The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

„BAUHAUS 2022” la sediul Filialei București a OAR

Articol / 07 Noi 2022 / Andra Mihai
  • „BAUHAUS 2022” la sediul Filialei București a OAR
1/1
Ordinul Arhitecților din România – Filiala Teritorială București împreună cu Centrul de Excelență în Arhitectură, Arte și Audiovizual (C.E.A.A.A.) și partenerii săi prezintă proiectul expozițional, educațional și creativ intitulat „BAUHAUS 2022". Proiectul expozițional, educațional și creativ intitulat „BAUHAUS 2022 " va fi vernisat pe 10 noiembrie 2022 la sediul filialei, în Sala de expoziție, ora 18:00, intrare din Strada Sfântul Constantin 32.

În cadrul expoziţiei vor fi prezentate o parte din cele mai reuşite lucrări intrate în Concursul Internaţional de Creativitate „Bauhaus 2022” şi premiate de  Centrul de Excelență în Arhitectură, Arte și Audiovizual (C.E.A.A.A.) şi Muzeul Național al Literaturii Române din Bucureşti,în perioada 3-25 mai 2022. 
 
Concursul Internaţional de Creativitate „Bauhaus 2022”din Bucuresti a fost iniţiat în anul 2022 de dr.arh. Luca Matei Stoian şi organizat de Centrul de Excelenţă în Arhitectură, Arte şi Audiovizual (C.E.A.A.A.) împreună cu partenerii săi, amintind de impactul multidisciplinarității și al mișcării Bauhaus asupra societății moderne. Expoziția face parte dintr-un program cultural şi educaţional C.A.M.M.A. – Cultură, Artă, Arhitectură, Muzică, Audiovizual, realizat şi dezvoltat de Centrul de Excelență în Arhitectură, Arte și Audiovizual (C.E.A.A.A.), în parteneriat cu Academia Română – Secţia de Arte, Arhitectură şi Audiovizual, Muzeul Național al Literaturii Române din Bucureşti, Ministerul Culturii şi Ordinul Arhitecților din România – Filiala Teritorială București, sub semnul Noului Bauhaus European. Proiectul „Bauhaus 2022” aduce o dimensiune culturală și creativă, alăturându-se proiectelor culturale Noului Bauhaus European organizată de Comisia Europeană.
 
Proiectul cultural şi creativ „Bauhaus 2022” împărtăşeşte valorile Noului Bauhaus European, având la bază promovarea şi mediatizarea creativităţii studenţilor şi elevilor din universităţile şi liceele vocaţionale de: artă, muzică, arhitectură, media, fotografie, film.
 
Evenimentul „BAUHAUS 2022” prezintă publicului larg și comunității culturale internaționale explorarea patrimoniului creativ Bauhaus prin tehnicile desenului realizate de tinerele talente creatoare. Sunt promovate inițiativele internaționale, atât către publicul larg, cât și în rețeaua europeană a proiectului New Bauhaus.

În cadrul perioadei de desfășurare a proiectul expozițional, educațional și creativ intitulat BAUHAUS 2022, 10- 22 noiembrie 2022, sunt incluse și o serie de conferințe şi workshopuri tematice inițiate de Centrul de Excelență în Arhitectură, Arte și Audiovizual alături de partenerii săi. În cazul acestor activități interactive, vor fi abordate teme precum creativitatea în artă, design, arhitectură sustenabila și audiovizual, menite să încurajeze dialogul multidisciplinar, dar și să apropie un public numeros de creațiile realizate de tinerii talentati.
 
The Institute împreună cu cei de la BAZA.Deschidem orașul prezintă vizitatorilor în cadrul proiectului expozițional, educațional și creativ intitulat „BAUHAUS 2022”, o machetă „gigant” după celebrul „Scaun Roşu şi Albastru” realizată de Gerrit Rietveld în anul 1917, care a marcat o schimbare radicală în teoria arhitecturii şi designului modern. „Scaunul Roșu și Albastru” a fost mărit de trei ori și în felul acesta a devenit aproape o mică lucrare de arhitectură pe care se pot cățăra mai multe persoane în același timp - un pretext pentru joacă și explorare colectivă a unui obiect desprins din specializarea care l-a consacrat. 
 
EFdeN se alătură proiectul expozițional, educațional și creativ intitulat „ BAUHAUS” cu prezentări şi vizite ghidate organizate împreună cu Centrul de Excelență în Arhitectură, Arte și Audiovizual (C.E.A.A.A.). în sit la EFdeN Sustainable City cu elevii Colegiul Tehnic de Arhitectură "ÎN Socolescu". 2022.

Concursul internaţional de creativitate „BAUHAUS 2022”
 
Dacă nu ați auzit niciodată de mișcarea Bauhaus, probabil că ați văzut influența ei în jurul vostru. De la semne de circulație la mobilier de birou, legendara școală de design a schimbat modul în care arată și funcționează lumea noastră. La peste o sută de ani de la începutul mișcării în Germania, suntem încă înconjurați de ideile Bauhaus despre artă, creativitate și măiestrie. – Centrul de Excelență în Arhitectură, Arte și Audiovizual (C.E.A.A.A.)
 
Prin Concursul international de creativitate „BAUHAUS 2022”, Centrul de Excelență în Arhitectură, Arte și Audiovizual (C.E.A.A.A.) a adus în fața publicului larg lucrări ale elevilor și studenţilor, printr-un eveniment dedicat arhitecturii, artelor şi audiovizualului, având următoarele secțiuni de concurs: Pictură, Grafică, Compoziţie, Afiş, Design, Arhitectură, Media, Fotografie, Sculptură, Muzică.
 
Despre Noul Bauhaus European

Noul Bauhaus European este o inițiativă strategică a Comisiei Europene, un proiect care combină viziunea Pactului Verde european cu o schimbare concretă în comunitate. Un proiect transdisciplinar, Noul Bauhaus European își dorește să stimuleze colaborarea și să genereze noi scenarii și moduri de a trăi și lucra împreună. Noul Bauhaus European duce mai departe tradițiile și valorile Școlii Bauhaus, fondate în 1919, de Walter Gropius în Weimar, atunci capitală a Germaniei de după Primul Război Mondial. Mișcarea combina meșteșugurile și artele plastice, devenind faimoasă pentru încercarea de a unifica principiile producției de masă cu viziunea artistică individuală. Punând folosirea inteligentă a resurselor și creativitatea în prim-plan, Școala Bauhaus vorbește despre importanța dialogului artistic multidisciplinar și trans-disciplinar și despre puterea adaptabilității mediului artistic.
 
Misiunea C.E.A.A.A.

De a iniția și organiza evenimente culturale, de a construi o comunitate ce reunește profesioniști, dar și publicul creativ și cultural din România. Prin toate acțiunile se dorește contribuirea la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, creșterea și diversificarea audienței atelierelor, designerilor, micilor afaceri, promovarea întreprinzătorilor și profesioniștilor creativi pe plan național și internațional.

Centrul de Excelență în Arhitectură, Arte şi Audiovizual este o organizaţie neguvernamentală, cu caracter autonom, care susţine interesele comunităţii creative din România în dialogul cu instituţiile statului şi cu organizațiile internaţionale. Acţionăm pentru crearea unui mediu propice dezvoltării comunității creative din România. Una dintre prioritățile din ultimii ani a fost inițierea unor proiectele de dezvoltare artistică şi arhitecturală prin coagularea comunităților creative în jurul unor spații şi proiecte ce pot aduce în lumină Bucureștiul și România pe harta culturală europeană. Portofoliul include organizarea de activități cu scopul interacțiunii pe plan național și internațional, programe de perfecţionare profesională, expoziţii, lansări de carte, workshop-uri artistice, seminarii şi dezbateri.

***
 
Inițiator proiect: Centrul de Excelenţă în Arhitectură, Arte şi Audiovizual (C.E.A.A.A.)
Parteneri principali: Ordinul Arhitecților din România – Filiala Teritorială București
Parteneri: The Institute, EFdeN ,Lucas & Partners Arhitectura Studio, Igloo Media, MNG ART SRL, CATENĂ, GLULAM SĂ, GIP.SRL., VIZOO.RO, OMG Cabina Foto.
Parteneri instituționali: Academia Română Secția Arte, Arhitectură şi Audiovizual, Uniunea Artiștilor Plastici, Universitatea Națională de Arte București, , Muzeul Național al Literaturii Române din Bucureşti, Ministerul Culturii, Colegiul Tehnic de Arhitectură "ÎN Socolescu", Colegiul Tehnic „Media” Bucureşti, Colegiul Național de Muzică „George Enescu”, Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu
Mulțumim partenerilor media pentru sprijin și colaborare: Igloo, Naţional TV, Designist, The Institute. Modernism.ro, DC News, AGERPRES, Modernism.ro.
Coordonator proiect: dr. arh. Luca Matei Stoian
 
Pentru programul complet al proiectului „Bauhaus 2022”, accesați pagina de Facebook a C.E.A.A.A. și www.ceaaa.ro.