The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

INSTRUCȚIONAL PENTRU SINGURĂTATE

Articol / 29 Iun 2020 / The Institute
  • INSTRUCȚIONAL PENTRU SINGURĂTATE
1/1
INSTRUCȚIONAL PENTRU SINGURĂTATE este o serie teatrală online interactivă în care participanții sunt instruiți în arta de a scoate ce este mai bun din propria singurătate.

Conceptul este creat de PopUP Theatrics, un parteneriat între artiștii Ana Mărgineanu (Statele Unite, România), Tamilla Woodard (Statele Unite) și Peca Ștefan (România, Germania). Ei realizează spectacole de teatru imersiv și site-specific inclusiv teatrul virtual, în colaborare cu artiști din toată lumea, având o experiență de un deceniu. Long Distance Affair, spectacolul lor construit exclusiv pe Skype, implicând peste 75 de artiști de pe cinci continente, a avut ediții în 2011 – New York, 2012 - Queretaro, Mexic, 2013- New York și Festivalul Fringe Edinburgh, Buenos Aires, 2014 – București, 2020 – Miami). Teatrul LUNI de la Green Hours produce prima ediție a INSTRUCȚIONALULUI PENTRU SINGURĂTATE, în premieră absolută în România.

Textele scrise de dramaturgul Peca Ștefan sunt inspirate dintr-un material documentar ce cuprinde mărturiile diferitilor artiști și spectatori de teatru care se confruntă cu singurătatea încă de dinaintea crizei Coronavirus și soluțiile lor practice și inventive în a face din singurătate o artă cu care poți trăi în fiecare zi.

Primele trei instrucționale, care îi au ca protagoniști pe actorii Marius Manole, Katia Pascariu si Matei Chioariu, oferă o meditație teatrală despre singurătate atunci când nu ne avem decât pe noi înșine. O „trusă de prim ajutor” utilizabilă în orice moment de singurătate. Cum te prinzi pe tine însuți? Cum te îmblânzești? Ce faci atunci când te pierzi pe tine însuți și cum faci să te pierzi atunci când ești prea greu de suportat pentru tine însuți? Aventurile pe care le poți avea cu tine însuți se adună, instrucțional după instrucțional, instructor după instructor, creând o hartă fragilă și poetică a vulnerabilității umane.

101. Cum să te întâlnești cu tine însuți

Introducere în arta îmblânzirii de sine de Peca Ștefan
Cu: Marius Manole | Regia; France-Elena Damian | Scenografia & grafica: Gabi Albu
Calendar: 7, 14, 21, 28 iulie, 4 august, ora 19
În Instrucționalul 101 vom învăța principiile fundamentale în procesul de îmblânzire a Ființei Bestii. Ne propunem să explorăm instrumentele de bază ale disciplinei, să observăm și să prindem cu gentilețe, să întâlnim și să reîntâlnim Fiiința Bestie inteligent și programatic.


102. Cum să dormi cât îți propui (atunci când ești singur)

Introducere în arta somnului fără vinovăție de Peca Ștefan
Cu: Katia Pascariu | Regia: Tamilla Woodard | Scenografia & grafica: Gabi Albu
Calendar: 8, 15, 22, 29 iulie, 5 august, ora 19
În Instrucționalul 102 se vor explora fundamentele sleep planning-ului: stabilirea relației pe care o avem cu somnul nostru atunci când dormim singuri, pregătirea condițiilor de somn oriunde ne-am afla și distrugerea vinovăției asociate cu dormitul printr-un perfect control al unui instrument de bază – Cronometrul Interior.

103. Cum să rezolvi camerele singurătății

Introducere în arta găsirii soluțiilor corecte de Peca Ștefan
Cu: Matei Chioariu | Regia: Ana Mărgineanu | Scenografia & grafica: Gabi Albu
Calendar: 9,16,23,30 iulie, 6 august, ora 19
În Instrucționalul 103 ne vom raporta la tehnicile și metodele care ne ajută să găsim rezolvarea camerelor singurătății, spații mentale autogenerate, similare cu escape room-urile. Uitându-ne la camerele singurătății ca la adevărate parcuri tematice cu mistere, vom explora spațiul și timpul înarmați cu instrumente investigative care oferă rezultate rapide.

Spectatorii pot participa la oricare dintre cele trei instuctionale transmise live.
Accesul se face numai online, iar numărul de locuri la fiecare reprezentație este limitat.

Toate instrucțiunile sunt disponibile odată cu achiziționarea biletelor.
Biletele sunt disponibile la bilet.ro și costă 45 lei. Organizatorii recomandă achiziționarea Season Pass-ului/ Abonamentului în valoare de 120 de lei care oferă acces pentru o persoană la toate cele trei instrucționale. Abonamentul este disponibil aici.

Maii multe detalii pe:

fb.me/instructionalpentrusingu ratate | www.popuptheatrics.com | www.instructionalpentrusinguratate.ro | https://www.facebook.com/green.hours/ | www.greenhours.ro 

Instrucțional pentru singurătate (EDIȚIA ÎNTÂI) este un proiect cultural finantat de Ministerul Culturii prin programul ACCES Online produs de Teatrul LUNI de la Green Hours (Asociația Green Hours) în parteneriat cu PopUP Theatrics, în premieră absolută. Manager proiect: Magda Săndulescu.

Parteneri instituționali: Universitatea Națională de Artă Teatrală si Cinematografică "I.L. Caragiale"

Partener media principal: Radio Guerrilla

Parteneri media: Radio France Internationale (RFI) România, Cărturești, LiterNet.ro, Revista Scena.ro, The Institute, DOR.ro, Urban.ro

Despre Green Hours Jazz & Theatre Café: Asociația GREEN HOURS a fost înființată în octombrie 2013, în ideea continuării și dezvoltării de pe poziția unui ONG dedicat și identificabil ca atare, a activităților artistice și culturale desfășurate neîntrerupt, cu începere din 1994, de clubul Green Hours. Au avut loc de-atunci, la sediul din Calea Victoriei Nr. 120 și în diverse deplasări în țară și în afara ei, aproximativ 3500 de concerte de jazz și tot atâtea reprezentații teatrale (între care cca. 100 producții și co-producții ale Teatrului LUNI).