The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Program DIPLOMA 2018

DIPLOMA este cel mai amplu eveniment dedicat viitoarei generații de artiști și creativi din România și are rolul de a promova universul creativ al acestora în fața unui public larg. De asemenea, își propune să încurajeze dialogului între discipline, universități, tinerii absolvenți și specialiștii consacrați, pentru a contribui real la dezvoltarea mediului artistic și creativ local.

În cadrul expoziției dedicate Arhitecturii, Artelor vizuale și Designului sunt prezentate 129 de lucrări ale tinerilor creativi din toată țara. Totodată, cele 10 zile de festival includ conferințe, petreceri, audiții de teatru, dar și un musical. În plus, grădina amplă a Casei Dacia va funcționa ca un spațiu dedicat socializării și petrecerilor pe tot parcursul festivalului, în intervalul orar 10:00-22:00.
Lucrările expuse au fost selectate de un board creativ format din peste 40 de profesioniști în industriile creative dintr-un total de peste 350 de proiecte înscrise. Mai multe detalii despre membrii boardului creativ se găsesc aici.

PROGRAMUL COMPLET DIPLOMA 2018


5 octombrie 18:00 - Vernisaj DIPLOMA 2018 
Casa Dacia - Bulevardul Dacia 12

Vernisajul face parte din circuitul Noaptea Albă a Galeriilor - NAG. Mai multe detalii pe www.noapteagaleriilor.ro
DJ set pregătit de Electric Brother.
Food trucks: Bao Van și Circus Pub

6-14 octombrie 10:00-22:00 - Expoziția centrală DIPLOMA 2018 
Casa Dacia - Bulevardul Dacia 12

Gradina Casei Dacia va funcționa ca spațiu de socializare pe toată perioada în care expoziția va fi deschisă publicului.

6 și 7 octombrie 16:00-22:00 - Sejur curatorial la DIPLOMA 2018 
Casa Dacia - Bulevardul Dacia 12

6 octombrie: DJ set pregătit de Ioana Ciolacu și Eugen Radescu, membri ai boardului creativ DIPLOMA 2018
7 octombrie : DJ set pregătit de Corvin Cristian, membru al boardului creativ DIPLOMA 2018

Food trucks: Bao Van și Circus Pub

9 octombrie 20:00 - Musicalul Lumile lui Pan 
Teatrul unteatru - Strada Sfinții Apostoli 44
Intrarea este liberă în baza unei rezervări, care se poate face aici.

Musicalul Lumile lui Pan este prezentat de absolvenții Facultății de Interpretare Muzicală din cadrul Universității Naționale de Muzică București și va fi pus în scenă la unteatru, pe 9 octombrie, ora 20:00.


9 și 11 octombrie - DIPLOMA Talks  
Casa Dacia - Bulevardul Dacia 12

9 octombrie, ora 18:00, DIPLOMA Talks: Antreprenoriat creativ
Înscrierea gratuită aici.

Conferinta îi aduce în faţa tinerilor artişti pe Andreea Bădală (fondator și designer Murmur), Dragoș Motică (Creative Director și designer UBIKUBI), Nicoleta Radu (tipograf, fondator Fabrik), Bogdan Costea și Andrei Morariu (owneri Optimef) și Mirela Bucovicean (owner Molecule F) care vor povesti despre provocările şi experienţele întâmpinate în decursul carierei. Vor fi integrate în discuţie importanţa inovaţiei în afaceri, cum se creează și implementează soluții ingenioase la probleme specifice și detalii despre colaborările pe care le au aceștia cu noii designeri.
11 octombrie, ora 18:00, DIPLOMA Talks: Artele vizuale
Înscrierea gratuită aici.

11 octombrie, ora 18:00, DIPLOMA Talks: Arte Vizuale

Conferinţa dedicată Artelor vizuale este susţinută de Suzana Vasilescu (istoric de artă și manager cultural), Ioana Ciocan (director Art Safari), Andrei Breahnă (manager Eastwards Prospectus), Eugen Rădescu (Managing Director Bucharest Bienale) și Matei Câlția (manager Galeria Posibilă), care vor vorbi despre piața de artă din România, despre proiectele culturale pe care le-au dezvoltat și despre cele mai impresionante întâlniri cu artiștii.

10 octombrie 19:00 - Audiția tinerilor actori 
Apollo 111 Teatrul - Palatul Universul (Strada Ion Brezoianu 23-25)
Intrarea este liberă în baza unei rezervări, care se poate face aici.

Auditia oferă actorilor proaspăt absolvenți oportunitatea de a prezenta un moment pe o temă la alegere în fața publicului și a regizorilor, directorilor de casting și producătorilor invitați: Andreea Păduraru, Andrei Cohn, Hypno, Radu Muntean, Ada Solomon, Catinca Marinescu, Andrei și Andreea Grosu, Domnica Cîrciumaru (DC Casting), Viorica Capdefier (CDF Casting) și Silvia Popescu (HBO).

13 octombrie 21:00-3:00 - TASTEmakers x DIPLOMA Party 
Palatul Universul, corp B - Strada Ion Brezoianu 23-25 

Apollo111 Barul - NotSoCommonDJ
Beans & Dots, INSTITUTE, THE DJs + Iordache

14 octombrie 17:00-22:00 - Closing Party DIPLOMA 2018
Casa Dacia - Bulevardul Dacia 12

DJ set – INSTITUTE, THE DJs

Food truck: Hotwitchvan