The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Azi începe Ideo Ideis Festivalul #16

Articol / 09 Aug 2021 / Luiza Popescu
  • Azi începe Ideo Ideis Festivalul #16
1/1
Ideo Ideis Festivalul Național de Teatru Tânăr, cel mai mare eveniment dedicat educației alternative pentru liceeni, începe azi cea de-a 16-a ediție. Timp de o săptămână, în perioada 9 - 15 august, comunități de liceeni din 9 orașe vor avea parte de o experiență intensă de explorări personale, prin teatru și arte alăturate. Cele 9 trupe selectate și orașele în care Ideo Ideis ajunge în 2021 sunt: 3,14 - Buzău, A.C.T. - Bacău, ALTER EGO - Alexandria, AMPRENTE - Brașov, ART ATTACK - Sibiu, DRAMA CLUB - Botoșani, PRAF DE STELE - Constanța, SILVER - Baia Mare și VICTORY OF ART - București.

Spectacole de teatru profesionist, proiecții de film în aer liber și street art la Alexandria

Alexandria va rămâne nucleul Ideo Ideis și în 2021, iar o serie de spectacole de teatru și proiecții de film vor putea fi vizionate pe durata festivalului, printre care piesele Biblioteca din Alexandria, în regia lui Bogdan Georgescu, Miorița, a trupei de teatru Auăleu din Timișoara, Aproape, în regia profesoarei Luminița Vilae, a trupei de teatru alexăndriene, Alter Ego, Libretto solitudine, în regia lui Matei Lucaci – Grunberg, spectacolul de teatru de improvizație Backstage Boys și Kit de supraviețuire de Andreea Șovan & Iulia Samson.

De asemenea, 5 filme românești vor fi proiectate în aer liber, Acasă, documentarul lui Radu Ciorniciuc, Monștri, (r. Marius Olteanu), Întregalde (r. Radu Muntean), #dogpoopgirl (r. Andrei Huțuleac) și Poate mai trăiesc și azi (r. Tudor Cristian Jurgiu).

Iar artiștii Maria Zurbagiu, Andrei Felea și Irina Mocanu vor apropia arta contemporană de locuitorii din Alexandria, dând o nouă față clădirilor din comunitate.

Ediția aniversară din 2021 a Ideo Ideis va debuta cu Festivitatea de Deschidere, pe 9 august, de la ora 20:00, care va fi transmisă și online, pe https://fb.me/e/SDZOmMDs, iar programul complet al festivalului se regăsește pe https://www.ideoideis.ro/festivalul.

Un context sigur de exprimare pentru adolescenți și formatori profesioniști


Al 16-lea an de Ideo Ideis își propune să aducă mai aproape de vocația lor și, mai ales de ei înșiși adolescenții pasionați de teatru și de arte performative. Identitatea, tema ediției curente, pornește de la dorința organizatorilor de a oferi acel spațiu în care adolescenții își pot alinia viitorul cu speranțele și nevoile specifice vârstei, prin exprimare artistică. Astfel, atelierele de arte de alăturate și discuțiile de tip artist talk cu mentorii ediției vor fi centrate pe autodescoperire și bucuria de a fi adolescent într-o lume în care resursele dezvoltării personale sunt aproape nelimitate.

Componența echipelor de mentori și traineri Ideo Ideis este următoarea: Alexandria - Corina Moise, Filip Stoica și Alexandru Papadopol; Bacău - George Costea, Nicolae Constantin Tănase și Istvan Teglaș, Baia Mare - Gabi Costin, Arcadie Rusu și Andreea Grămoșteanu, Botoșani - Liviu Chițu, Adi Bulboacă și Maria Obretin, Brașov - Sabina Brândușe, Denis Bolborea și Marius Florea Vizante, București - Alex Bogdan, Ioana Marchidan și Judith State, Buzău - Vlad Purdel, Ștefan Lupu și Mirela Zeța, Constanța - Sânziana Tarța, Krista Sandu și Dana Rogoz și Sibiu - Ana Covalciuc, Cristian Pascariu și Mihai Călin.