The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Mix de stiluri la Sibiu Jazz Festival

Articol / 13 Mai 2016 / INSTITUTE.RO
  • Mix de stiluri la Sibiu Jazz Festival
  • Mix de stiluri la Sibiu Jazz Festival
  • Mix de stiluri la Sibiu Jazz Festival
1/3
În perioada 23-29 mai are loc cea de-a 46-a ediție a Sibiu Jazz Festival. Pe scena festivalului se vor prezenta proiecte artistice inedite, variate ca stil și origine etno-culturală.
 
Iată artiștii care vor fi prezenți pe scenă:
 
Modern Art Orchestra (Ungaria):
 
Modern Art Orchestra este un big band contemporan de jazz ce se axează pe intepretarea pieselor compuse de unii dintre cei mai creativi muzicieni contemporani maghiari. În calitate de fondator și director artistic al formației, trompetistul numarul unu al Ungariei, Kornel Fekete-Kovacs a reușit să adune muzicieni de prim rang ce abordează genuri muzicale dintre cele mai diverse: jazz, pop, muzică clasică sau contemporană. 
 
MAO și-a câștigat statutul de formație creativă cu un sunet unic, ce își are rădăcina în fuziunea dintre big band-ul de jazz profesionist și aranjamentele muzicale clasice, realizate pentru orchestra de cameră. Formația a realizat nenumărate proiecte de succes, alături de muzicieni de renume internațional precum: Bob Mintze, Dave Liebman, Kurt Elling sau Wallace Roney prin Rhoda Scott, New York Voices sau Corul de Gospel Harlem. 
 
Trio Reijseger - Fraanje – Sylla (Olanda, Senegal):
 
Ernst Reijseger – violoncel 
Harmen Fraanje - pian 
Mola Sylla – voce, m’bira, xalam,  knogoma 
 
Tot la Sibiu va fi prezent și Trio-ul Reijseger – Fraanje – Sylla din Olanda. Repertoriul lor constă în cântece africane în dialect Wolof, interpretate de solistul de origine senegaleză al trupei, Mola, și liniile melodice ale lui Ernst Reijseger și Harmen Fraanje, unele dintre ele fiind compuse pentru coloana  sonoră a filmelor lui Werner Herzog. 
 
Ernst Reijseger este un maestru al violoncelului; combinând variații de Bach, cu linii de bass hard bop în stilul lui Mingus și chiar ritmuri de percuție africană. Ceilalți membri ai formației sunt la fel de talentați și originali în interpretare: pianistul Harmen Fraanje, considerat unul dintre cei mai promițători tineri pianiști din Europa, crează linii melodice imaginare prin fuziunea muzicii clasice cu jazz-ul, iar muzicianul senegalez Mola Sylla exprimă propriile tradiții culturale, printr-un timbru vocal puternic acompaniat de cateva instrumente africane originale. 
 
Rezultatul acestui mix de stiluri și tradiții este extrem de original și nu parcurge doar genuri muzicale diferite dar le și transcede. Imaginați-vă această combinație de melodii lirice și pline de sensibilitate ale pianistului olandez Harmen și stilul mereu surprinzator de “guru al improvizațiilor” specific lui Ernst. Trebuie savurat!
 
Sekou Kouyate (Guineea):
 
Sekou Kouyate - kora electrica, vocal 
Henrik West - chitara bas, vocal 
Francis Kweku Osei - tobe, vocal 
Carl Winther - pian & keyboard 
 
Un alt nume important din festival este Sekou Kouyate, câștigător al Global Music Award - medalia de aur. De multe ori, supranumit "Jimi Hendrix al Korei" datorită riffurilor sale rapide și al sonorității fascinante, Sekou Kouyate este un artist unic. Originar din Guinea, Sekou Kouyate a obținut recunoaștere internațională, fiind cunoscut astăzi drept unul dintre cei mai talentați interpreți de electric kora, instrument muzical de origine africană. 
 
A colaborat cu artiști precum: marele pianist cubanez - Roberto Fonseca, regele parizian al funkului - Marco Prince FFF, formația de muzică zouk "Kassav" din Martinica sau rapperul new yorkez - Joe Driscoll.
 
Și nu în ultimul rând, la cea de-a 46-a ediție, iubitorii de jazz vor putea să savureze recitalurile formațiilor: The Diaspora House (Israel), Dock In Absolute (Belgia, Luxemburg) sau Tangostinato (Italia), precum și serile de jam sessions ce vor fi organizate în diverse locații din oraș.