The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Dă-ți întâlnire cu Eric-Emmanuel Schmitt în UNDERCLOUD1(6)

Articol / 14 Iun 2023 / Andra Mihai
  • Dă-ți întâlnire cu Eric-Emmanuel Schmitt în UNDERCLOUD1(6)
1/1
Ai auzit vestea? Anul acesta Festivalul de Teatru Independent UNDERCLOUD va găzdui patru spectacole internaționale de excepție. Festivalul va avea loc în perioada 19-25 iunie 2023, pe Calea Griviței din București, și va aduce în prim-plan evenimente semnate de renumiți artiști din întreaga lume.

Momentul cheie al festivalului va fi întâlnirea cu Eric-Emmanuel Schmitt în spectacolul M.Ibrahim et les Fleurs du Coran, o creație remarcabilă a autorului. Lasă-te purtat într-o călătorie emoționantă în care vei fi provocat să răspunzi la întrebări despre propria existență: Cum să scapi de singurătate, de blestemul nenorocirii? Cum să înveți să zâmbești? Toate acestea prin intermediul unui spectacol descris ca fiind „plin de subtilitate, finețe și delicatețe”.

Spectacolul polonez In suspension tratează un subiectul tabu al afecțiunilor oncologice. Un spectacol vizual și fizic deosebit de intim, In suspension este o poveste despre suferință, durere și speranță în care putem găsi toate acele emoții puternice cu care se confruntă oamenii ce suferă și familiile lor.

Dacă ești pasionat de dans, atunci spectacolul A Labyrinthine Trail este pentru tine. Cu o abordare captivantă și o poveste tulburătoare, acest spectacol cu Shang-Jen Yuan și Cristina Uta promite să trezească emoții puternice și să provoace reflecții adânci asupra sinelui.

Matca, pus în scenă de Mariana Cămărășan la Chișinău, este un spectacol impresionant ce explorează teme profunde precum moștenirea culturală și relațiile umane și transpune publicul într-o călătorie inedită și emoționantă.

UNDERCLOUD1(6) se anunță a fi un eveniment de neratat pentru iubitorii de teatru din România și nu numai. Dacă ești în București în perioada 19-25 iunie 2023, nu rata cele peste 30 de evenimente de teatru, dans, muzică, artă și poezie. Biletele sunt disponibile pe www.theatrum.ro, iar mai multe informații poți afla accesând site-ul www.undercloud.ro.

Festivalul de Teatru Independent UNDERCLOUD este organizat de Fundația Calea Griviței în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București. UNDERCLOUD este primul festival de teatru independent din România și se desfășoară anual în București din 2008. Festivalul se definește prin provocare și calitate și adună la un loc cele mai bune spectacole independente din stagiunea curentă.  Inițiat de Chris Simion – Mercurian, promotoare a mișcării de teatru independent din România din 1999, festivalul de descrie ca fiind viu, curajos, curios, un festival care te scoate din zona de confort, care te surprinde, care nu se repetă. Scopul principal al festivalului este de a promova teatrul independent, de a susține artiștii emergenți și consacrați și de a oferi publicului acces la producții inovatoare și provocatoare.

***

Producători: Fundația Calea Griviței și Asociația UNDERCLOUD
Realizat cu sprijinul Primăriei Sectorului I și Ministerului Culturii
În parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și Cartierul Creativ
Spații partenere: UNARTE, Muzeul Național al Literaturii Române, Teatrul Dramaturgilor Români, J`ai Bistrot, Black Habit
Parteneri principali: George. Primul Banking Inteligent, Visa
Parteneri: Aqua Carpatica, Persil, Kasper, Tzuca și Asociații, Gavrilă și Asociații, Theatrum
Partener media principal: Rock FM
Parteneri media: Euromedia, B365, Ziarul Metropolis, HAPP.RO, IQAds, Liternet, Cult-Ura, Agenda de Carte, The Institute