The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

5 din cartier // 02 - 08 aprilie 2018

Articol / 02 Apr 2018 / Lori Alexe
  • 5 din cartier // 02 - 08 aprilie 2018
1/1
Muzică, lansări, pre-lansări, discuții și locuri ascunse. Acestea sunt recomandările noastre din rubrica „5 din cartier” din această săptămână.



1. Bogdan Răileanu - „Dinții ascuțiți ai binelui” // 03 aprilie // @Librăria Humanitas Cișmigiu

Editura Humanitas ne invită marţi, 3 aprilie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu la o nouă seară de lectură publică, „Dacă e marţi, scriitorii îţi citesc“. Bogdan Răileanu va citi un fragment din romanul „Dinții ascuțiți ai binelui“, roman aflat în pregătire la Editura Humanitas, în colecția „Scriitori români contemporani“.
„Romanul lui Bogdan Răileanu impune un personaj memorabil, pe Maldini, cămătar sângeros și sentimental”, Andreea Răsuceanu, coordonator al colecției „Scriitori români contemporani“.

2. Jesus Christ Superstar // 04 aprilie // @J’ai Bistrot

În Săptămâna Patimilor, Ovidiu Zamora ne invită la J’ai Bistrot pentru episodul 11 din seria de întâlniri muzicale „Zam-Ora de muzică”: Jesus Christ Superstar.

Opera rock realizată de Andrew Lloyd Webber și Tim Rice are o existență de aproape 50 de ani. A fost rând, pe rând, spectacol pe Broadway, film artistic, spectacol musical londonez, din nou spectacol pe Broadway, iar în zilele noastre are chiar o prezentare pentru stadioane.

3. Lansarea catalogului „Atelier de front” // 04 aprilie // @MNAR

Muzeul Național de Artă al României ne invită miercuri, 4 aprilie, ora 12.00, la lansarea catalogului expoziției „Atelier de front. Artiști români în Marele Război". Ulterior, va avea loc o vizită ghidată în expoziție susținută de curatorul Alina Petrescu, muzeograf în cadrul Secției de Artă Românească Modernă. Catalogul expoziției, realizat în colaborare cu Editura Monitorul Oficial, oferă o imagine elocventă asupra aportului artiștilor mobilizați la realizarea marelui ideal național.

Expoziția „Atelier de front. Artiști români în Marele Război" rămâne deschisă la parterul Galeriei Naționale până pe data de 30 aprilie 2018.

4. Easter Special w/ Cesar Merveille, Nu Zău // 07 aprilie // @Control

Pe 7 aprilie, în seara de Paște, Control ne-a pregătit o ediție specială alături de Cesar Merveille și Nu Zău. O mostră din muzica artistului francez găsiți pe pagina sa de soundcloud

5. Mănâncă sănătos // @EarthFood // L-V, 11:30 - 20:00

Earth Food aduce în Cartierul Creativ cultura alimentelor naturale, sănătoase, nemodificate compozițional, neprocesate și nepoluate. Băcănia Earth Food promite clienților legume și fructe de sezon, brânzeturi maturate și afumături cu gusturi din timpuri vechi – românești. Îi găsești pe Strada Știrbei Vodă, la numărul 78.