The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Ziua de Curățenie Națională în România și în Republica Moldova

News / 02 Noi 2016 / INSTITUTE.RO
  • Ziua de Curățenie Națională în România și în Republica Moldova
1/1
Pe 24 septembrie, voluntarii din toată România au strigat pentru a cincea oară "Let`s Do It, România!" și au participat la cea mai mare mobilizare de voluntari din ţară, cu scopul de a strânge deşeurile din arealele naturale.  Rezultatele finale arată că peste 200 000 voluntari au strâns peste 267 700 de saci cu deşeuri în România, în timp ce în Republica Moldova au ieșit la curățenie în Chișinău peste 3 500 de voluntari.
 
Proiectul a beneficiat de susținerea Kaufland România și a Ministerul Mediului, Apelor si Pădurilor. Un sprijin important a fost oferit de instituții precum Jandarmeria Română, Administrația Națională a Penitenciarelor, dar și instituții județene precum primării, prefecturi, consilii județene.
 
În topul județelor cu cei mai activi voluntari se găsesc Botoșani (17 300 voluntari – 20 350 saci), Gorj (14 950 – 19 887 de saci), Vaslui (13 384 voluntari – 15 525 de saci), Maramureș (13 281 voluntari - 13 136 de saci), Suceava (9781 voluntari – 12 636 de saci), Prahova (8592 voluntari – 16 797 saci), Argeș (7963 voluntari – 10 463 saci), Dâmbovița (7203 voluntari – 8805 saci), Buzău (6814 voluntari – 12746 saci), Arad (5747 saci – 6916 saci).
 
Unul dintre cei mai tineri voluntari "Let`s Do It, România!" are doar 3 ani, a venit însoţit de părinţi şi învaţă să respecte natura, iar cel mai vârstnic voluntar are 80 de ani şi i-a impresionat pe cei din jur cu energia și dedicarea sa. La acțiunea națională de curățenie au participat elevi, care au venit împreună cu profesorii şi şcoala - la acțiune au participat 102 216 elevi și 10 993 profesori, angajaţi din companii din diverse domenii, familii, persoane cu dizabilităţi şi chiar deţinuţi, care realizează astfel muncă în folosul comunităţii.
 
Voluntarii au colectat deșeuri precum: PET-uri, ambalaje, produse voluminoase din plastic, sticlă, hârtie, carton, doze de aluminiu, materiale textile, îmbrăcăminte și încalțăminte, dar şi deşeuri electronice. 
 
În 2016,  România a coordonat și activitatea de la Chișinău, iar Republica Moldova a organizat o Zi de Curățenie la Chișinău, în aceeași zi de 24 septembrie. Activitatea a cuprins 9 parcuri din Chișinău, iar la protestul împotriva deșeurilor din spațiile verzi au participat 3522 de voluntari, elevi, studenți, profesori, funcționari publici, avocați, doctori, ingineri, programatori, cântăreți, mame și tați, bunici și nepoți. Participanții la curățenie au colectat din spațiile verzi 8068  de saci.
 
"Mulțumim tuturor voluntarilor care răspund pozitiv an de an invitației noastre de a curăța România și își oferă din timpul lor pentru această cauză care a devenit o tradiție în țara noastră. Ne bucurăm să vedem că oamenii înţeleg că este nevoie de implicare constantă pentru a schimba mentalităţi şi a îmbunătăţi problema deşeurilor. Dincolo de această acțiune punctuală, de amploare, mesajul nostru este și unul de responsabilizare și educare, în special a elevilor, care reprezintă jumătate din voluntarii “Let`s Do It, Romania!“. De asemenea, prin această inițiativă, dorim să atragem atenția autorităților naționale și locale că România are nevoie de o reformă urgentă pentru colectarea a ceea ce aruncăm, altfel riscăm să sufocăm România de deșeuri!" a declarat Andrei Coșuleanu, Director Executiv “Let`s Do It, Romania!“. 
 
“Ne bucurăm să susținem acest proiect unic, cu impact real pentru România, încă din 2010. Protectia mediului este una dintre direcțiile cheie pentru Kaufland România, iar faptul ca vedem atât de mulți romani dedicați în acțiuni pentru mediu ne bucură și ne încurajează. Mulțumim tuturor pentru implicare!” a declarat Anna-Katharina Scheidereiter, responsabil CSR Kaufland România.
 
We Did It Again, Romania!
 
“Let`s Do It, Romania!“ este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. Din 2010 și până în prezent, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 1 400 000 de voluntari. 305 zone cu deșeuri au fost curățate prin intermediul aplicației "Let`s Do It, Romania!", care a fost descărcată gratuit de 3300 voluntari digitali. “Let`s Do It, Romania!“ este parte din comunitatea internațională “Let`s Do It, World!“.