus pentru prima oară Bucureștiul într-o nouă lumină, cea de capitală europeană gazdă a unui festival internațional dedicat formelor de manifestare artistică prin intermediul luminii și al inovațiilor tehnologice.

Pentru 2016 Centrul Cultural ARCUB împreună cu Primăria Municipiului București continuă misiunea festivalului și vor aduce în fața publicului o nouă serie de instalații și spectacole de lumini, care între 5 și 8 mai vor transforma Calea Victoriei într-un spațiu dedicat vizualului în cele mai complexe forme ale sale.

Vrem să vă facem cunoștință cu artiștii români prezenți în festival pe rând și pe îndelete.


KOTKI visuals & TANGAJ DANCE 

Studioul KOTKI visuals creează experiențe real-time în domeniile artei multimedia și interactive, video design & music visuals, dance contemporan & teatru.

Fondat în București în 2006, de artistele vizuale Mihaela Kavdanska și Dilmana Yordanova, este printre primele studiouri din Europa de Est care au implementat noile tehnologii și abordări creative în arta audio-vizuală, artele performative și industriile de PR și comunicare multimedia.

În cei 10 ani de activitate, portofoliul lor include aproape/peste o sută de proiecte, realizate pentru un registru larg de clienți și parteneri din Europa și Statele Unite. Din 2012 KOTKI visuals activează în București și Linz, Austria.


                        KOTKI visuals și TANGAJ DANCE - Birdville

TANGAJ DANCE este o companie de dans, fondată în 2013 de coregrafa Simona Deaconescu. Este o echipă tânără de artiști, cu o estetică de mișcare dezvoltată prin îmbinarea unor unghiuri contrastante cu variații neașteptate de dinamică, o atmosferă urbană și o puternică influență cinematografică.
Colaborarea strânsă între KOTKI visuals și TANGAJ DANCE începe în 2014. Împreuna creează și pun în scenă performance-uri de dans intermedia și alte proiecte interdisciplinare.


                          KOTKI visuals și TANGAJ DANCE - Birdville

Propunere SPOTLIGHT: Embodymento

Printr-o interacțiune între dans, artă vizuală și arhitectură, Embodymento creează identități multiple pentru o fațadă urbană anonimă, prin suprapunerea unui strat dinamic de expresie umană și arhitecturală.
Coregrafia și elementele fațadei se întrepătrund cu vizualuri repetitive, iluzii optice, spații și texturi minimal-abstracte sau figurativ-luxuriante. La limita între real și imaginar, conexiuni nemaivăzute devin vizibile, aproape tangibile.

Echipa proiectului
Concept & artistic direction: Dilmana Yordanova & Mihaela Kavdanska/ KOTKI visuals.
Video production & mapping: KOTKI visuals, Vali Chincisan, The Cell.
Coregraf: Simona Deaconescu/ Tangaj Dance.
Dansatori: Denis Bolborea, Simona Dabija/ Tangaj Dance.