The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

New European Bauhaus Festival in Romania

Articol / 06 Iun 2022 / Andra Mihai
  • New European Bauhaus Festival in Romania
1/1
Aflat la prima ediție, Festivalul New European Bauhaus reprezintă o oportunitate de explorare a valorilor noului Bauhaus european de frumusețe, sustenabilitate, precum și a puterii lor de a aborda provocările societății.

Această primă ediție a Festivalului va reuni sub umbrela sa expoziții, spectacole artistice, conferințe, publicul putând să se bucure de cele peste 200 de evenimente conexe ce se vor desfășura la Bruxelles, dar și pe întreg teritoriul Europei, două dintre aceste evenimente având loc și în România, în București, respectiv Timișoara. 

În București, în cadrul Festivalului NEB, cei ce doresc să afle istoria clădirilor ridicate la finalul secolului XIX, a imobilelor interbelice și șaizeciste așezate sporadic de-a lungul tramei stradale de acum mai bine de un secol se pot alătura unui tur public al Cartierului Creativ dezvoltat de The Institute și Reprezentanța Comisiei Europene în România alături de ARCEN. Turul trece prin mai multe straturi ale memoriei orașului. Reflectă diversitatea comunităților care o animă, prezentând probleme și soluții care îi pot întări identitatea urbană și pot crește potențialul Bucureștiului de a deveni un oraș verde. Cartierul Creativ își propune să deblocheze potențialul creativ al acestui oraș prin valorificarea puterii culturii și a creativității. Este setat să acționeze ca un catalizator al schimbării, creșterii și transformării și să pună cultura în centrul mărcii orașului. Valorifică atuurile, inspirația și potențialul comunității locale și își propune să schimbe narațiunea Bucureștiului prin construirea comunității, inovarea culturală, crearea de locuri creative și sprijinirea dezvoltării industriilor creative.



facebook ARCEN
site ARCEN 

*


Despre ARCEN

ARCEN este o organizație fondată în urmă cu 15 ani și care a reușit să deschidă și să întrețină zi de zi un dialog istoric pe tema viețuirii urbane de calitate. Direcțiile principale de dialog și acțiune sunt: valorificare, revitalizare și activare prin cultură, memorie și patrimoniu, educație urbană, interconectare comunitară, implicare civică, legislație și intervenție.

Prin proiectele și programele sale, ARCEN creează un model de restaurare și conservare a memoriei Bucureștiului, de refacere a legăturii dintre cetățeni și cetate, de valorificare și activare prin cultură a potențialului etic, educativ și recreativ al orașului precum și de îmbunătățire a legislației privind protecția patrimoniului construit și a zonelor istorice.

*


În Timișoara, GreenFeel își sărbătorește realizările la Festival cu o serie de micro-evenimente, de la discuții despre grădina de bază și întreținerea spațiului verde până la ateliere de nutriție și slow food și interpretare artistică a spațiului grădinii comunitare sau activități sportive din cartier.

*

Despre Greenfeel

GreenFeel nu este o organizație, ci un loc de dialog, experimentare cu principii sustenabile și transfer de cunoaștere locală, o comunitate de cercetători, profesioniști, grădinari urbani și oameni preocupați de dezvoltare comunitară, care contribuie ca indivizi sau prin organizațiile din care fac parte. Acest ecosistem s-a dezvoltat pe o parcelă peri-urbană din Timișoara, cultivată în comunism de familii care locuiau la bloc. Activitatea de grădinărit s-a tot restrâns în ultimii 20 de ani, odată cu îmbătrânirea grădinarilor și schimbarea stilului de viață în societatea post-comunistă. Din 2019, spațiul a căpătat un suflu nou și s-a reinventat sub numele de GreenFeel, prin investiție privată, finanțări nerambursabile pentru două proiecte - Grădinescu și Meet (in) Nature și mult voluntariat. Pe lângă cele 40 de grădini urbane de circa 200mp fiecare, GreenFeel oferă spații de socializare în aer liber și găzduiește o serie de ateliere și activități pe teme de grădinărit, construire cu materiale naturale, ecologie, educație și dezvoltarea societății civile. 


Foto: Alexandru Achim

facebook Greenfeel
Detalii despre evenimentul Greenfeel aici