The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

CAMPANIA TEATRU ÎN GHETUȚE | Ediția a VI-a, 1-7 decembrie 2019, @Teatrul Ion Creangă

Articol / 26 Noi 2019 / The Institute
 • CAMPANIA TEATRU ÎN GHETUȚE | Ediția a VI-a, 1-7 decembrie 2019, @Teatrul Ion Creangă
1/1
Între 1 și 7 decembrie, Teatrul Ion Creangă invită toți spiridușii din oraș – copii, părinți și bunici – să i se alăture pentru o nouă ediție a Campaniei Teatru în ghetuțe. Organizată pentru al șaselea an consecutiv în preajma zilei de Moș Nicolae, campania se desfășoară la Sala Mică a Teatrului, care se transformă cu această ocazie într-un laborator al faptelor bune, cu scopul de a colecta donații pentru copiii care au nevoie de ajutor.
 
Donațiile strânse în cadrul campaniei vor fi distribuite începând cu data de 8 decembrie celor peste 200 de copii cu vârsta cuprinsă între câteva luni și 18 ani, care provin din familii aflate în situații precare și care se află în evidența Asociației Samusocial din România.
 
În spiritul edițiilor precedente ale campaniei, Sala Mică găzduiește și o sesiune de ateliere și lecturi, menite să aducă în atenția micuților spiriduși importanța faptelor bune. Organizate pe întreaga durată a programului de colectare, cu participarea actorilor și colaboratorilor Teatrului Ion Creangă, aceste activități sunt deschise tuturor copiilor care oferă donații.
 
Ce puteți dona?
 
 • articole vestimentare, inclusiv hăinuțe și accesorii de iarnă
 • încălțăminte de iarnă / sport
 • saci de dormit, pături
 • cărți, cărți de colorat, rechizite, ghiozdane;
 • jocuri și jucării
 • cărucioare, sisteme de purtare a copilului – portbebe
 • kituri cu produse pentru bebeluși: suzete, scutece de unică folosință, șervețele umede, șampon, cutii cu lapte praf ***
 • Toate obiectele donate vor fi noi sau în stare foarte bună, curate (***kiturile cu produse pentru bebeluși vor fi preluate doar în pachete sau recipiente sigilate).
 • Recomandăm spălarea și călcarea articolelor de îmbrăcăminte înainte de a fi donate.
 • Vă rugăm să verificați jocurile și jucăriile oferite, pentru a nu avea defecțiuni sau piese lipsă.
 • În eventualitatea în care intenționați să donați mai multe articole/obiecte, vă recomandăm sortarea acestora în prealabil și împachetarea lor separat.
 •  
  Donațiile sunt așteptate la Sala Mică a Teatrului Ion Creangă (Str. Biserica Amzei 21-23) zilnic, între 1 și 7 decembrie, conform următorului program:
   
 • Duminică, 01 decembrie – între orele 11:00 – 16:00
 • Luni, 2 decembrie – Vineri, 6 decembrie, între orele 18:00 – 20:00
 • Sâmbătă, 7 decembrie, între orele 11:00 – 13:00 & 15:00 – 20:00

 • Programul de ateliere și lecturi pentru spiriduși.
   
  Spiridușii care oferă donații sunt invitați să ia parte la următoarele ateliere și lecturi de povești, susținute la Sala Mică a Teatrului Ion Creangă.
   
  Duminică, 1 decembrie
  11:00 – 16:00 – Atelier de decorațiuni: Origami
   
  Luni, 2 decembrie
  18:00 – 19:30 – Atelier art & craft: Personaje de Crăciun
  19:30 – 20:00 – Lectură de povești cu actrița Cerasela Popescu
   
  Marți, 3 decembrie
  18:00 – 19:30 – Atelier de decorațiuni: Felinare din borcane
  19:30 – 20:00 – Lectură de povești cu actrița Carmen Palcu
   
  Miercuri, 4 decembrie
  18:00 – 19:30 – Atelier de decorațiuni: Coronițe pentru pomul de Crăciun
  19:30 – 20:00 – Lectură de povești cu actrița Vera Linguraru
   
  Joi, 5 decembrie
  18:00 – 19:30 – Atelier de decorațiuni: Figurine din fetru
  19:30 – 20:00 – Lectură de povești cu actrița Ani Crețu
   
  Vineri, 6 decembrie
  18:00 – 19:30 – Atelier art & craft: Personaje de Crăciun
  19:30 – 20:00 – Lectură de povești cu actrița Alexandrina Halic
   
  Sâmbătă, 7 decembrie
  11:00 – 13:00 – Atelier de decorațiuni: Felinare din borcane
  15:00 – 19:30 – Atelier de decorațiuni: Figurine din fetru
  19:30 – 20:00 – Lectură de povești cu actrița Julieana Drăghici
   
  _______________________________________________________________________

  Teatrul Ion Creangă
   
  Sunt mai bine de 50 de ani de când Harap Alb, primul personaj care a pășit pe scena Teatrului Ion Creangă, a invitat publicul în lumea fantastică a artelor spectacolului pentru copii. De atunci, mii de spectacole și sute de proiecte au transformat Teatrul într-una din cele mai prestigioase instituții de spectacole din țară. Astăzi, Teatrul Ion Creangă continuă să spună povești croite pe măsura tinerilor săi spectatori: de la spectacole senzoriale, create special pentru bebeluși, la spectacole educative, dedicate exploratorilor aflați la vârsta primelor călătorii teatrale, la producții care cercetează marile titluri ale literaturii române și universale. Urmărește activitatea Teatrului pe www.teatrulioncreanga.ro.
   
   
  Asociația Samusocial din România
   
  Samusocial din România (Serviciul de Ajutor Mobil de Urgență) este un dispozitiv de intervenție de urgență care vine în întâmpinarea persoanelor fără adăpost. Implicarea asociației constă în asistență socială și medicală, consiliere psihologică, medicamente, mâncare, îmbrăcăminte, acte de identitate, ajutoare sociale, dosare sociale, reinserție și acompaniere socio-profesională. Aflați mai multe despre activitatea asociației și despre cum puteți susține eforturile acesteia pe www.samusocial.ro.