The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

MNEMONICS - COLLECTIVE MEMORIES DEFINE OUR TERRITORY

Articol / 09 Apr 2019 / INSTITUTE.RO
  • MNEMONICS - COLLECTIVE MEMORIES DEFINE OUR TERRITORYMNEMONICS
  • MNEMONICS - COLLECTIVE MEMORIES DEFINE OUR TERRITORYMNEMONICS
  • MNEMONICS - COLLECTIVE MEMORIES DEFINE OUR TERRITORYMNEMONICS
  • MNEMONICS - COLLECTIVE MEMORIES DEFINE OUR TERRITORYMNEMONICS
1/4
who
Proiectul a fost conceput și dezvoltat de o echipă multidisciplinară formată din 4 arhitecți, 1 art director și 1 copywriter, transformându-se ulterior într-un dialog cu profesioniști din alte domenii și grupuri de inițiativă civică care cred în importanța transformării spațiului public prin învățare și implicare.

what
MNEMONICS este reprezentarea României la Expoziția Internațională de Arhitectură de la Veneția – La Biennale Architettura 2018. Este o expoziție ce pune în discuție relația dintre locuitorii orașului și spațiul public, dintre amintirile copilăriei și spațiul liber dintre blocuri.

După Bienala de la Veneția, MNEMONICS expune într-o manieră optimistă o posibilă versiune a spațiului liber din orașele României – un alt fel de patrimoniu, un teritoriu al libertății pe care multe generații l-au cunoscut.

Pune în discuție felul în care spațiul dintre blocuri a evoluat în ultimele decenii iar jocurile copilăriei, bara de bătut covoare, rotativa de metal, leagănele, masa de ping-pong și scara blocului sunt elemente recurente în amintirile născute în acest decor. 

La Veneția presa internațională a numit MNEMONICS „spațiul de joacă neoficial” al ediției 2018. Sub semnul cheii purtate la gât, aceasta ajunge acum în România într-o formă nouă și îmbogățită.



***

Vernisaj
18 mai / 19:00

Expoziție
19-26 mai

@Mezanin, Palatul Universul / Ion Brezoianu 23-25, în Cartierul Creativ