The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

feeder sound LIVE STREAMS cu Dan Andrei (dj set) și Serebe (live painting)

Articol / 02 Sep 2020 / The Institute
  • feeder sound LIVE STREAMS cu Dan Andrei (dj set) și Serebe (live painting)feeder sound RDW with Dan Andrei (dj set) & Serebe (live painting)
1/1
Romanian Design Week se apropie și ne bucurăm să te anunțăm că în cadrul ediției de anul acesta participăm cu următorul episod feeder sound live. Descoperă tehnicile utilizate de Serebe atunci când pictează și ascultă concomitent un dj set mixat de Dan Andrei, care ne va conduce în universul muzicii electronice contemporane. Cea de-a șasea transmisiune din serie te invită să explorezi în profunzime muzica și arta vizuală produsă de artiști locali.

Caracterul inovativ al proiectului constă în îmbinarea a două ramuri ale artei într-un performance audio-video care explorează posibilitățile oferite de asocierile și colaborările multidisciplinare într-o experiență inedită.

Urmărește feeder sound live cu Serebe și Dan Andrei, Miercuri 16 Septembrie, începând cu ora 18:00 (ora României, GMT+3), pe www.feeder.ro, www.facebook.com/feeder.ro și www.facebook.com/romaniandesignweek.

Despre Dan Andrei
Dan Andrei este DJ și producător român care lucrează și locuiește în București. Cariera muzicală a început-o de mai bine de 12 ani, însă încă este învăluită de mult mister. Dan Andrei este constant invitat să mixeze la unele dintre cele mai însemnate petreceri și festivaluri din întreaga lume. Producțiile lui muzicale au un sound deosebit și acea particularitate pentru care îți place să revii să le asculți, motiv pentru care sunt îndrăgite de un public larg atât pe scena locală cât și cea internațional.

Ca producător Dan Andrei utilizează diverse aliasuri, precum Aloe Văru pentru remixul la piesa „Vivaltu” lansată de Raresh sau remixul piesei „Morel” produsă de Rainer. Împreună cu Emi a format grupul The Future Future Sound cu care a lansat ES Pion EP. Ca Backstage Boys, împreună cu Kozo și Andrei Ciubuc, au scos un EP la Pressure Traxx. La Zimbru Records a lansat două EP-uri ca Sahau (împreună Paul Agripa și Kozo), și AK41, împreună cu Kozo. Albumul intitulat „Parcul Cosmos” lansat de [a:rpia:r] în 2015, ca dublu vinil, a aterizat des pe turnatable-urile multor dj-i, dând o nouă dimensiune muzicii minimal underground.

Recent am avut rara ocazie să publicăm două dintre producțiile lui Dan Andrei, exclusiv în rubrica feeder sound.

În ultima perioadă Dan Andrei a lansat două albume independent, pe propria pagina de Bandcamp. „Vreau să mă simt bine” în Aprilie și „Careful With That Polyend” în Iulie.

Despre Serebe
Pe Serebe am cunoscut-o ca street artist, însă direcția ei artistică este în permanentă evoluție și schimbare. Utilizând culori puternice și contrastante, Serebe pictează și desenează pe orice suport se imprimă vopseaua, de la pereți, hăinuțe, stickere, cărți de colorat, până la foi de calc.

Lucrările, personajele și ilustrațile pe care le creează reușesc să stârnească acel sentiment pe care îl poți asocia cu termenul de drăguț. În jurul acestui cuteness gravitează un univers ilustrat cu personaje imaginare, monștri și alte ființe care definesc stilul lui Serebe.

Serebe a avut contribuții la numeroase expoziții de grup și a dezvoltat proiecte personale, cum este apreciatul ADHD Cromatic 1 și 2. Este mereu prezentă și implicată în T-shirt fest, European Comic și multe alte târguri și întâlniri ale artiștilor și creatorilor locali.

Cu ceva timp în urmă, am avut plăcerea să colaborăm cu Serebe pentru organizarea atelierului de desen și serigrafie pentru copii „Paint-a-monument @ MNAC“. Abia așteptăm să ne revedem cu Serebe și să vedem ce a pregătit pentru următoarea lucrare.

Alătură-te evenimentului și stai la curent cu știrile despre feeder sound live.

Despre feeder sound
Proiectul feeder sound II este organizat de echipa Save or Cancel, compusă din Cristina Popa (random) și Andrei Racovițan (ubic) prin feeder.ro, co-finanțat de AFCN, Aria tematică: Artă digitală și noile media. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Vizitează pagina proiectului feeder sound, EP reviews și exclusive premiere pentru a fi la curent cu noile activități programate.

feeder sound este o investigație în activitatea artiștilor locali și internaționali, alcătuită din seturi de DJ și melodii contemporane curatoriate cu meticulozitate într-o colecție de sunete care promovează recunoașterea reciprocă și schimbul cultural între muzicieni din întreaga lume.

Despre Save or Cancel
Din 2008, Save or Cancel este un mediu de comunicare și propagare a artelor și culturii, promovând și facilitând rolul acestora în societatea contemporană.

Programele multidisciplinare auto-inițiate de Save or Cancel au ca scop identificarea oportunităților sustenabile și adaptabile de (re)valorizare a existentului prin proiecte de arhitectură, culturale și editoriale.