The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Call for projects @Lighting Sibiu 2016

News / 14 Iul 2016 / INSTITUTE.RO
  • Call for projects @Lighting Sibiu 2016
  • Call for projects @Lighting Sibiu 2016
  • Call for projects @Lighting Sibiu 2016
1/3
Aflat la cea de‐a doua ediție, concursul internațional de videomapping Lighting Sibiu este acum deschis amatorilor și artiștilor profesioniști din întreaga lume. Cele mai bune echipe vor fi invitate la Sibiu, iar cea mai bună lucrare va primi un premiu în euro. Lucrările pot fi trimise până cel târziu în 14 august. Proiecțiile vor avea loc în 9 septembrie 2016 în Piața Mare din Sibiu.

Accesul la proiecții va fi gratuit și deschis publicului larg. Mai multe detalii pe www.lightingsibiu.eu. Competiția din acest an va fi deschisă După o primă ediție experimentală în 2015, anul acesta aduce o competiție deschisă tuturor. Pentru a participa la concursul Lighting Sibiu, artiștii trebuie să trimită un clip audio‐video ce urmează ghidajele tehnice oferite de organizator până în 14 august 2016.

Videomapping‐ul ca și componentă culturală

Proiecțiile cartate (videomapping) sunt spectacole de lumină și animație ce îmbină arhitectura, grafica digitală și sunetul. Folosind videoproiectoare puternice și software specializat, videomapping‐ ul aduce la viață fațadele clădirilor într‐un mod inovativ. Centrul vechi al Sibiului, cu ale sale clădiri baroce, este spațiul ideal pentru aceste manifestări artistice.

Astfel, în mod firesc, în ultimii ani au apărut și aici astfel de inițiative.  Lighting Sibiu adună o serie de astfel de lucrări de la artiști locali și internaționali pentru a le prezenta într‐un spectacol public cu acces gratuit. De asemenea, încă de la prima ediție, organizatorii au pus accent pe schimbul cultural, invitând artiști din România și din afară să viziteze Sibiul, să se cunoască și să schimbe idei într‐un cadru relaxat.

Masters of Colour

Tema din acest an este Masters of Colour (Maeștri ai culorilor). În interiorul său, Muzeul Brukenthal găzduiește picturi ale marilor maeștri români și europeni. În 9 septembrie 2016, Muzeul se va îmbrăca în culoare și pe dinafară cu opere ale maeștrilor digitali contemporani.