The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Workshopuri educative și interactive pentru copii și părinți @ Pietonale în Cartierul Creativ

Articol / 21 Iun 2018 / The Institute
  • Workshopuri educative și interactive pentru copii și părinți @ Pietonale în Cartierul Creativ
  • Workshopuri educative și interactive pentru copii și părinți @ Pietonale în Cartierul Creativ
  • Workshopuri educative și interactive pentru copii și părinți @ Pietonale în Cartierul Creativ
  • Workshopuri educative și interactive pentru copii și părinți @ Pietonale în Cartierul Creativ
1/4
Cartierul Creativ își popune să creeze o adevărată comunitate a industriilor creative în perimetrul delimitat de străzile Berzei – Calea Griviței – Calea Victoriei. Pe lângă hartă, care reunește toți operatorii din spațiul cartierului, o altă acțiune cu rolul de a coagula oamenii care formează comunitatea locală este seria de „Pietonale de Weekend în Cartierul Creativ”.

Pentru că bulevardul Schitu Măgureanu este una dintre arterele principale ale Cartierului Creativ, în perioada 23-24 iunie 2018, aici va avea loc un eveniment de stradă cu mâncare delicioasă, sport în aer liber, activități interactive pentru cei mici și mari deopotrivă, spații de relaxare și citit, toate asezonate cu muzică bună. Pe scurt, strada se închide pentru mașini, oferindu-le astfel oprtunitatea bucureștenilor să o exploreze la pas, să o descopere într-o perspectivă nouă.

În spațiul pus la dispoziție de pietonală vor fi organizate o serie de activități pentru copii și părinți. Programul atelierelor începe de dimineață și se întinde până după-amiaza, astfel:

Sâmbătă:
10:00 – 17:00 Transformo (antreprenor din Startarium) - Ateliere pentru copii Mini Orașe

Transformo este o masă de joacă ce se convertește în etajeră păstrând intactă întreaga lume construită. Copilul se poate juca în voie pe masă, iar la lăsarea serii ordinea în cameră se face dintr-o singură mișcare ridicând-o la perete și transformând-o în etajeră, cu toate jucăriile așezate cuminți pe polițe. A doua zi se transformă din nou în masă, iar joaca poate fi reluată de unde a rămas.

10:00 – 17:00 Arte pentru Comunitate - Atelier de pictură

10:00 – 17:00 Izibac (antreprenor din Startarium) - Prezentare aplicație mobilă pentru învățatul ușor la BAC
O problemă socială majoră în sistemul educațional din România o reprezintă rata de promovabilitate scăzută la examenul de Bacalaureat. Elevii se tem de acest examen, iar calitatea standardului educațional este în cădere liberă.

Acestea sunt însă doar două dintre simptomele unei probleme mult mai profunde – sistemul educațional din România, subfinanțat şi subdezvoltat, nu mai oferă o experiență de învățare plăcută şi compatibilă cu structura mentală a noilor generaţii..

Izibac isi propune să schimbe acest lucru şi să redea plăcerea studiului pentru noile generaţii de elevi, ajutându-i să ia Bacul, printr-o aplicație mobile.
www.izibac.ro

10:00 – 14:00 AMAIS - Ateliere de mobilitate urbană și jocuri de șah pentru nevăzători și tipici

CMUSenseability este un proiect de integrare socială a persoanelor cu deficiențe de vedere prin dezvoltarea abilităților de viață independentă, socializare și experiment, în cadrul atelierelor de mobilitate urbană. Inițiativa aparține AMAis.
CMUSenseability propune un spațiu de contact între persoane cu deficiențe de vedere și persoane tipice din domenii precum – educație, servicii sociale, arhitectură, design, cultură și alte arii care doar prin accesibilizare pot reflecta nevoile unei comunități diverse.
Scopul proiectului este creșterea gradului de incluziune socială a persoanelor cu deficiențe de vedere care se luptă cu fenomenul de (auto)izolare socială și au o teamă naturală de a explora mediul urban local.

10:00 – 17:00 Desene pe asfalt cu șabloane din Cartierul Creativ

11:00 – 14:00 Playouth - Atelier pentru copii de Origami.
PlaYouth s-a născut din dorinţa de a aduce joaca şi bucuria în educaţia copiilor, dar și de a crea o legătură mai puternică între aceștia și părinţii lor.

17:00 – 18:15 Playouth - Atelier pentru părinți „Cum îți ajuți copilul să ajute”. În paralel, Atelier pentru copii de Board Games.

Duminică:
10:00 – 12:00 Asociația Secția de Coregrafie - Dans contemporan pentru copii 7ani+

Asociația Secția de coregrafie a fost înființată în 2011 de o echipă de tineri coregrafi români, cu scopul de a promova artiștii la început de drum din domeniul dansului către audiențe mai largi. Organizația a evoluat constant și în prezent desfășoară și workshopuri sau proiecte speciale pentru copii din medii defavorizate.

10:00 – 14:00 Fascination - Ateliere cu experimente științifice pentru copii, SCI KiDS - Festivalul Științei
SCIKiDS Manifestul Științei este o platformă de evenimente științifice destinate 100% copiilor. Știinta are puterea de a schimba vieți și de a influența destine, iar misiunea platformei este aceea de a populariza știința în rândul copiilor, tinerilor, dar și adulților.

10:00 – 17:00 Transformo (antreprenor din Startarium) - Ateliere pentru copii Mini Orașe

10:00 – 17:00 Arte pentru Comunitate - Atelier de pictură

10:00 -17:00 Izibac (antreprenor din Startarium) - Prezentare aplicație mobilă pentru învățatul ușor la BAC

10:00 – 17:00 Desene pe asfalt cu șabloane din Cartierul Creativ

11:00 – 14:00 Playouth - Atelier de Pictură pe Lemn. În intervalul 11:00 - 12:00 vor avea un moment la scenă în care se vor lansa avioane de hârtie.

Acestor activități li se adaugă o zonă de târg de design, o zonă dedicată preparatelor street food, iar după ora 17:00 începe petrecerea în Cartierul Creativ cu Chill Dobrică, Marinov și Fid Gheret.

Accesul la toate activitățile din cadrul evenimentului „Pietonală în Cartierul Creativ ediția a II-a – Picnic Urban” este gratuit.


Cea de-a doua ediție a seriei de Pietonale în Cartierul Creativ este organizată de Primăria Municipiului București, prin ARCUB.
Proiectul a fost desemnat câștigător în cadrul campaniei “Propune pentru București”, demarată la finalul anului trecut de Primăria Municipiului București, și propus de către Andrei Borțun (The Institute), inițiatorul proiectului Cartierul Creativ.

Cartierul Creativ este un proiect susținut de UniCredit Bank.

Partener strategic Cartierul Creativ: Startarium