The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

O colecție internațională și alte gesturi artistice din 13 septembrie la MNAR și Sala Omnia

Articol / 11 Sep 2023 / Andra Mihai
  • O colecție internațională și alte gesturi artistice din 13 septembrie la MNAR și Sala Omnia
1/1
"Collective Exhibition for a Single Body – The Private Score", curatoriată de Pierre Bal-Blanc și cu o direcție coregrafică coordonată de Manuel Pelmuș, își deschide porțile la București.
 
Despre expoziție 
 
Acest proiect, inițiat de Pierre Bal-Blanc în 2017 pentru documenta 14 din Atena și Kassel, va fi activat în București din 13 septembrie. De la crearea sa, expoziția a călătorit de la Viena la Lisabona, trecând prin Leuven și Paris.

Ca și în cazul iterațiilor sale anterioare, activarea de la București se concentrează pe gesturi artistice apărute în Europa de Est în anii ’60 și ’70 și care reapar în diverse lucrări deținute de Colecția Kontakt.

Printre aceste lucrări se numără piese ale unor figuri cheie ale neo-avangardei românești. În plus, sunt prezentate și lucrări ale artiștilor din generația 1989 care au reinvocat potențialul emancipator al predecesorilor lor.
 
Locații 
 
La București, activarea lucrărilor va avea loc în aripa europeană a Muzeului Național de Artă al României. Acest loc oferă mediul perfect pentru a pune în contact neo-avangarda est-europeană cu școlile de pictură vest-europene din Italia, Spania, Germania, Austria și Franța.

Pentru a extinde acest dialog între moștenirile culturale ale fostului Vest și ale fostului Est, o expoziție de lucrări de artă din Colecția Kontakt și de la alți creditori va fi prezentată concomitent la Sala Omnia. Aceste lucrări reprezintă punctul de plecare pentru gesturile care vor fi realizate la Muzeul Național de Artă al României.
 
Descoperă artiștii 
 
Lucrări de:

Milan Adamčiak, Brynjar Åbel Bandlien, Geta Brătescu, Anna Daučíková, VALIE EXPORT, Stano Filko, Tomislav Gotovac, Ion Grigorescu, Sanja Iveković, Anna Jermolaewa, Július Koller, Jiří Kovanda, Katalin Ladik, Simon Leung, Karel Miler, Paul Neagu, Manuel Pelmuș, Petr Štembera, Mladen Stilinović, Sven Stilinović, Slaven Tolj, Goran Trbuljak.

Performeri:

Jack Hauser, Maria Mora, Nanci/Cristian Nanulescu, Adriano Vicente
 
Program de vizitare 
 
Durata: 13 septembrie – 1 octombrie 2023 
Orar de vizitare: miercuri-duminică, orele 14-18
Locații: Muzeul Național de Artă al României și Sala Omnia (Cristian Popișteanu 3, București);
Vernisaj: 13 septembrie 2023, orele 18-20 (ambele spații se deschid la ora 14.00) la Muzeul Național de Artă al României și Sala Omnia
 
Organizatori:
 
Comisionat de:
Kontakt Collection

Coproducția:
Centrul Național al Dansului București și Muzeul Național de Artă al României

Parteneri:
Erste FoundationErste Group Bank AGCentrul Național al Dansului BucureștiMuzeul Național de Artă a României