The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

10 ani de Rokolectiv

News / 23 Apr 2015 / INSTITUTE.RO
  • 10 ani de Rokolectiv
1/1
Cea de-a zecea ediție a Rokolectiv, Festivalul de Muzică Electronică și Arte Conexe, are loc în perioada 23-26 aprilie. Patru zile de performance-uri live, instalații de sunet revoluționare, proiecții și dezbateri se vor defășura la Muzeul de Artă Contemporană (MNAC) și la Halele Carol din București. 

Seara de deschidere de joi, 23 aprilie, aduce un tribut celor peste 250 de artiști invitați în București de-a lungul anilor. Aceasta va avea loc în mod simbolic la MNAC, în ritmul trepidant al aurorii boreale, cu ajutorul instalațiilor aduse la București de artistul francez Vincent Leroy. Noaptea va continua cu performance-uri live ale lui Pierre Bastien (FR), Piętnastka (PL) și Aïsha Devi (CH).
 
Pentru următoarele trei seri, festivalul, care anul acesta are ca temă duală orientul și feminitatea, se va muta la Halele Carol. Astfel, mai mult decât oricând, lineup-ul din acest an urmărește o reprezentare cât mai bună a celor două sexe, într-o industrie dominată, în special, de bărbați. Gazelle Twin (UK), Lena Willikens (DE) și Borusiade (RO) sunt doar câteva dintre prezențele feminine ce vor urca pe scena Rokolectiv.
 
Rokolectiv celebrează anul acesta și influențele orientale din muzica electronică. Artiști precum Islam Chipsy feat. EEK (EG), Aïsha Devi (CH),  DJ Firmeza (AO/PL), Sillyconductor (RO) și Pierre Bastien (FR) vor elibera sunetele periferiilor dincolo de barierele geografice la Rokolectiv 2015.