The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Viziere.ro: 250.000 viziere produse şi livrate gratuit către cadrele medicale din toată țara

Articol / 27 Mai 2020 / The Institute
  • Viziere.ro: 250.000 viziere produse şi livrate gratuit către cadrele medicale din toată țara
  • Viziere.ro: 250.000 viziere produse şi livrate gratuit către cadrele medicale din toată țara
1/2
Nu s-au gândit nicio clipă să profite de pandemie, s-au gândit cum să ajute. Au plecat de la o idee simplă, ideea de a ajuta, de a susţine, de a oferi speranţă şi încredere celor din prima linie împotriva COVID 19. Cum? Prin a proiecta un echipament de protecţie adiţional, a cărei durată de fabricare este foarte mică și din materiale care sunt ușor de procurat şi, cel mai important, prin a o oferi gratuit acolo unde era cea mai mare nevoie.

Mihai Toma, iniţiator proiect.: “M-am uitat pe site-urile de specialitate cum sunt pregătiţi medicii din alte ţări iar apoi m-am uitat la ce se întâmplă la noi în spitale. Am observat viziera şi m-am gândit ca am tot ce îmi trebuie în atelier ca să pot face asta. Am proiectat o vizieră, am adăugat poza pe Facebook alături de un formular iar în 48 de ore am primit peste 100.000 de cereri - bucăți viziere. A fost incredibil și clar nu ne așteptam la asta!.”

Ideea iniţială de a proiecta o vizieră şi de a distribui 10.000 unităţi a ajuns foarte repede la un program naţional de succes care a adunat peste 2500 de voluntari din toate colţurile ţării şi care au produs şi distribuit gratuit până acum peste 250.000 viziere.

Lista integrală cu beneficiarii proiectului este disponibilă pehttps://viziere.ro/spitale/. Sunt peste 1500 de spitale, CMI-uri sau instituţii care au primit până acum echipamente gratuite din partea echipei viziere.ro cu sprijinul Fundaţiei FAN Courier care până acum a livrat gratuit în toată ţara peste 10.000 de colete.

Cristiana Bogăţeanu, Manager proiect: “Pe măsură ce luam legatura telefonic cu cei din prima linie, ne-am dat seama că noi oferim mai mult decât o simplă vizieră. Cu o parte din medici m-am conectat foarte puternic întrucât lucrând de acasă, aceştia auzeau pe fundal copiii mei şi îmi povesteau că sunt în izolare sau în hoteluri de carantină şi că nu şi-au mai vazut copiii de 3-4 săptămâni. Nu puteam să nu empatizez cu mesajele lor pentru că viziere.ro este o comunitate de oameni pentru oameni.”

Au trecut mai bine de 2 luni de la lansarea inițiativei comunității de makeri de a produce și distribui viziere gratuit către cadrele medicale, asistente, personal DSU și alte cadre medicale aflați în lupta cu COVID-19. Astăzi prinViziere.ro și numai împreună cu partenerii din proiect, am reușit să:
#distribuim 250.000 vizere către medici, asistente sau personal din prima linie
#ajutăm peste 1500 unități medicale, CMI-uri, organizații și instituții
#implicăm 2500 voluntari
#producem 270.000 viziere
#coordonăm 23 centre regionale din toată țara
#trimitem 10.000 de colete conținând viziere gratuite, în toată țara
#extindem inițiativa peste granițe - 1 centru internațional - Viziere.md

Aceste cifre se actualizează zilnic pe site-ul viziere.ro sau facebook.

Deşi din 15 mai viaţa pare să fi revenit la normal pentru că poți merge la birou, îi poţi vedea pe cei apropiaţi şi te poţi bucura de micile plăceri, cadrele medicale din prima linie se află încă în lupta împotriva COVID-19 şi au nevoie de protecție.

Cristiana Bogăţeanu, Manager proiect: “Echipa viziere.ro primeşte zilnic solicitări de peste 3000 unități de viziere iar scopul lor este să ajungă la toţi cei care au sunat sau s-au înscris pe formularul disponibil în site-ul proiectului. Ce ne motivează? Mai jos câteva pasaje din zecile de mesaje de mulţumire, extrase de pe pagina de Facebook a proiectului şi care de fapt ne impulsionează să continuăm.”

“Vă mulţumim din suflet pentru ajutorul oferit Spitalului Clinic Prof. Dr. Th. Burghele!!! Vizierele au fost distribuite camerelor de gardă şi terapiilor. A beneficiat întreg personalul de ele: asistente, infirmiere, medici. Felicitări pentru tot ceea ce faceţi pentru personalul medical!! Vă mulţumim!! O zi bună!” – M.S., Spitalului Clinic Prof. Dr. Th. Burghele

“Bună! Am primit vizierele de la voi! Super proiect şi super iniţiativă! Sunteţi nişte oameni faini şi vă mulţumim mult! rock on!” – L.S.
“Vă mulţumim pentru vizierele trimise la Spitalul de urgenţă pt. copii M.S. Curie, Bucureşti!!! Respect pentru tot ce faceţi!! zi bună!” – L. R., Spitalul Clinic de Copii Marie Skłodowska Curie

“Vă mulţumim din suflet! Am primit vizierele de la dvs! Sunt pentru mine şi colegii de pe secţie. Completasem formularul în urmă cu aprox. 6 sapt "la noroc", într -o perioadă în care nu se găseau deloc materiale de protecţie. Nu mă aşteptam să le primesc... Sunteţi extraordinari!” – M.M.
Cristiana Bogățeanu, manager proiect: ”Sperăm să ajungem la toţi cei care ne sună şi ne scriu, deci trebuie să continuăm, aşa că LANSĂM UN APEL către companii sau persoane care vor să ne sprijine să mergem mai departe. Companiile sponsor care se implică primesc o raportare completă cu privire la distribuţia echipamentelor. Pe pagina noastră de Facebook, sunt poze şi mesaje de la o mică parte dintre cei la care am ajuns.”

Solidaritatea de care dau dovadă în aceste zile oamenii este impresionantă. Echipa viziere.ro se implică voluntar 24 din 24, în ture și chiar în weekend pentru a ajunge la cei prin prima linie însă avem nevoie și de finanţare pentru a ne autosusţine.

Persoanele fizice pot dona direct prin card, pe site-ul www.viziere.ro sau prin click direct pe link-urile de mai jos:
RON ->https://secure.mobilpay.ro/buy-product/1h7bm8er
EUR ->https://secure.mobilpay.ro/buy-product/1h7bm9er
Ori, direct în contul bancar:
ASOCIAȚIA SSMB
Cod Fiscal: 18797296
RON: RO04BTRLRONCRT0254704901
EURO: RO24BTRLEURCRT0254704902
Deschis la Banca Transilvania, Divizia pentru Medici București
Descriere tranzactie: Stare de urgență/Viziere PET

Dacă ești în prima linie și ai nevoie de vizieră, completează formularul de aici.

Implică-te și alătură-te acestui panou de onoare care sprijină activ prima linie!

Printre companiile care au susținut sau au sponsorizat până acum proiectul se numără: Kaufland, Banca Transilvania, Valrom Industrie, Antalis România, BASF România, Fundaţia FAN Courier, KPMG, Flexicom, JJ Displays, BDLemnTech, Autonomous Flight Technologies, We mesh up, Autonom, Verla, CyberSwarm, NN, Forward Interactive, Rubin 2000, CutOut, Magna Internaţional, H3, FabLab, Kaustik, Asociația ROTA, Rotary Club Bucureşti, GravoLab, Pagicom iar lista integrală cu sponsorii și partenerii este disponibilă peViziere.ro sau viziere.ro/centre.

Un proiect implementat de comunitatea de makeri Viziere.ro prin organizațiile partenere THE PLOT, THE CRAFT, Nod makerspace și Asociația Societatea Studenților în Medicină din București.

Pentru întrebări, sugestii, suport proiect, informații, apariții mass-media, sponsorizări, susținere, persoane juridice: contact@viziere.ro.

Contact:
https://www.facebook.com/viziere.ro/
http://viziere.ro
contact@viziere.ro