The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Expoziția „EMA & OMA. Vechiul și noul Bauhaus”

Articol / 12 Dec 2022 / Andra Mihai
  • Expoziția „EMA & OMA. Vechiul și noul Bauhaus”
1/1
EMA OMA Bauhaus 100 este un nume de cod care desemnează aici întreaga serie de inițiative, lucrări și contribuții realizate în 2019, cu ocazia centenarului înființării școlii Bauhaus la inițiativa Ambasadei Republicii Federale Germania — carte, pliant, hartă, aplicație, revistă —  în cadrul expoziției ARCUB. Proiectul se definește drept o galerie a patrimoniului Bauhaus din București, printr-o adaptare de storytelling digital.

Cartea Ema Oma, cu ilustrații și text de Ioana Trușcă, aplicația de RA (realitate augmentată) și flyerul-hartă sunt adresate unui cerc larg de multiplicatori — de la școli, asociații din domeniul educației, muzee, până la publicul larg. Aplicația de RA este amuzantă, percutantă și educativă. Prin ea sunt parcurse momentele-cheie din istoria Bauhaus cu note despre reprezentanții marcanți. Totul se înscrie într-un minimalism care nu uită nimic important: imobile-simbol ale orașului, influențele, specificitatea.

Ema Oma te îndeamnă să descoperi Bauhaus-ul în București, să afli principiile originare, să afli despre locuire, despre design industrial, tehnologii moderne etc. Timpul a trecut, iar acum ne putem gândi la noi tehnologii ale viitorului integrate în noul concept New European Bauhaus. 

13-20 decembrie | ore de vizitare: 12:00-19:00 

***

ARCUB GABROVENI (Sala Coloanelor)

Inițiator: Ambasada Republicii Federale Germania București 

Coordonare: Oana Davidescu, Secția culturală 

Ilustrații şi scenariu: Ioana Trușcă- TRSC

Coordonare animaţii şi integrare AR: One Night Gallery

Animaţii: Vână Animation Studio

Cu sprijinul: Ana Maria Zahariade, Radu Ponta, Irina Tulbure, Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, Studii de Istoria și Teoria Arhitecturii (sITA)

Finanțatori: Ambasada Republicii Federale Germania; Comisia Europeană

Parteneri: Primăria Capitalei prin ARCUB

***

Sursa aici