The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Gala Datini Contemporane: Strângere de fonduri pentru “Școala pentru arte și meșteșuguri deltaice”

News / 25 Apr 2018 / INSTITUTE.RO
  • Gala Datini Contemporane: Strângere de fonduri pentru “Școala pentru arte și meșteșuguri deltaice”
1/1
Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis organizează în vara lui 2018 prima ediție a Școlii pentru arte și meșteșuguri deltaice, în Letea, cel mai izolat sat din Delta Dunării. Școala va fi organizată în cadrul Centrului Comunitar Letea, primul centru comunitar integrat din Delta Dunării și își propune crearea unui model educațional, teoretic și practic, care să includă abilitățile specifice arhitecturii vernaculare, tradițional rurale, în vederea revitalizării meșteșugurilor tradiționale și transpunerii lor în modele arhitecturale și de design contemporane.

În acest scop prietenii Ecopolis, Rotaract Club Cișmigiu București organizează Gala Datini Contemporane, ce va avea loc pe 26 aprilie 2018, ora 18,30 la Hanul Gabroveni, Sala Bolților, în București.

Evenimentul are ca obiect strângerea de fonduri pentru organizarea primei ediții a școlii de arte și meșteșuguri. Organizatorii au pregătit o listă de obiecte de artă și design create de artiști români inspirați de meșteșuguri și simboluri tradiționale, care vor fi licitate în cadrul evenimentului (lista poate fi consultată pe www.datinicontemporane.ro) . Pe lângă licitație se vor întâmpla și alte momente artistice speciale ce au ca sursă de inspirație patrimoniul cultural imaterial și tradițiile românești.

Înscrierile pentru participarea la eveniment se pot face online aici.