The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Actoria în Prezent | Atelier creativ cu Ana Maria Pandele Andone

Articol / 16 Feb 2023 / Andra Mihai
  • Actoria în Prezent | Atelier creativ cu Ana Maria Pandele Andone
1/1
Arta în comunitate este despre a aduce oamenii mai aproape de artă și arta mai aproape de oameni. Și pentru că arta are mai multe valențe și domenii, ne dorim să aducem înspre voi cât mai multe domenii artistice, astfel încât să descoperiți părțile din voi care rezonează cel mai bine cu actul creativ.Cu ocazia evenimentelor de deschidere a programului Timișoara Capitală Europeană a Culturii am invitat-o pe actrița Ana Maria Pandele Andone să vă provoace creativ părțile care țin de prezență, prezența în public, prezența în fața ta și în fața celuilalt, prezența scenică etc. Așadar, sâmbătă, 18 februarie de la ora 14 aveți ocazia să spuneți prezent, sunt aici, la un workshop de actorie ghidat de actrița Ana Maria Pandele Andone. Atelierul se va desfășura într-un nou spațiu creativ în Timișoara și anume la CronicLove Productions Europe, situat în  Palatul Brück, pe Strada Florimund Mercy 9 Etaj 2, Timișoara. Participarea este gratuită, dar necesită înscriere la linkul următor, aici.   

Iată câteva lucruri pe care ni le-a mărturisit Ana Maria Pandele Andone cu această ocazie:

„Sunt actriță și îmi place (tot mai mult) meseria mea. La TNTm lucrez din 1996, am făcut multe și diverse roluri, atât pe scena naționalului, cât și pe alte scene, în filme și oriunde a fost nevoie de mine. O bună parte din cariera mea a fost dedicată și lucrului cu ceilalți (adulți, tineri sau copii), prin cursurile, workshop-urile și proiectele care le-au fost dedicate. Sunt bucuroasă să împart din tainele acestei lumi, deopotrivă magică, dar și deosebit de concretă în același timp. În acest atelier intenționez să facem lucruri mai mult practice decât teoretice, și îmi doresc ca fiecare participant să plece cu un aha personal legat de exercițiile pe care mi le-am propus, să reușească să se deschidă un pic mai mult și să dorească să sape un picuț mai profund în sine. Fiindcă această meserie este despre sine, despre a te cerceta pe dinăuntru și pe dinafară în diverse situații și contexte. Abia aștept să ne cunoaștem și să ne provocăm împreună, unul pe celalalt!ˮ

Adăugăm și câteva cuvinte despre spațiul care ne găzduiește și care își deschide în mod oficial porțile pentru Timișoreni în data de 18 februarie, prin două evenimente organizate de Arta în Comunitate. Misiunea CronicLove Productions Europe este dublă: realizarea unei punți de colaborare cu proiecte artistice între România și SUA și popularizarea spectacolului bazat pe platforme. Situat în Palatul istoric Brück din Piața Unirii, Timișoara, CronicLove Productions Europe găzduiește studioul de fotografie Light Stories și un spațiu multicultural pentru diverse evenimente, inclusiv ateliere, expoziții și filmări.

Elizabeth J. Cron este fondatoarea CronicLove Productions Europe. Ea s-a mutat la Timișoara în anul 2019. Elizabeth este o regizoare din Los Angeles, California și este regină internațională a frumuseții. Cel mai recent, ea a câștigat titlul International Ms 2022 în timp ce reprezenta România și platforma ei „Redefining Beauty”. Cu ocazia atelierului Actoria în Prezent veți avea ocazia să o cunoașteți și pe Elizabeth.

***

Evenimentul se desfășoară în cadrul proiectului  Arta în comunitate, organizat de Uniunea Artiștilor Plastici Filiala Timișoara în parteneriat cu studioul artouching.

Proiectul este finanțat prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi Timişoara.

Fondul pentru un viitor mai bun în comunități este un program coordonat la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România - FFCR, finanțat de Lidl Romania și implementat la nivel local de Fundaţia Comunitară Timişoara.

Parteneri: CronicLove Productions Europe, DIGITAL:CANVAS, Cultartes, Ornella Studio Design, Facultatea de Arte si Design Timisoara, Less Zero Waste Shop.