The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

PREMIERA ONLINE A ECOPERFORMANCEULUI-MANIFEST ‘94 - FUTURE: LIFE IN PLASTIC

Articol / 10 Noi 2020 / The Institute
  • PREMIERA ONLINE A ECOPERFORMANCEULUI-MANIFEST ‘94 - FUTURE: LIFE IN PLASTIC
1/1
Proiectul cultural ”Plastic. Memorie afectivă și risipă” atrage atenția asupra crizei globale a plasticului și asupra consumului nesustenabil într-o lume devenită de unică folosință printr-un performance-manifest care are premiera online vineri, 13 noiembrie.

Criza globală a plasticului naște în ultimul deceniu conversații publice tot mai aprinse, care incriminează utilizarea acestuia și accentuează responsabilizarea fiecăruia. În timp ce peste tot în lume se creează fronturi comune pentru a reduce/ reutiliza/ elimina plasticul din consum, factorii de decizie nu ajung din urmă risipa, iar mari companii trec cu vederea recomandările de protecție a mediului.

Cum poate contribui arta la creșterea conștientizării asupra crizei plasticului?

În luna iulie a acestui an, echipa de tineri reunită în jurul Asociației Macaia din București a pornit o explorare interdisciplinară în lumea plasticului, folosind instrumente de cercetare artistică, antropologică, precum și o serie de creații audio-vizuale pentru a stârni reflecții și discuții asupra reprezentărilor și practicilor asociate plasticului din sfera individuală și socială. La finalul celor 6 luni de proiect, cel mai important produs artistic al echipei, un ecoperformance-manifest, este redat publicului.

Cum poate fi reciclat plasticul din amintiri?

”‘94 - future: life in Plastic” urmărește o incursiune în memoria subiectivă a materialului investit azi cu cea mai multă ură publică. Pornind din copilăria anilor ‘90 marcată de refrenul-laitmotiv Life in Plastic, it’s fantastic, trecând prin criza prezentului și până într-un viitor distopic, suntem ghidați pe urmele plasticului nereciclabil purtat în memoria Alinei Tofan, autoarea conceptului și performer. Filmarea și vizualurile sunt semnate de Alexandru Claudiu Maxim, artist video, iar coloana sonoră este creată de Teo Rădulescu, sound-designer.

Performance-ul va fi stream-uit pe canalul YouTube ”Plastic. Memorie și Risipă”. Linkul video-ului va deveni accesibil vineri, 13 noiembrie, iar premiera va începe la 19:00.

Mai multe detalii despre proiectul-manifest pe www.plasticmemoriesirisipa.ro și pagina de eveniment https://www.facebook.com/events/2707455296176669.

Echipa proiectului este formată din Alina Tofan (performer), Georgiana Vlahbei (cercetătoare/fotografă), Alexandru Claudiu Maxim (artist vizual), Teo Rădulescu (sound artist), Paul Ruben Grec (manager cultural), Oana Arsenoi (comunicare digitală), Vlad Grigore (designer grafic).

Proiectul ”Plastic. Memorie afectivă și risipă” este coordonat de Asociației Macaia și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național AFCN.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.