The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

AWAKE deschide înscrierile pentru ARTDOOR

Articol / 24 Mai 2018 /
  • AWAKE deschide înscrierile pentru ARTDOOR
1/1
 AWAKE deschide înscrierile pentru ARTDOOR, concursul internațional și tabăra de creație pentru instalații de mari dimensiuni

• Înscrierile sunt deschise la nivel internațional, până pe 11 iunie 2018
• Se acordă premii de peste 20.000 de euro pentru instalații de mari dimensiuni
• Lucrările câștigătoare vor fi expuse în cadrul Festivalului AWAKE
• Mircea Cantor este invitat special pentru al doilea an consecutiv

Asociaţia Culturaft cu sprijinul Consiliul Județean Mureș și în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România, filiala Mureș lansează cea de-a doua ediţie a competiţiei internaţionale pentru instalaţii de mari dimensiuni ARTDOOR - Big Art Meets Nature. Concursul își propune selectarea și finanțarea proiectelor de artă contemporană și arhitectură, fiind acordate premii de peste 20.000 euro. Proiectele câștigătoare vor fi expuse în aer liber, în cadrul Festivalului AWAKE, în perioada 17-19 august 2018, pe domeniul Teleki din Gornești, județul Mureș.

Concursul este deschis participării autorilor individuali sau comunităților de artiști, iar înscrierile se pot face până pe 11 iunie 2018 prin completarea formularului disponibil pe site-ul ARTDOOR. Printre criteriile pe baza cărora se va realiza evaluarea proiectelor se numară originalitatea proiectului, reprezentativitatea conceptului în contextul temei, impactul estimat asupra publicului și fezabilitatea proiectului, toate detaliile fiind disponibile în regulamentul oficial al concursului publicat pe site.

Mircea Cantor, unul dintre cei mai bine cotați artiști români contemporani, se alătura pentru al doilea an consecutiv proiectului ARTDOOR, în calitate de invitat special și membru al juriului. Attila Kim, arhitect si Comisarul României la Bienala de la Veneția, și Angela Kovacs, arhitect și președintele filialei Mureș a Ordinului Arhitecților din România, întregesc juriul anul acesta.

La prima ediție a concursului au fost premiate 11 lucrări de mari dimensiuni, ce au putut fi admirate de participanții AWAKE. Expoziția din 2017 a inclus și lucrarea „Give More Sky To The Flags” realizată de Mircea Cantor, ce este în prezent expusă în curtea Cetății Medievale din Tîrgu Mureș.


Calendarul competiției 2018:
• Înscrieri: până pe 11 iunie 2018, ora 23:59
• Jurizare: 12 iunie 2018
• Anunțarea finaliștilor: 13 iunie 2018
• Depunerea contestaţiilor: termen limită – 14 iunie 2018, ora 23:59
• Soluţionarea contestaţiilor: 15 iunie 2018
• Anunțarea câștigătorilor: 18 iunie 2018

Motto-ul competiției ARTDOOR, „Big Art Meets Nature”, este inspirat de locul unde vor fi expuse lucrările câștigătoare - Domeniul Teleki din Gornești, care găzduiește un parc dendrologic impresionant și Castelul Teleki, un monument arhitectural de secol XVIII, denumit „cel mai frumos castel din Transilvania”. Natura conturează astfel un spațiu expozițional unic, unde iubitorii de artă se pot întalni și pot crea un forum de discuție.
În 2018 ARTDOOR este prezentat și către comunitatea Romanian Design Week și face parte din traseul Weekend în Cartierul Creativ. Astfel, trei dintre lucrările câștigătoare ale primei ediții vor putea fi admirate de publicul din București în perioada 19 – 20 mai, pe străzile din Cartierul Creativ. În plus, pe 19 mai, începând cu ora 21:00, la Apollo111 toți iubitorii de artă sunt invitați la petrecerea „AWAKE presents The Art Connection” ce își propune celebrarea artei ca punte de legatură între oameni, idei și proiecte. Participanții vor descoperi un univers senzorial ce recreează atmosfera de la festival printr-un mix eclectic de muzică, asigurată de Corvin, Buniku' și Călin „No Clue”, proiecții video și instalații artistice de mari dimensiuni. Pe 20 mai, de la ora 15:00, la Concept Store Cartier Creativ (Calea Victoriei nr 46), organizatorii ARTDOOR vor avea o discuție informală cu toți cei interesați să aplice anul acesta la concurs. Vor răspunde întrebărilor Laura Coroianu, vicepreședinte Culturaft și directorul Festivalului AWAKE și Angela Kovacs, membră a juriului și președintele filialei Mureș a Ordinului Arhitecților din România.

Despre AWAKE Festival:
AWAKE, primul festival boutique din România, are loc in perioada 17-19 august, pe Domeniul Teleki din Gornești, județul Mureș. Printre artiștii confirmați la cea de-a doua ediție se numară: Milky Chance, Wilkinson, Vița de Vie „În corzi” (concert simfonic împreuna cu Filarmonica de Stat Tîrgu Mureș, în exclusivitate la AWAKE), The Subways, Akua Naru, The Parlotones, Fink și mulți alții. Pe lângă muzică și artă, publicul AWAKE se va putea bucura de alte activități, precum: biblioteca în aer liber, platforma de discuții Feed Your Mind, scena în copac, cinematograful în aer liber și multe altele. Biletele sunt disponibile pe eventim.ro, iar până la data de 16 mai abonamentele de 3 zile pot fi achiziționate la prețul EARLY BIRD de 159 lei, respectiv 185 lei cu camping inclus. Din 17 mai, până pe 16 august, în perioada de SLEEPY BIRD, abonamentele vor fi disponibile la prețul de 199 lei, respectiv 225 lei cu camping inclus.

Despre organizatorii ARTDOOR:
Culturaft
Culturaft este o organizație nonprofit din România care sprijină sectorul cultural prin proiecte ce incurajează tineri artiști din diferite domenii. Activa din anul 2011, Asociația Culturaft oferă artiștilor o platformă pentru a se promova în fața unei audiențe cât mai mari.
Consiliul Județean Mureș
Consiliul Județean Mureș este o instituție guvernamentală cu un angajament puternic față de dezvoltarea județului Mureș, atât din punct de vedere economic, cât și din punct de vedere social și cultural. Instituția își propune să susțină comunitățile locale pentru ca acestea să se poată dezvolta și să poată oferi servicii publice de calitate.

Ordinul Arhitecților din România, Filiala Mureș (OAR Mureș)
Ordinul Arhitecților din România promovează calitatea produsului de design arhitectural și urban, prin reprezentarea profesiei de arhitect, urmărind exercitarea competentă și calificată a acestei profesii.