The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Începe Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent

Articol / 11 Oct 2021 / Luiza Popescu
  •  Începe Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent
1/1
Vineri, 15 octombrie, începe Festivalul Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent, Ediția a XI-a. Timp de zece zile, între 15 – 24 octombrie, publicul din București și de pretutindeni va putea urmări 20 dintre cele mai noi, autentice și inovative producții teatrale independente, din București și din țară.

În contextul actual, în care organizatorii de evenimente culturale trebuie să prioritizeze siguranța și sănătatea echipelor și ale publicului, ediția de anul acesta a Festivalului va avea loc într-o varietate de formule de prezentare, de la spectacole care se vor juca cu public, în sală, într-o formulă restrânsă, sau care vor fi transmise în regim de Live Streaming (cu / fără public), la spectacole care vor fi preînregistrate și difuzate online.

Ediția cu numărul XI, din 2021, pune accentul pe spectacole de teatru și dans, formule hibride, inter sau trans-disciplinare, performance-uri sau spectacole imersive.

Selecția spectacolelor din această ediție a fost realizată de criticii de teatru Oltița Cîntec, Cristina Modreanu și Cristiana Gavrilă, iar juriul de premiere pentru spectacolele aflate în competiție este format din Ioana Barbu – actriță, Cristian Bajora – regizor și producător, Florentina Bratfanof – directoare de casting.

Selecția de spectacole este următoarea:

Secțiunea COMPETIȚIE

Aici Moscova” de Iulia Pospelova, un spectacol cinematic de Catinca Drăgănescu – unteatru
Cosmonauți” de Alexandru Ivănoiu, regia Andreea Lucaci – Teatrul Luni de la Green Hours & artiștii
Ivan” de Javier de Dios Lopez, regia Antonella Cornici – Teatrul din Stejar, Iași
Fragil” de Diana Aldea și Filip Odagiu, regia Diana Aldea – Centrul de Creație MAIDAN, Cluj-Napoca
Clara și timpul liber” de Ana Turoș – unteatru de copii
Domeniul luptei” de Catinca Drăgănescu (autoare și regizoare) – unteatru
Toate lucrurile pe care mi le-a luat Alois” de Cosmin Stănilă, regia Andrei Măjeri – Reactor de Creație și Experiment Cluj-Napoca
Verde tăiat” de Alexandra Felseghi, regia Adina Lazăr – Asociația Pro Teatru, Zalău
Toată liniștea din lume” de Mihaela Michailov și Radu Apostol, regia Radu Apostol – ADO în parteneriat cu Centrul de Teatru Educațional Replika
Cassandra” de Norah Sadava & Amy Nostbakken, regia Leta Popescu – Vanner Collective în parteneriat cu Teatrul Apollo111

Secțiunea PREMIERE ÎN FESTIVAL

CTRL + Z” de Dan Boldea, regia Ana Maria Țîrlea – Teatrul Apropo
Doi într-un butoi” după o idee de Françoise Thomas, regia Florin Liță – Asociația HEART
Pandemic Solos”, regia Andrea Gavriliu, concept Radu Popescu – Teatrul Apropo
One Life Show” de Mihai Ignat, regia Luana Hagiu – Teatrul Apropo
Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte” de Adrian Ciglenean, teatru imersiv – Teatrul Apropo, în cadrul proiectului Alternativa Pipera

Secțiunea SERILE TEATRULUI STUDENȚESC

Mamă, mi-am pierdut mâna” de Mașa Kontorovici, regia Luiza Dabija – UNATC „I.L. Caragiale” București
De ce să fii frumos” de Neil LaBute, regia Mara Oprea – UNATC „I.L. Caragiale” București
Van Dan – 10 ani de sânge murdar” de Dragoș Călin, regia Dragoș Călin – Teatrul Național „Aureliu Manea” Turda
Neo-Kitsch” de Sergiu Diță, profesor coordonator: conf. univ. dr. Liliana Iorgulescu, asistent: lect. univ. dr. Valentina De Piante Niculae – UNATC „I.L. Caragiale” București
On The Edge of The Light” de Teodora Tudose, regia Teodora Tudose, îndrumători: lect. univ. dr. Elena Zamfirescu și lect. univ. dr. Andreea Duță – UNATC „I.L. Caragiale” București

Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent este organizat de Teatrul Apropo, prin Asociația Teatrul.ro și este unul dintre cele mai mari și cunoscute festivaluri dedicate teatrului independent și noilor generații de artiști. Principiile care stau la baza festivalului pleacă de la ideea că teatrul independent trebuie să fie, înainte de toate, un spațiu al libertății artistice. În acest sens, principala preocupare a Bucharest Fringe a devenit aceea de a pune în valoare și a aduce în lumina reflectoarelor cele mai inovative, cele mai curajoase performance-uri din zona independentă, fie că această îndrăzneală înseamnă inovație în formă sau în conținut.

Obiectivul pentru acest an este de a reda creatorilor independenți bucuria de a fi împreună, de a comunica, de a relua legătura vie cu publicul și, în ciuda tuturor piedicilor întâmpinate în contextul actual, ne-am străduit să găsim o formulă – Live Streaming cu public dar și online – care să permită contactul uman atât de necesar” – Radu Popescu, dramaturg, regizor, directorul Teatrului Apropo și inițiatorul festivalului.

Biletele sunt puse în vânzare pe Eventbook și Mystage.

Programul festivalului (incluzând modalitatea de vizionare) poate fi consultat pe www.bfringe.ro.

În conformitate cu Hotărârea CNSU nr. 76 din 30.09.2021, adoptată ca Hotărâre de Guvern, accesul la reprezentațiile cu public se face doar în baza unui Certificat Verde valid, care să ateste vaccinarea completă sau trecerea prin boală. Capacitatea maximă de ocupare a locurilor este de 50%.