The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

D.A.N.C.E™ Dance. Artists. Network. Conference. Encounter.

Articol / 23 Iun 2023 / Andra Mihai
  • D.A.N.C.E™ Dance. Artists. Network. Conference. Encounter.
1/1
 AREAL- spațiu de dezvoltare coregrafică și Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara organizează în premieră la Timișoara între 26 - 30 iunie 2023 platforma colectivă de spectacole, conferințe și networking coregrafic - D.A.N.C.E.™ Dance. Artists. Network. Conference. Encounter, eveniment european care își propune să conecteze scena dansului contemporan românesc la spațiul european, creând un context de dezvoltare profesională și schimburi de experiență pentru artiști, producători și organizații culturale din Timișoara, România și întreaga Europa.Avem plăcerea să vă invităm la conferința de presă prilejuită de lansarea oficială a proiectului în data de 26 iunie, ora 13 la sediul Centrului de Proiecte Timișoara (parterul clădirii), str. Vasile Alecsandri nr. 1. La conferința de presă vor participa Alexandra Riegler, director Centrul de Proiecte, Ramona Laczko David, coordonator proiect Timișoara 2023, coregrafii Alexandra Bălășoiu și Cosmin Manolescu, curatori D.A.N.C.E ™ și Eva Broberg din partea rețelei European Dancehouse Network.

În cadrul conferinței vor fi oferite amănunte despre programul evenimentelor și despre rețeaua European Dance House Network, care include 48 spații și centre coregrafice din 23 țări din Europa printre care și AREAL | spațiu pentru dezvoltare coregrafică.

Evenimentul D.A.N.C.E.™ este organizat în cadrul Power Station, componentă a Programului cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” implementat de Centrul de Proiecte Timișoara și dedicată creșterii capacității sectorului cultural.

”În centrul arhitecturii Timișoara 2023 se află Programul Power Station, care devine un punct central pentru consolidarea capacității ecosistemului local, acționând ca motor principal pentru dezvoltarea programului cultural și ca structură de moștenire a Capitalei Europene a Culturii. Parteneriatul cu European Dancehouse Network și AREAL pe această temă importantă a modului în care cultura este parte integrantă în bunăstarea și sănătatea noastră, contribuie la eforturile de conștientizare și dialog continuu pe această temă, ancorând dezbaterea în contextul local al orașului Timișoara și aducând opiniile experților internaționali și naționali.” (Raluca Iacob, coordonator Program Power Station Timișoara 2023)

“Sperăm că evenimentul D.A.N.C.E™ va oferi numeroase oportunități de networking și va apropia publicului larg de segmentul artistic al dansului contemporan în orașul luminii - Timișoara, Capitală Europeană a Culturii în 2023. Vă așteptăm cu drag între 26 și 30 iunie să celebrăm și să reimaginăm împreună viitorul dansului!” (Alexandra Bălășoiu & Cosmin Manolescu, curatori ai conferinței Dancing from Burnout towards Equity)

În premieră, D.A.N.C.E™  va aduce la Timișoara, Adunarea Generală a rețelei European Dancehouse Network și conferința Think-In care va avea loc în data de 28 iunie la Muzeul de Transport Corneliu Mikloși. La discuțiile legate de sănătatea mintală, well-being și echitate vor participa peste 48 de curatori, producători și directori de instituții/structuri coregrafice din Europa și 8 coregrafi români din Timișoara, București și Cluj-Napoca.

Platforma se va lansa cu premiera spectacolului Flori, Pietre și alți Demoni, cea mai recentă producție AREAL în care trei coregrafi devin pe rând performeri, comentatori, generatori de situații absurde și alte întâmplări aleatorii, fac declarații și participă într-un striptease emoțional în care publicul este invitat să plece alături de artiști, într-o explorare a sinelui și a problemelor generate de emoții, capitalism și represiuni ale societății contemporane. „Flori, pietre și alți demoni”, este un performance colectiv născut dintr-o călătorie în inconștientul creatorilor săi. Metaforă a experienței umane, spectacolul este o călătorie în temele universale ale traumei, iubirii și (dez)organizării. Spectacolul va avea loc pe scena Teatrului Național Mihai Eminescu Timișoara pe 26 iunie, ora 20 și va fi urmat de un cocktail oferit de Centrul de Proiecte Timișoara.

În continuarea programului, pe parcursul celor 5 zile, invitații străini și publicul timișorean vor putea să descopere un program artistic dens care va include 10 spectacole și 5 filme de dans contemporan prezentate de companiile Unfold Motion și Alexandra Gîrbea din Timișoara, AREAL, Indie Box, Tangaj Colectiv, Alexandra Mihaela Dancs (București), Om Studio coregrafic (Cluj-Napoca).

Programul platformei include și o vizită de reperaj EDN Encounter la Timișoara pentru 6 artiști și producători din Cehia, Slovacia, Slovenia și Kosovo care se vor întâlni cu membrii scenei culturale din Timișoara și comunitatea dansului românesc în cadrul unei discuții informale. D.A.N.C.E™ se va închide cu conferința europeană Dancing from Burnout towards Equity despre sănătate mintală, burnout, echitate și bunăstare unde vor participa peste 30 de invitați din țară și străinătate și care va avea loc în zilele de 29 și 30 iunie la Muzeul de Transport Public Corneliu Miklosi și FABER.Community.

Vă rugăm să confirmați participarea la conferința de presă din 26 iunie de la ora 13, la adresa ioana@arealcolectiv.ro, persoană de contact Ioana-Florentina Manciu, tel. 0743217972 sau la adresa de email anderka.iancea@centruldeproiecte.ro, Anderka-Maria Iancea, Centrul de Proiecte, tel 0711931123.

Vă mulțumim și vă așteptăm la întâlnirea cu scena coregrafică românească!

 

D.A.N.C.E™ | Dance.Artists.Network. Conference.Encounter face parte din programul “Power Station” și este organizat în cadrul programului “Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în Anul 2023” fiind un proiect co-finanțat de Primăria Orașului Timișoara prin Centrul de Proiecte. Evenimentul este organizat în parteneriat cu rețeaua European Dance House Network, rețea finanțată de Uniunea Europeană. 

 

D.A.N.C.E™ este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.