The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

MONOMER: Future Prospects about Old Habits a ajuns la final

Articol / 30 Iun 2021 / Luiza Popescu
  • MONOMER: Future Prospects about Old Habits a ajuns la final
1/1
MONOMER: Future Prospects about Old Habits a ajuns la final. Proiectul de investigație coregrafică derulat de către Asociația MACAIA și co-finanțat de AFCN prezintă în perioada 29 -5 iulie 2021 performanceul SAMPLED L.R.P.

Sunt multe feluri prin care obișnuințele și sistemele pot fi schimbate. Mereu există cauze ce determină efecte. Când vine vorba de oameni și de viețile acestora, ne întâlnim cu sisteme foarte complexe, condiționate de multiple cauze, care determină o multitudine de efecte, pe care, dacă le-am lua pe rând și le-am analiza, ar putea să devină complicat să producem schimbări, update-uri sau remastering-uri individuale. Perioada de lockdown ne-a învățat că atunci când dinamica unui sistem se modifică, acesta suferă transformări majore.

SAMPLED L.R.P. este un spectacol caracterizat de intermedialitate, creat printr-un sistem colaborativ între performeri și echipa de artiști new media, în care tehnologia are un rol important.

// Live performance-ul se află într-o continuă relație cu proiecția video: conținut video filmat în prealabil și conținut video generat în momentul spectacolului prin telefoanele mobile care permit, pe baza unei aplicații, NDI HX, să transmită imagini live.

// Vizualul este mixat cu filmările realizate în pre-productie, în care sunt afișate trăirile din perioada de lockdown, iar astfel, suntem introduși într-un mediu familiar unde tehnologiile și social media ne-au devenit și mai apropiate.

SAMPLED L.R.P.
 dorește să comunice că spațiul comun sau individual este doar o percepție. Spectacolul este o simulare a faptului că prin ajutorul lumilor deschise de perspectiva unei filmări în spațiul comun (în cazul nostru scena) poate fi atât delimitat și separat, cât și înțesat de noi utilități. Părțile componente ale spațiului devin complementare, prin schimbarea perspectivelor video.

- Concept & coregrafie: Vlad Benescu
- Consultanță proiect & consultanță direcție artistică: Oana Arsenoi
- New media artist: Alexandru-Claudiu Maxim
- VFX: Vlad Grigore, Ioana Buraga
- Sound-design: Tudor-Răzvan Morar (Shokima)
- Performeri: Vlad Benescu, Alina Tofan, Tudor-Răzvan Morar
- Graphic design: Vlad Grigore, Ioana Buraga


Pe durata derulării proiectului, echipa MONOMER a propus publicului mai multe formate artistice în care limitările corporale și spațiale impuse de pandemie au fost explorate de către artiști, cu ajutorul propriului corp și al noilor tehnici media.

LINK EVENIMENT - https://fb.me/e/2gYrSnyvk

Mai multe detalii pe:

Instagram: http://www.instagram.com/monomer.future
Facebook: https://www.facebook.com/monomer.future
Soundcloud: https://soundcloud.com/monomer-future
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCYINtG0cHb-I-wFMtPNWQEQ