The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Conferința „3D x DDD x NEB – Design pentru Dezvoltare Durabilă”

Articol / 27 Iun 2022 / Andra Mihai
  • Conferința „3D x DDD x NEB – Design pentru Dezvoltare Durabilă”
1/1
Miercuri, 29 iunie, de la ora 11:30, la Muzeul Național al Țăranului Român, va avea loc conferința „3D x DDD x NEB – Design pentru Dezvoltare Durabilă”.

Conferința își propune să sublinieze alinierea obiectivelor pentru dezvoltare durabilă cu coordonatele programului Uniunii Europene New European Bauhaus (NEB) - creativitate, sustenabilitate și comunitate. O abordare integrată similară, sprijinită pe triada natură, tradiție și comunitate, a stat la baza dezvoltării, începând cu 2016, a rețelei România Tradițiilor Creative, o inițiativă a Asociației Ivan Patzaichin - Mila 23 în colaborare cu regretatul Vintilă Mihăilescu.
 
Dezbaterea pornește de la premisa că principiile dezvoltării durabile, asumate de întreaga Planetă prin Agenda 2030, reprezintă un set de reguli și comportamente valabile deopotrivă pentru cetățeni cât și pentru instituții publice, companii comerciale, unități de învățământ, unități de producție și orice alte entități care consumă resurse (energie, materie primă, aer, apă).
 
La eveniment, vor fi investigate importanța comunicării publice și a educației pentru îndeplinirea acestor obiective și vom invita experți să împărtășească exemple din experiența, viziunea și sfaturile lor pentru punerea în practică a principiilor dezvoltării durabile și a economiei circulare. Educația este, neîndoielnic, un instrument esențial pentru a construi o societate mai sustenabilă.
 
Vorbitori: László Borbély (Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă), Ramona Chiriac (Reprezentanța Comisiei Europene în România), Teodor Frolu (Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, RTC), Andrei Borțun (Romanian Design Week), Tamina Lolev (Nod Makerspace), Șerban Alexandrescu (Headvertising), Valer Hancaș (International Advertising Association), Dragoș Tuță (Ambasada Sustenabilității în România).
 
La conferință se va lansa o competiție de design pentru realizarea unui display volumetric pentru spații publice închise (3D Standee pentru sustenabilitate) care să promoveze către publicul larg mesaje circumscrise temei „Ce sunt Obiectivele de Dezvoltare Durabilă și de ce ne preocupă sustenabilitatea?”
 
După conferință va avea loc un tur ghidat de vizitare a expoziției de artă contemporană „Tradiție Circulară – Conectat la Natură”, disponibilă între 12 mai și 3 iulie, în sala Tancred Bănățeanu a Muzeului Național al Țăranului Român.