The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Rolul meșteșugurilor în societatea contemporană, explorat la Craft Seminar Series

Articol / 27 Noi 2020 / The Institute
  •  Rolul meșteșugurilor în societatea contemporană, explorat la Craft Seminar Series
1/1
World Crafts Council (WCC) International, sprijinit de British Council, organizează în perioada 30 noiembrie - 8 decembrie “Craft Seminar Series” - o serie de seminarii online gratuite menite să exploreze rolul și viitorul meșteșugului în societatea contemporană.

Discuțiile, coordonate de practicieni și cercetători din întreaga lume, printre care se numără și Marlene Stanciu (KraftMade, România), vor forma baza unui “plan pentru viitorul craftului” ce urmează a fi definit în cadrul unei conferințe organizate în martie 2021.

Seminariile sunt gratuite și sunt deschise organizațiilor din domeniu, meșterilor și creatorilor, membrilor WCC, partenerilor British Council MakingFutures, educatorilor, ONG-urilor și liderilor din domeniile creative din întreaga lume. Detalii despre program și înscriere sunt disponibile pe website-ul WCC Europe.

Sesiunile online se desfășoară în perioada 30 noiembrie – 8 decembrie, în intervalul 14.00 – 16.30 (ora României), în limba engleză.

Seria de seminarii online “Craft Seminar Series” este organizată cu ocazia Adunării Generale WCC International din 9 Decembrie, precum și pentru a celebra inițiativa Crafts Cities Networks.

Program Craft Seminar Series

Luni 30 noiembrie: The role of craft in crises

De la uniforme medicale realizate manual în Marea Britanie la clădiri rezistente la cutremure în Nepal, seminarul explorează rolul meșteșugurilor în răspunsul la situații de criză, precum și contribuția pe termen lung a domeniului la reabilitarea comunităților afectate de dezastre.

Speakeri: Rebekah Cheng (Ishniomaki Laboratory, Japonia), Nripal Adhikary (fondator - ABARI, Nepal)

Marți, 1 decembrie: Craft industry and the circular economy

Deși abordările ecologice sunt deja încorporate în unele practici meșteșugărești, sectorul are propriul impact asupra mediului. Cum poate adoptarea principiilor economiei circulare să permită craftului să joace un rol activ în atenuarea situației climatice globale?

Speakeri: Prisad Bidapa (Jaipur Craft City, India), Nick Gant (Community 21, Brighton, Marea Britanie)

Miercuri 2 decembrie: Craft, health and well-being

Beneficiile fizice și psihologice ale meșteșugurilor sunt din ce în ce mai recunoscute. De la abilitatea activităților creative de a reduce stresul la aplicații medicale inedite, cum putem extinde și promova impactul pozitiv al meșteșugurilor la nivelul societăților?

Speakeri: Adil Iqbal (Twilling Tweeds Scotland și Mahraka, Pakistan), Gabriela Martinez Ortiz (Ofiela and Antelmo, Mexic)

Luni 7 decembrie: Cosmopolitan-localism

În timp ce progresele tehnice și globalizarea au extins orizonturile sectorului meșteșugăresc, pandemia a dus la închiderea fără precedent a frontierelor, izolând comunitățile. Cum pot organizațiile din domeniul meșteșugurilor să opereze în acest nou context?

Speaker: Dr Britta Kalkreuter (Herriott Watt University, Scoția, Marea Britanie)

Marți 8 decembrie: The local ecology of craft

Meșteșugurile și grupurile din jurul lor sunt, istoric, puternic ancorate în locurile lor, dar susținerea acestora se bazează pe un ecosistem de instituții. De la instituțiile de învățământ și formare la organizațiile culturale, și de la turism la centre comunitare, cum putem sprijini și încuraja acest ecosistem?

Speakeri: Jane Friend (Farnham Craft Town, Anglia, Marea Britanie), Marlene Stanciu (Kraftmade, România)

Programul complet și detalii despre înscriere sunt disponibile pe website-ul WCC Europe.