The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

CELLULAR B+

Articol / 09 Oct 2023 / Andra Mihai
  • CELLULAR B+
1/1
CELULAR este un demers de cercetare artistică menit să extragă din câmpul generațional ai genZ și Millennials nevoile consumatorilor de cultură, predominant reprezentați de acest segment și să traseze posibile direcții performative relevante pentru publicul din prezent dar și din viitor.Urmând modelul de multiplicare celulară, cele două performance-uri - CELULAR București și CELULAR Iași - deconstruiesc universul din spatele alegerii unor obiecte personale, precum și tipare mentale și comportamentale, printr-un labirint transgenerațional senzorial. 

Valorificând experiența directă cu genZ și Millennials, din prima parte a proiectului, CELULAR București propune spectatorului o variantă gamificată de a parcurge contra cronometru o hartă emoțională proprie pentru a se conecta la celulele performer-ilor, la safe place-ul lor și la o următoare celulă, produs al interacțiunii dintre spectator și actor, cea a viitorului comun. 

CELULAR Iași, punctează prin structura sa participativă, nevoia de întâlnire și de a împărtăși, ca acte necesare ale unui proces de autovindecare și chiar de supraviețuire. Performance-ul din Iași propune o conectare la propriile lumi interioare și la co-crearea unui aici și acum care poate contribui la noi perspective asupra poveștii pe care ne-o spunem despre noi, fie ca specie, fie individual.

Reprezentațiile CELULAR:

Iași, 10 octombrie, ora 18:00 - CELULAR București + CELULAR Iași - Teatrul Luceafărul,  în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iași

București, 18 octombrie, ora 19:00
- CELULAR București + CELULAR Iași - Teatrul Bulandra - Sala Liviu Ciulei (bd. Schitu Măgureanu nr. 1)

Accesul - cu excepția reprezentației din cadrul festivalului - este gratuit, posibil doar pe baza unei rezervări la adresa de email proiect.celular@gmail.com

Celula artistică București - Andu Dumitrescu (regie, video, sound design, concept spațiu),  Vero Nica (documentare, structură text, coordonator workshop-uri), Simona Pop (performer), Alex Mirea (performer), Jenniffer Corrales (artist, coordonator workshop-uri) Magda Cernea (coordonator workshop-uri).

Celula artistică Iași - creație colectivă de: Maria Comârlău (regie), Stanca Jabenițan (performer), Alexandru Chiculiță (performer), Ana Teodora Popa (sound design), Smaranda Ursuleanu (conținut social  media).

Celule creative București: Claudia Amuzică, Alex Andrei, Alexandru Botea, Irina  -Maria Constantinescu, Oana Corbu, Alexandra Duța, Maria Florina, George Talmaciu, Ștefana Tărniceru, Mihai Vasilescu.

Celule creative Iași: Mihai Afloarei, Ana Călinescu, Ștefania Ciobanu, Emanuel Florea, Roxana Moraru, Mihaela Musteață, Beatrice Roman, Flavia Sandu, Alexandra Vieru.

***

CELULAR este un demers artistic al Asociației VAR Cultural, implementat în parteneriat cu Teatru FiX, Teatrul Bulandra, tranzit.ro/Iași, FITPTI, Teatrul din Stejar. 

Proiect cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național și susținut de Butan Gas.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.