The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

GIRAFA URBANĂ | NOUL BAUHAUS EUROPEAN

Articol / 12 Iul 2022 / Andra Mihai
  • GIRAFA URBANĂ | NOUL BAUHAUS EUROPEAN
1/1
[ RO ] 

Fondată în 2016, BAZA. Deschidem orașul este o asociație cu scop cultural și educațional de a pune în legătură tineri profesioniști ai orașului (podcastul Experiența Urbană la Radio Seven), de a face cercetare urbană (București. Structura Minoră – parte a SIDU București), de a promova mici îmbunătățiri (Little Improvements) prin intervenții arhitecturale, artistice și de urbanism tactic, de a organiza workshop-uri, evenimente, conferințe și publicații. Din 2017 asociația este dublată de studioul de arhitectură cu același nume, care este activ implicat în design urban, consecvent crezului optimist într-un oraș mai prietenos, care, dincolo de convenții, își educă pozitiv propriul public. 

*
facebook

instagram

vimeo 

mixcloud


Girafa urbană

Girafa Urbană dă numele unei serii de intervenții de urbanism tactic, prin care ne propunem rezolvarea imperfectă a problemelor pe care orașul ni le scoate în cale zilnic, și de care nici nu mai vorbim deși sunt evidente în efectele lor. Ca o girafă stângace, pe care o ocolești din instinct, nu are ce să caute nici în oraș, nici în experiența urbană cotidiană: o trecere blocată, o mașină ce ocupă trotuarul, un brad de crăciun abandonat la colțul străzii, o tencuială ce cade.[ ENG ] 

Founded in 2016, BAZA. Deschidem orașul is a cultural and educational NGO dedicated to connecting young professionals of Bucharest (via Urban Experience podcast on Radio Seven), conducting urban research ( Bucharest. Minor Structure) and promoting Little Improvements through architectural and artistic interventions, workshops, events, conferences, and publishing. Its mirroring architectural studio, of the same name, is actively implementing urban design and urban regeneration strategies, true to inventing life and improving city conditions, beyond conventions. 

*
facebook

instagram

vimeo 

mixcloud


Urban giraffe
The Urban Giraffe names a series of tactical urbanism interventions we started in Bucharest, set to imperfectly solve the problems that the city offers each day. Just like a clumsy giraffe, that we got used to ignore even if it takes up space and effort in adapting around it, such problems make up our routine: a blocked crossing, a car occupying the sidewalk, a Christmas tree abandoned in full street, falling plaster.