The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Avanpremiera Bodies on the line 21-22 octombrie 2023

Articol / 18 Oct 2023 / Andra Mihai
  • Avanpremiera Bodies on the line 21-22 octombrie 2023
1/1
 Noua producție a Centrului Național al Dansului București, Bodies on the line, aduce în scenă absolvenți ai Academiei de Dans și Performance CNDB 2022-2023, în coregrafia Ioanei Marchidan. 

Spectacolul va fi prezentat în avanpremieră la București pe 21-22 octombrie, iar apoi va fi itinerat în țară, la Sfântu-Gheorghe și Craiova.

Premiera oficială e programată în cadrul Iridescent 2023 – Festival internațional de dans contemporan și alte reconfigurări ale sensibilului.

--

Bodies on the Line explorează teritorii fragile, între confesiuni intime și statement-uri artistice, plasând corpurile performerilor în spații deopotrivă de siguranță și incertitudine, din care își pot articula anxietățile, speranțele și nevoia de apartenență la o colectivitate care să facă puțin mai suportabilă lupta de zi cu zi pentru supraviețuire.

Spectacolul comprimă timpul poveștilor personale și dilată presiunea timpurilor în care trăim, dominate de fuga alienantă după proiecte suprapuse, de burn-out și de senzația-capcană că dacă nu ești văzut/ă, nu exiști.
 

CREDITE

| Concept, coregrafie: Ioana Marchidan

| Performeri: Anca Stoica, Sergiu Diță, Varga Hunor-Jozsef, Eva Danciu, Alexandra Zavelea

| Text: Mihaela Michailov, Anca Stoica, Sergiu Diță, Varga Hunor-Jozsef, Eva Danciu, Alexandra Zavelea

| Dramaturgie în colaborare cu: Mihaela Michailov

| Muzica originală & pregătire muzicală performeri: Alexandru Suciu

| Light design: Alexandros Raptis

| Durata: 60 min 

| Producția: Centrul Național al Dansului București-CNDB, 2023

***

BILETE disponibile online pe kompostor.ro și la casa de bilete a CNDB înainte de fiecare reprezentație.

| Preț întreg: 40 lei

| Preț redus (elevi, studenți, pensionari): 25 lei

***

| Spectacol realizat în cadrul proiectului DansManifest co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

| Spectacol realizat în cadrul proiectului european SEEDS - South East European Dance Stations, prin care a fost derulată Academia de Dans și Performance 2022-2023.

Proiectul SEEDS este co-finanțat de Uniunea Europeană prin programul Europa Creativă.

Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin doar autorilor și nu reflectă neapărat cele ale Uniunii Europene sau ale Agenției Executive pentru Educație și Cultură (EACEA). Nici Uniunea Europeană și nici autoritatea care acordă finanțarea nu pot fi considerate responsabile pentru acestea.

Toate detaliile pe cndb.ro și în evenimentul FB.

***

REPREZENTAȚII:

21-22 octombrie @ CNDB-Sala Stere Popescu

6 noiembrie @ StudioM Sfântu-Gheorghe

8 noiembrie @ Teatrul Național Craiova

14 noiembrie @ CNDB / Iridescent festival 2023

Reprezentațiile în avanpremieră sunt prezentate ca Warm-Up la Iridescent 2023 – Festival internațional de dans contemporan și alte reconfigurări ale sensibilului.

Programul complet  cndb.ro.