The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Ziarul Cartierul Creativ no 7 | Jurnal de Cartier

/ 24 Iul 2019 / The Institute
  • Ziarul Cartierul Creativ no 7 | Jurnal de Cartier
1/1
Ne petrecem 24 de ore din 24 sau doar jumătate din ele în Cartierul Creativ. Lucrăm, mâncăm, ieșim la terasă, ne facem cumpărăturile, iar o parte din noi și locuim în zonă. Zi de zi, îl vedem cum se transformă. Nu doar sub picăturile de ploaie sau sclipirile de soare ale anotimpurilor, ci și printre etaje nou-construite, printre ruine invadate de plante cățărătoare, prin buzunare de oraș care se deschid datorită unor mici cafenele... Zi de zi, îl și descoperim. Batem la uși abia deschise sau la uși pe care acum avem și motiv să le deschidem. Mirosuri care ne plac și mirosuri care ne îndepărtează, vecini vorbăreți sau vecini fantomatici. Viața în cartier este plină de contraste și credem cu tărie că te poate ține în priză 24 din 24, 7 din 7, 365 de zile pe an.
Începând cu cel de-al șaptelea număr al ziarului Cartierul Creativ, ne-am propus să ținem un jurnal de cartier care să povestească despre inițiativele comunitare din zonă, să prezinte programul artistic, să propună meniuri, cafele și terase, dar și trasee, mijloace de transport și locuri unde să îți poți repara bicicleta, spre exemplu. Sau pur și simplu să te poarte prin locuri plăcute de pierdut vremea sau de unde să îți faci cumpărăturile de zi cu zi, de răsfăț, pentru aniversări sau de sezon.
La final de iulie, am căutat vacanța pe străzile din cartier. Am găsit lecturi pentru zile leneșe, biciclete pentru cele pline de energie, am băut multe cafele și am palavragit cu cei din comunitățile Cartierului.

Timp de hobby și timp de petrecut la terase, circuitul nostru de vară te poartă din Cișmigiu, pe Edgar Quinet, pe la cafeneaua Sheida și magazinul de biciclete Brema Bikes, la masă la Voilà Le Bistrot și la terasă la J′ai, unde de altfel, pe 1 august, lansăm ediția cu numărul șapte a ziarului. De la ora 19:00, cu Silent Party.

Abia așteptăm să răsfoim împreună noul număr al ziarului!