The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

E adevărat, E adevărat, E adevărat!”: un nou proiect Teatrul ACT dedicat liceelor din Sectorul 3

Articol / 09 Noi 2022 / Andra Mihai
  • E adevărat, E adevărat, E adevărat!”: un nou proiect Teatrul ACT dedicat liceelor din Sectorul 3
1/1
„E adevărat, E adevărat, E adevărat!” de Breach Theatre, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu, avându-le în distribuție pe Emilia Bebu, Mihaela Teleoacă și Florentina Țilea, va avea trei reprezentații la Sala Gloria (str. Bucovina, nr. 6) pe 14 & 28 noiembrie (18.00) și pe 29 noiembrie (ora 12.00).  

Textul „E adevărat, E adevărat, E adevărat!” de Breach Theatre, aflat la prima montare în România, reia procesul din 1612 al lui Agostino Tassi pentru violul pictoriței baroce Artemisia Gentileschi. Această dramatizare captivantă împletește transcrieri judecătorești uluitoare, cu istorie, mituri, perspective contemporane pentru a arăta cât de puțin s-a schimbat societatea în ultimele patru secole. Povestea care străbate veacuri, pune în lumină o femeie remarcabilă care s-a răzbunat prin intermediul artei sale pentru a deveni una dintre cele mai de succes pictorițe. 

„Bazat pe o poveste reală, și anume celebrul caz de viol al pictoriței Artemisia Gentileschi de la 1612, spectacolul „E adevărat, E adevărat, E adevărat!” de Breach Theatre aduce în fața publicului o poveste emoționantă care vorbește despre nedreptate, abuz, misoginism, artă, istorie și, nu în ultimul rând, despre puterea eliberatoare a adevărului. Spectacolul ne provoacă spre reflecție și ne pune în situația de a ne întreba: oare cât de mult s-a schimbat percepția asupra femeii în 400 de ani?” - Alexandru Mâzgăreanu, regizor

„E adevărat, E adevărat, E adevărat!” este un proiect cultural educațional ce încurajează implicarea tinerilor în activități culturale. Scopul proiectului este să creeze un cadru care să contribuie la educarea, informarea și sensibilizarea elevilor de liceu din Sectorul 3 cu privire la importanța drepturilor omului și a egalității de gen. Peste 600 de elevi de la liceele din Sectorul 3 vor participa la cele trei reprezentații, care vor fi urmate de o dezbatere cu tinerii din public și cu echipa artistică a proiectului, coordonată de un psiholog, despre temele abordate în spectacol. 

„E adevărat, E adevărat, E adevărat!” este un proiect derulat de Teatrul ACT și finanțat de Primăria Sectorului 3 prin fonduri nerambursabile de la bugetul local.

***

E adevărat, E adevărat, E adevărat de Breach Theatre

Regia și traducerea: Alexandru Mâzgăreanu

Cu: Emilia Bebu, Mihaela Teleoacă, Florentina Țilea

Scenografia: Alexandra Boerescu

Muzica: Alexandru Suciu

Recomandare vârstă: 16 +