The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

5 din cartier // 4 - 10 iunie 2018

Articol / 04 Iun 2018 / Lori Alexe
  • 5 din cartier // 4 - 10 iunie 2018
1/1
Am revenit cu rubrica „5 din cartier” pentru săptămâna aceasta. Ce nu trebuie să ratați? Aflați acum:



1. Zilele Culturii Sefarde / Jornadas de Cultura Sefardí // 5-7 iunie // @Instituto Cervantes de Bucharest

Între 5 și 7 iunie 2018, Centrul de Studii Israeliene „Goldstein Goren“ și Centrul Comunitar Evreiesc din București, în parteneriat cu Centrul de Studii Ebraice al Universitatii din Buciresti, CEB - Comunitatea Evreilor din Bucuresti, Instituto Cervantes, Ambasada Spaniei în România, Ambasada Turciei în România și Federația Comunităților Evreiești din România organizează cea de-a cincea ediție a Zilelor Culturii Sefarde la București. Evenimentul, deja tradițional în spațiul cultural românesc, va beneficia și în acest an de prezența unor personalități de prestigiu în studiul culturii sefarde și se va desfășura după următorul program:

Marți, 5 iunie, ora 18.00 (Centrul Comunitar Evreiesc, Strada Popa Soare nr.18)
- Deschidere
- Concert Bucharest Klezmer Band;
Miercuri, 6 iunie, ora 18.00 (Institutul Cervantes, Bulevardul Regina Elisabeta nr. 38, București)
- Masă rotundă: Sefarzii în secolul al XX-lea.
Joi, 7 iunie, ora 18.00 (Institutul Cervantes din Bulevardul Regina Elisabeta nr. 38, București)
- Mirava en el sielo y en la estreyeria - Recital de muzică sefardă și spaniolă cu Duo Olivia Iancu- Claudiu Lobonț (archlute).
Intrarea este liberă, iar accesul se face pe baza unei solicitări prealabile de rezervare a locului, la adresa de mail: cultbuc@cervantes.es

2. Lady Steps - Unlimit Yourself // 5 iunie // @The Institute

Unlimit Yourself pe 5 iunie la noua ediție Lady Steps!
Această ediție Lady Steps deschide discuția despre anumite job-uri care sunt mai puțin practicate de femei și aduce în fața publicului pe Cristiana Oprea și Mihaela Rosu Moldoveanu.

Cristiana Oprea este urbanist și arhitect, și și-a descoperit pasiunea pentru industria auto, devenind blogger pe Emoticar.ro, PR în motorsport. Este în același timpuna dintre cele mai active femei-pilot de raliuri din România. Cea de-a doua invitată este Mihaela Rosu Moldoveanu – pilot aeronavă.

Veniți să le cunoașteți și să le ascultați povestea pe 5 iunie, de la 19:00, la Institute, The Café (Știrbei Vodă 104-106).
Intrarea este liberă, în baza unei rezervări făcute aici: https://ove.ro/lady-steps-unlimit-yourself

3. Miercuri la Takla | Madame Bovary c'est moi? // 6 iunie // @Librăria Humanitas Kretzulescu

#MiercurilaTakla înseamnă că în ultima miercuri din fiecare lună, de la ora 18.30, vom discuta, alături de cititori pasionați, despre ceea ce rămâne după cititul cărților.

De această dată, Miercuri la Takla va avea tema de discuție: „Madame Bovary c'est moi? Autorul și personajul în literatura contemporană”.
Invitați: Andrei Cornea (eseist, filozof, traducător),
Bogdan-Alexandru Stanescu (scriitor, traducător, editor).

Cărțile propuse pentru dezbatere:
Salman Rushdie, Casa Golden (trad. Dana Crăciun, Editura Polirom),
Donna Tartt, Sticletele (trad. Justina Bandol, Editura Litera),
Orhan Pamuk, Mă numesc Roșu (trad. Luminița Munteanu, Editura Polirom),
Jeffrey Eugenides, Sinuciderea fecioarelor (trad. Mirela Adăscăliței, Editura Polirom).

Moderatori: Oana Fotache și Magda Răduță, Centrul „Tudor Vianu”.

4. Soldatul de ciocolată // 8 iunie // @Teatrul Odeon

Piesa „Armele și omul” a fost scrisă de Bernard Shaw când avea 38 de ani și a fost reprezentată pentru prima dată, în anul în 1894, la Londra. Deși a fost foarte rar jucată în România, în lume a rămas una dintre cele mai populare și mai des montate comedii.

E o piesă care vorbește despre divizarea Europei, despre naționalism și xenofobie, despre iluzia păcii, dar și despre iluzia dragostei de a înfrumuseța realitatea; un spectacol care te face să simți diferența dintre dragostea adevărată și cea de pe scenă, ca la operă. Deși piesa lui Shaw a fost scrisă acum un secol, tema este încă actuală.

Se râde mult la piesă de la Odeon. Se râde de amatorismul cu aere de profesionalism, de aristocratismele închipuite, de obedienţă faţă de stăpân /şef/boss, de preţiozitate şi fudulie, de ipocrizia atotstăpânitoare. Se râde de cei ce nu-şi cunosc locul şi rostul pe lume, se râde de cei incapabili să-şi recunoască şi urmeze sentimentele, de cei ce visează mărunt şi meschin. Dramaturgul şi regizorul satirizează lumea, actorii îşi satirizează personajele, personajele îşi satirizează replicile, replicile îşi satirizează sensul, vorbele, gesturile, grimasele devin simple măşti, cartoane în spatele cărora e de ghicit doar vidul.” Mihai Brezeanu – LiterNet.

Piesa regizată de Andrei Șerban se joacă la Teatrul Odeon, pe 8 iunie de la ora 19.00 la Sala Majestic.

5. Queer Disco w. Eugen Rădescu | Bucharest Pride 2018 // 8 iunie // @ Apollo 111

Queer Disco w. Eugen Rădescu este un eveniment Bucharest Pride 2018, organizat de Apollo111 Barul and Asociația Accept. Eugen își prezintă cu mândrie selecția rafinată de hit-uri disco & pop la #BucharestPride. Muzică pentru corpul tău prins în mișcare, imagini queer pentru ochii tăi curioși.
Apollo111 | strada Ion Brezoianu 23-25, București, România
Intrare: 10 lei

#BucharestPride este festivalul anual dedicat drepturilor persoanelor #LGBTQI care integrează o săptămână de evenimente și Marșul Bucharest Pride.
www.bucharestpride.ro

Pregătește-te pentru Marșul Bucharest Pride 2018:
9 iunie | 17:30 | Piața Victoriei - Piața Universității