The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii

News / 28 Ian 2016 / INSTITUTE.RO
  • O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii
  • O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii
  • O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii
1/3
Cel mai recent spectacol  al regizorului Bobi Pricop, va avea avanpremira în acest week-end la Teatrul Naţional din Bucureşti.
 
Bobi Pricop este cunoscut publicului din Bucureşti prin două spectacole: “Jocuri în curtea din spate” de Edna Mazya, care afost examen de licenţă pentru UNATC, iar ulterior preluat de Teatrul Act Bucureşti în 2011 şi pentru “Contra progresului” de Esteve Soler, spectacol care, la fel ca şi primul, a fost produs în UNATC şi preluat de către Teatrul L.S. Bulandra, în anul 2013.  
 
„O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii” este, prin urmare, prima producţie realizată special pentru un teatru din Bucureşti, respectiv Teatrul Naţional. Spectacolul are la baza adaptarea semnată de dramaturgul britanic Simon Stephens, după best-sellerul lui Mark Haddon, roman vândut în peste 6 milioane de exemplare în întreaga lume şi distins cu 17 premii literare prestigioase.
 
Pentru această producţie, Bobi Pricop a lucrat cu Adrian Damian. Cei doi s-au întâlnit anul trecut la Teatrul Naţional din Craiova, unde au colaborat pentru  producţia spectacolului  „Rinocerii” de Eugen Ionesco, al celebrului Robert Wilson, Bobi Pricop ca asistent de regie, Adrian Damian ca scenograf-asociat. Atât videoproiectiile (realizate de Dan Adrian Ionescu şi Mizdan), cât şi muzica (semnată Alexei Ţurcan) au un rol extrem de bine conturat în spectacolul Naţionalului.
 
Regizorul a distribuit în rolul  principal un actor tânăr, puţin cunoscut  publicului din Bucureşti: Ciprian Nicula,  nominalizat anul acesta la Premiul de Debut, în cadrul Galelor UNITER. Ciprian îl interpretează pe Christopher John Francis Boone, un băieţel de 15 ani, un adolescent special care se defineşte drept un „matematician cu oareşce dificultăţi comportamentale”. Un Sherlock Holmes copil, care ştie sigur că uciderea câinelui Wellington cu o furcă este misterul pe care doar micile lui celule cenuşii îl pot dezlega.
 
Alături de Ciprian Nicula, în scenă sunt Emilian Oprea - cunoscut pentru rolurile interpretate la Teatrul Maria Filotti din Brăila, dar şi datorită peliculei „De ce eu?” realizată de Tudor Giurgiu, în care joacă rolul principal, Ana Ciontea – remarcabila actriţă de teatru şi  film, Rodica  Ionescu, Carmen Ungureanu. 
 
Spectacolul realizat la Teatrul Naţional Bucureşti, Sala Pictură, se joacă în avanpremieră pe 2 şi 3 februarie, iar premiera este programată pentru sâmbătă, 6 februarie. Toate reprezentaţiile sunt programate să înceapă la orele 20:00.