The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Astăzi se deschide oficial Buzău International Arts Festival

Articol / 27 Aug 2021 /
  • Astăzi se deschide oficial Buzău International Arts Festival
1/1
Astăzi, 27 august, se deschide oficial Buzău International Arts Festival, festivalul ce va aduce la Buzău, în premieră, o lună întreagă de evenimente de artă și cultură. Buzău International Arts Festival va începe în forță, cu un concert excepțional, Damian Drăghici & Brothers, ce va avea loc de la ora 19:00, în Piața Dacia.

Invitatul special al Buzău International Arts Festival este faimosul actor italian Franco Nero, care va fi oaspetele de onoare al festivalului în perioada 31 august - 2 septembrie. Pe parcursul vizitei sale, actorul va participa la o conferință de presă și la un eveniment dedicat publicului: vizionarea filmului Django (r. Sergio Corbucci, 1966), urmat de un Q&A, ambele desfășurate în data de 1 septembrie.

Este un concept unic în această regiune a României și ne-am dorit să promovăm festivalul în toată țara și în afara ei. Vrem ca acest festival să fie un mod de a atrage oamenii către Buzău, de a contribui la creșterea numărului de turiști, atât în oraș, cât și în județ. Turismul cultural este un mod de dezvoltare a economiei și de a crește vizibilitatea unui oraș, iar Buzăul și buzoienii merită din plin un astfel de eveniment”, au declarat organizatorii BIAF.

Buzău International Arts Festival, eveniment ce reunește edițiile cu numărul șase ale Festivalului Internațional de Film Buzău - BUZZ IFF și Festivalului Internațional de Teatru Independent COMIC 7 B, se va desfășura în perioada 25 august - 25 septembrie, în municipiul Buzău și în mai multe locații din județ.

Deschiderea oficială a festivalului a fost precedată duminică, 22 august, de un eveniment de promovare, ce a adus buzoienilor ocazia de a se bucura de a paradă a motocicliștilor care susțin cultura, o expoziție de automobile retro și o întâlnire cu personaje din filme de animație și supereroi, precum și cu personajele ce compun imaginea BIAF, personaje inspirate de Charlie Chaplin, I. L. Caragiale și Fata cu cercel de perlă.

În luna BIAF, publicul va avea ocazia să participe la mai multe concerte: Blană Bombă - precedat de proiecția filmului documentar Kids Rock, în prezența regizorului Claudiu Mitcu, pe 2 septembrie, Maria Răducanu, pe 3 septembrie - în deschidere, Trupa GRAIU, Stones Free (Florin Ochescu, Alex Tomaselli, Lucian „Clopo” Cioarga) pe 5 septembrie, Silvia Dumitrescu - în deschidere trupa Hangar 6, din Buzău, pe 10 septembrie, White Mahala, pe 12 septembrie și Phoenix, pe 25 septembrie, în închiderea Buzău International Arts Festival.

Serile din intervalul 25 - 29 august sunt dedicate filmelor Buzău International Film Festival, o parte dintre ele în Parcul Crâng, spațiu care găzduiește pentru prima dată proiecții de film. Seria de proiecții a debutat deja din 25 august, cu filme de animație, iar micii spectatori au ocupat toate locurile disponibile. Din 28 august, de la ora 18:30, în fiecare zi, proiecțiile de film se mută în Amfiteatrul din Parcul Tineretului.

Luni, 30 august, se va desfășura un eveniment special COMIC 7 B: spectacolul de teatru pentru copii Închide ochii și ai să vezi mai bine, o producție accesibilizată specific pentru copiii cu deficiențe de vedere, auz și vorbire. Spectacolul produs de UNATC va avea loc de la ora 18.00, în zona Amfiteatru din Parcul Tineretului, cu intrarea liberă.

Printre evenimentele speciale BIAF se numără și proiecția filmului E pericoloso Sporgersi, restaurat 4K, în prezența regizorului Nae Caranfil, care va susține și un Q&A, premiera națională a spectacolului de teatru Extraconjugal, produs de Teatrul de Artă, masterclass-urile de actorie (cu actorii Maria Obretin și Virgil Aioanei), scenaristică (susținut de regizorul Nae Caranfil), scenografie (cu scenograful Mihnea Mihăilescu), dedicate reprezentanților industriei, proiecții de film românesc, cu filme ce au intrat recent sau urmează să intre în cinematografe, în prezența echipelor, precum și o secțiune de Cinematecă.

La Buzău International Arts Festival va avea loc și o cvadruplă lansare de carte a regizorului Alexander Hausvater, în cadrul unei întâlniri-eveniment, în premieră, cu publicul din Buzău, precum și lansarea Colecției de Partituri a lui Nicolae Covaci (Phoenix), o primă carte de partituri muzicale ale celor mai cunoscute zece piese ale trupei Phoenix.

Publicul se va putea delecta și cu o serie de expoziții: o premieră în România, expoziția de pictură a lui Nicu Covaci și Valeriu Sepi, dar și o expoziție de scenografie și obiecte de recuzită, a scenografului Mihnea Mihăilescu, expoziția de pictură și fotografie cu lucrările actorului Cristi Martin și ale fotografului buzoian Theodor Tudose despre viața în pandemie, precum și multe alte evenimente, ce vor fi anunțate pe parcurs.

Programul săptămânal va fi anunțat pe site-ul https://biaf.ro și pe pagina de Facebook Buzau International Arts Festival.