The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Programul lunii OCTOMBRIE 2022 la Teatrul de Artă București

Articol / 29 Sep 2022 / Andra Mihai
  • Programul lunii OCTOMBRIE 2022 la Teatrul de Artă București
1/1
Teatrul de Artă București pregătește pentru luna octombrie următoarele:
 
Sâmbătă, 1 octombrie I ora 19.00
UN BĂRBAT ȘI MAI MULTE FEMEI de Leonid Zorin
Cu: Paula Chirilă și George Constantinescu
Regia: Bogdan Hușanu


*Premiul pentru Cea mai bună actriță (Paula Chirilă) și
*Premiul pentru Cel mai bun spectacol, la Comic 7B - Festival Internațional de Teatru Independent de Comedie, 2018

Într-o societate în care bărbaţii încă se mai întreabă "ce-şi doresc femeile", Teatrul de Artă Bucureşti a descoperit secretul eternului feminin: firea permanent schimbătoare a "sexului slab". Garunski, personajul masculin, cunoaşte, de-a lungul spectacolului, femeia înger, femeia exaltată, femeia paznic, femeia autoritară, femeia disperată, femeia victimă, femeia romantică – acestea devenind norocul şi ghinionul din viaţa lui. 

Preţ bilet: de la 50 lei
Bilete: Eventbook.ro, mySTAGE.ro


Duminică, 2 octombrie I ora 11.00
IEPURELE ALB (vârsta 4 – 110 ani) – poveste pentru copii și oameni mari
Concept, scenografie, costume: Ana Crăciun Lambru, Lavinia Pop Coman
Mișcare scenică și ilustrație muzicală: Ana Crăciun Lambru
Lumini: Traian Marin
Regia: Ana Crăciun Lambru


***Invitat la Vessel Festival, Veliko Tarnovo, Bulgaria, iunie 2022
***Selectat la Festivalul Internațional de Animație ”Gulliver”, Galați, mai 2022
***Selectat la Festivalul de Teatru ”POVEȘTI”, Alba Iulia, mai 2022
***Selectat la Izmir International Puppet Days, Turcia, martie 2020
***Selectat la International Puppet Festival "Golden Sparkle", Serbia, mai 2020
***Selectat la Festivalul International de Teatru Fringe de la Beer Sheva, Israel, iulie 2020
***Selectat la Festivalul de Teatru Piatra Neamț, 2019
***Selectat la Festivalul Internaţional de Animaţie Gulliver, 2019

Un iepuraș pufos își dezvăluie povestea, purtându-i deopotrivă pe cei mici și mari într-o lume magică și plină de candoare. La fiecare întâlnire, o să-l vedeți cum vă descoperă cu sfială și vă prinde-n jocul lui, își face prieteni și învață să aibă încredere, încearcă, plin de curaj, lucruri noi, se îndrăgostește; mereu cu pași mici, fiind aici și acum și prețuind emoția lucrurilor mărunte.
Un iepuraș de pluș, două acrițe cu mâini magice și o istorioară surprinzătoare și plină de tâlc devin rețeta perfectă pentru o dimineață de poveste, în familie.

Preţ bilet: de la 50 lei
Bilete: mySTAGE.ro, Eventbook.ro

Duminică, 2 octombrie I ora 19.00
OLEANNA de David Mamet
Cu: Cristiana Luca, Lucian Pavel
Regia: Bogdan Budeș


O studentă își acuză profesorul de hărțuire sexuală. O conversație aparent inofensivă are consecințe explozive. Există oare un "adevăr absolut" al unei situații?

În piesa Oleanna, publicată în 1992, David Mamet povestește despre lupta pentru putere dintre un profesor universitar și una dintre studentele sale, care îl acuză de hărțuire sexuală. Este unul dintre cele mai controversate texte din ultimii treizeci de ani, ce explorează strălucit consecințele explozive ale unei conversații aparent inofensive.
După cum notează regizorul și dramaturgul Harold Pinter, în corespondența cu Mamet : “Nu poate exista o piesă mai dură sau mai curajoasă decât Oleanna. Finalul original este, în mod genial, „ultima răsucire a cuțitului”.

O producție a Teatrului de Artă București, cu sprijinul Asociației Împreună pentru o Viață mai Bună

Preţ bilet: de la 50 lei
Bilete: mySTAGE.ro, Eventbook.ro

Joi, 6 octombrie I ora 19.00
INSOMNIACII de Mimi Brănescu
Cu: Liviu Cheloiu, George Constantinescu, Marin Grigore
Regia: Sorin Militaru


*Selectat la Festivalul Comediei Românești – FESTCO.

O comedie despre banalitatea vieţii şi despre condiţia umană dramatică, despre oameni rătăcind în absurd, care se agaţă de gânduri revelatoare, oricât de caraghioase, în speranţa ieşirii din anonimat. O comedie nebună cu şi despre nebuni şi nebunie.

Preţ bilet: de la 50 lei
Bilete: mySTAGE.ro, Eventbook.ro

Vineri, 7 octombrie I ora 19.00
SKETCHES OF THE OTHER SIDE – concert de jazz
Ștefan Stoianovici - pian
Vlady Săteanu - contrabas
Bodo Tabarca - tobe


'The grass is always greener (on the other side)' - este imaginea creată de fiecare dintre noi față de ce s-ar putea afla dincolo de bariera inaccesibilului. În cazul nostru, 'the other side' se referă la drumul pavat de către legendele jazzului, la libertate, simbioză, măiestrie tehnică și sinceritate.

Deși nu există momente în care omul se oprește din străduința continuă de a se autodepăși, prin intermediul improvizației putem simți, uneori, că judecata rațională ia o pauză și lasă loc fluxului muzical să curgă.

Cu acest proiect ne propunem să surprindem câteva astfel de momente, sau cel puțin să le încapsulăm potențialitatea în câteva teme originale ce vor servi drept rampă de lansare pentru muzicieni și public deopotrivă.

Preţ bilet: de la 50 lei
Bilete: mySTAGE.ro, Eventbook.ro

Sâmbătă, 8 octombrie I ora 18.00
URSU’ de A.P. Cehov
Cu: Elena Ariadna Șeulean, Theo Costache, Eduard Cîrlan
Traducerea: Bogdan Budeș
Regia: George Constantinescu

Iubirea nu alege. Vine, de fiecare dată, pe nepregătite și, de cele mai multe ori, poveștile se nasc între personalități diametral opuse.

Atașată de amintirea soțului ei, văduva Elena Ivanovna Popova jură că va trăi în izolare, până la sfârșitul zilelor, avându-l alături doar pe valetul Luka. Dar la conac apare tânărul moșier Grigori Stepanovici Smirnov care caută să-și recupereze banii cu care soțul văduvei îi rămăsese dator. Cu un discurs ce ironizeaza misoginismul, infatuarea si ipocrizia, Ursu' este o comedie viscerală despre metehnele iubirii.

Preţ bilet: de la 50 lei
Bilete: Eventbook.ro, mySTAGE.ro

Sâmbătă, 8 octombrie I ora 20.00
FATA DIN CURCUBEU de Lia Bugnar
Cu: Marcela Motoc
Regia: Lia Bugnar


*Premiul pentru cea mai bună actriță, la FITIC - Festival Internațional de Teatru Independent, Constanța, 2018
*Diplomă de Excelență, la Festivalul Zile și Nopți de teatru la Brăila, 2018

Fata din Curcubeu este o lume într-o coajă de ou. Un pumn în stomac care doare cu duioșie. Un zâmbet care îți răsucește cuțitul în rană. Un one-woman-show care te face să râzi și să plangi pe masură ce îți dezvăluie povestea. E un spectacol-viață care te mângâie tandru și te zdruncină din rădăcini, cu decor minimalist și doar câteva obiecte de recuzită, bazat pe un text foarte bun, care nu te lasă să minți și pe emoție pură, emoție comparabilă poate cu cea a unui acrobat care sare fără plasă.

Coproducție Teatrul De Artă București și Asociația Cortina.

Preţ bilet: de la 50 lei
Bilete: mySTAGE.ro, Eventbook.ro

Duminică, 9 octombrie I ora 19.00
DURATA MEDIE DE VIAȚĂ A MAȘINILOR DE SPĂLAT de Elise Wilk – spectacol musafir
Cu: Isabela Oancea, Valentin Terente, Elena Ariadna Șeulean / Bianca Totolici
Regia: George Constantinescu

*Premiul pentru cea mai bună actriță (Isabela Oancea), la Comic 7 B - Festival Internațional de Teatru Independent de Comedie, 2022

O poveste tragic-comică a dorințelor care în sfârșit se îndeplinesc, sau nu, sau parțial, dar de fiecare dată destinul pare sa râdă de doritori.
„Durata medie de viață a mașinilor de spălat” este comedie amară a apartamentului-familie postcomunist, în care mașina de spălat este primul pas spre universul imaculat sperat.

Defectarea mașinii de spălat are să aducă rufele murdare din nou la spălatul lor la mână, în familie. Un spectacol de neratat despre metehnele societății românești în tranziția grea postcomunistă.

Co-producție Teatrul de Buzunar Galați – Teatrul de Artă București

Joi, 13 octombrie | ora 20.30
CERERE ÎN CĂSĂTORIE de A.P. Cehov
Cu: Florentina Năstase, George Constantinescu, Valentin Terente
Regia: Victor Olăhuţ


*Premiul pentru cel mai bun actor (George Constantinescu) și
*Premiul pentru cel mai bun spectacol, la Comic 7B – Festival de teatru, 2016

"Un lucru e cert: îți trebuie ceva curaj să faci o cerere în căsătorie. Ei bine, pețitorul nostru nu-l are. Ar vrea să se însoare, fata îi place, la o adică și cu socrul s-ar putea înțelege, dar nici legat de glie nu s-ar vrea. Și unde e o problemă, se știe, apar mai multe. Nu există moment mai prielnic ca acela de dinaintea unei cereri în căsătorie, pentru a dezgropa toate certurile, bârfele, neînțelegerile între două familii. Dar, cum dragostea invinge totul, sau, mai bine zis, cum oamenii se ceartă ca să aibă de ce să se împace, așa și tinerii noștri, până la urmă iau o pauză de la scandal." - Victor Olăhuț

Preţ bilet: de la 50 lei
Bilete: mySTAGE.ro, Eventbook.ro

Vineri, 14 octombrie I ora 19.00
DURATA MEDIE DE VIAȚĂ A MAȘINILOR DE SPĂLAT de Elise Wilk – spectacol musafir
Cu: Isabela Oancea, Valentin Terente, Elena Ariadna Șeulean / Bianca Totolici
Regia: George Constantinescu


*Premiul pentru cea mai bună actriță (Isabela Oancea), la Comic 7 B - Festival Internațional de Teatru Independent de Comedie, 2022

O poveste tragic-comică a dorințelor care în sfârșit se îndeplinesc, sau nu, sau parțial, dar de fiecare dată destinul pare sa râdă de doritori.

„Durata medie de viață a mașinilor de spălat” este comedie amară a apartamentului-familie postcomunist, în care mașina de spălat este primul pas spre universul imaculat sperat.

Defectarea mașinii de spălat are să aducă rufele murdare din nou la spălatul lor la mână, în familie. Un spectacol de neratat despre metehnele societății românești în tranziția grea postcomunistă.

Co-producție Teatrul de Buzunar Galați – Teatrul de Artă București

Sâmbătă, 15 octombrie I ora 19.00
UN CEAS DE CÂNTEC cu MARIA RĂDUCANU – concert


"Cântecele ei pot fi orice, de la volute, la linii frânte, de la strigăt, la şoaptă. Şi chiar dacă vreodată au fost ale altora, încetează de-a mai fi, pentru că atunci când le cântă Maria, ele se preschimbă." – Ana-Maria Pănoiu (Liternet.ro)

Preţ bilet: de la 50 lei
Bilete: mySTAGE.ro, Eventbook.ro

Duminică, 16 octombrie | ora 19.00
O RELAȚIE DESCHISĂ de Dario Fo și Franca Rame
Cu: Andreea Bibiri, Lucian Pavel
Regia: Ana Ioana Macaria

*Premiul pentru cea mai bună actriță (Andreea Bibiri) la Festivalul de Teatru Oradea, 2019
*Premiul pentru cea mai bună regie și Premiul special al juriului pentru Andreea Bibiri, la FITIC 2019
*Invitat la Comic 7B - Festival Internațional de Teatru Independent de Comedie, 2018

Ce îți rămâne de făcut când, propunându-i soției "o relație deschisă", constați că o ajuți să întâlnească bărbatul perfect? 

O femeie povestește criza de cuplu prin care a trecut, aducându-și (la propriu) în scenă soțul. Ea acceptă propunerea lui de a avea o relație deschisă, de a continua să rămână cei mai buni prieteni în timp ce au o viață (exclusiv) sexuală în afara căsniciei. Dar nu se poate împăca, în fapt, cu ceea ce verbal acceptase. Într-un târziu, își dobândește forța interioară de a se elibera emoțional din căsnicie și se îndrăgostește de un alt bărbat: bărbatul perfect.
Iar rolurile se inversează. În noii termeni, soțul nu mai acceptă relația deschisă.

Recomandare vârstă: 16+

Preţ bilet: de la 50 lei
Bilete: mySTAGE.ro, Eventbook.ro

Miercuri, 19 octombrie I ora 19.00
INCIDENT LA GRANIȚĂ de Kieran Lynn
Cu: Doina Antohi, Pavel Barsan, Andrei Mateiu
Regia: George Dogaru
Scenografia: Romulus Boicu
Styling: Ruxandra Busneag
Traducerea: Doina Antohi

*Premiul pentru cea mai bună actriță (Doina Antohi) la Comic 7B – Festival Internațional de Teatru Independent de Comedie, 2021
“Un amestec de Ionesco și Kafka filtrat printr-o doză bună de comedie.“ Oare cum interacționează dragostea cu absurdul?

Arthur și iubita sa, Olivia, se trezesc în situația în care un grănicer împarte parcul (și banca pe care stăteau) în două, trasând noua graniță exact printre ei. Se pomenesc, așadar, în două țări diferite, în război una cu cealaltă, fără posibilitatea de a trece granița și de a se reuni. Cum ne separă unii de alții și cum ne afectează viața niște linii imaginare? Cum ne raportăm la autorități și cum se raportează autoritățile la individ? Acestea sunt câteva întrebări explorate în  ”Incident la graniță”.

Preţ bilet: de la 50 lei
Bilete: mySTAGE.ro, Eventbook.ro

Joi, 20 octombrie I ora 19.00
FATA DIN CASA VAGON după un roman de Ana Maria Sandu
Cu: Lorena Zăbrăuțanu și Eliza Păuna
Scenografia: Maria Nicola
O creație de Lorena Zăbrăuțanu și Eliza Păuna


O fetiță de 8 ani imaginează jocuri prin care pornește într-o călătorie, cu dorința de a se apropia de mama ei și de a-i deveni cea mai bună prietenă. Speră că împreună vor reuși să evadeze din universul dur și constrângător al "casei vagon" în care neîmplinirile și regretele, transmise ca o boală ereditară, fac ca trecutul să fie parte din prezent.

Construit într-un ton dulce amar, spectacolul este o întoarcere în timp în România anilor 70 – 80 și povestește cu nostalgie despre viața de familie a acelei epoci.  Întâmplări din traiul sub regimul totalitar sunt redate cu duioșie, candoare și umor.

Preţ bilet: de la 50 lei
Bilete: mySTAGE.ro, Eventbook.ro

Vineri, 21 octombrie I ora 19.00
EXTRACONJUGAL de Neil Simon
Cu: Andreea Mateiu, George Constantinescu
Regia: George Dogaru


*Premiul pentru cea mai bună actriță (Andreea Mateiu), la Comic 7 B – Festival de teatru, Buzau International Arts Festival 
*Premiul pentru cea mai bună actriță (Andreea Mateiu), la FITIC – Festival de Teatrul Independent Constanța
*Premiul pentru cea mai bună regie (George Dogaru), la FITIC – Festival de Teatrul Independent Constanța

Însurat, gentil și fără experiență în adulter, Barney Cashman vrea să se alăture „revoluției sexuale” înainte de a fi prea târziu. Barney are puțin peste 40 de ani, o căsnicie frumoasă, 2 copii și o afacere de succes, dar trece prin criza vârstei de mijloc. Și realizează că întreaga sa existență poate fi rezumată la cuvântul ”drăguț”. Iar ”drăguț” nu e suficient pentru el. Așa că vrea să își pună în practică fanteziile secrete și să aibă o aventură cu o altă femeie.

Preţ bilet: de la 50 lei
Bilete: mySTAGE.ro, Eventbook.ro

Sâmbătă, 22 octombrie | ora 19.00
ȘASE LECȚII DE DANS ÎN ȘASE SĂPTĂMÂNI de Richard Alfieri
Cu: Victoria Cociaș, George Constantinescu
Regia, traducerea, costumele: Lavinia Jemna Oltenau
Scenografia: Romulus Boicu
Coregrafia: Mihai Petre


Lily Harrison, văduva unui preot baptist, îşi angajează un profesor de dans, la domiciliu, pe Michael Minetti. Între Lily şi Michael sar scântei de la prima întâlnire. Se mint, se agresează şi se ironizeză reciproc, dar de-a lungul celor şase săptămâni, în timpul lecțiilor de dans, Lily şi Michael - amândoi, cu mult umor, temperament şi sensibilitate - ajung să se cunoască, să se respecte şi să-şi îmbogăţească viaţa cu o mare şi frumoasă prietenie.

Piesa este o comedie bine scrisă, cu un dialog alert şi plin de haz, dar şi cu momente duioase, surprize şi răsturnări de situaţii, muzică şi dans.

Spectacolul este realizat cu sprijinul Academiei de Dans Mihai Petre.

Preţ bilet: de la 50 lei
Bilete: mySTAGE.ro, Eventbook.ro

Duminică, 23 octombrie I ora 19.00
UNORA LE PLACE SWINGUL după Donna Hoke
Cu: Lavinia Munteanu, Anca Manolescu, Edgar Nistor, Marius Călugărița
Regia: Claudiu Pușcău


Trăim într-o lume a preferinţelor şi opţiunilor, a tendinţelor şi a liberului arbitru. Unii preferă iarna, alţii, pescuitul, unii, hainele în culori pastel, iar alții, puiul la ceaun. Mulţi optează pentru filme horror, iar unora le place... swingul. Textul, după o cunoscută şi premiată autoare din Statele Unite ale Americii, tratează cu umor şi dezinvoltură, dar şi cu sensibilitate, problemele cuplurilor tinere din zilele noastre.

Ce legatură poate exista între două cupluri vecine, un pui de elefant, sex şi lasagna? Iată un răspuns pe care îl puteţi afla numai dacă veţi accepta să vă dezbrăcaţi de prejudecăţi şi să urmăriți acest spectacol al contrastelor, în care nonconformismul se îmbină cu sensibilitatea, iar umorul, cu profunzimea sentimentelor. Un spectacol care, cu siguranţă, vă va face să vă priviţi altfel vecinii.

Recomandare vârstă: 16+

Preț bilet de la 50 lei
Bilete: mySTAGE.ro, Eventbook.ro

Miercuri, 26 octombrie I ora 19.00
OLEANNA de David Mamet
Cu: Cristiana Luca, Lucian Pavel
Regia: Bogdan Budeș


O studentă își acuză profesorul de hărțuire sexuală. O conversație aparent inofensivă are consecințe explozive. Există oare un "adevăr absolut" al unei situații?

În piesa Oleanna, publicată în 1992, David Mamet povestește despre lupta pentru putere dintre un profesor universitar și una dintre studentele sale, care îl acuză de hărțuire sexuală. Este unul dintre cele mai controversate texte din ultimii treizeci de ani, ce explorează strălucit consecințele explozive ale unei conversații aparent inofensive.

După cum notează regizorul și dramaturgul Harold Pinter, în corespondența cu Mamet : “Nu poate exista o piesă mai dură sau mai curajoasă decât Oleanna. Finalul original este, în mod genial, „ultima răsucire a cuțitului”.

O producție a Teatrului de Artă București, cu sprijinul Asociației Împreună pentru o Viață mai Bună

Preţ bilet: de la 50 lei
Bilete: mySTAGE.ro, Eventbook.ro

Joi, 27 octombrie I ora 19.00
UN BĂRBAT ȘI MAI MULTE FEMEI de Leonid Zorin
Cu: Paula Chirilă și George Constantinescu
Regia: Bogdan Hușanu

*Premiul pentru Cea mai bună actriță (Paula Chirilă) și
*Premiul pentru Cel mai bun spectacol, la Comic 7B - Festival Internațional de Teatru Independent de Comedie, 2018

Într-o societate în care bărbaţii încă se mai întreabă "ce-şi doresc femeile", Teatrul de Artă Bucureşti a descoperit secretul eternului feminin: firea permanent schimbătoare a "sexului slab". Garunski, personajul masculin, cunoaşte, de-a lungul spectacolului, femeia înger, femeia exaltată, femeia paznic, femeia autoritară, femeia disperată, femeia victimă, femeia romantică – acestea devenind norocul şi ghinionul din viaţa lui. 

Preţ bilet: de la 50 lei
Bilete: Eventbook.ro, mySTAGE.ro

Vineri, 28 octombrie I ora 19.00
ȘASE DIN 49 de Spiró György
Cu: Dana Voicu, Liviu Cheloiu
Regia: Alexandru Maftei


*Premiul pentru Cea mai buna actriță (Dana Voicu) și
*Premiul pentru Cel mai bun actor (Liviu Cheloiu), la Comic 7 B – Festival Internațional de Teatru Independent de Comedie, 2017
*Selectat în FNT – Festivalul Național de Teatru, 2014

Ce i se poate întâmpla unui cuplu de oameni simpli, atunci când este pus în fața unui bilet câștigător la loto, care valorează 10 milioane de euro? Cei doi,
soț și soție, părinți a doi adolescenți, evoluează de la bucurie frenetică și imaginație bolnavă, până la frică paralizantă sau paranoia avansată. Toate hibele mai vechi sau mai noi ale relație lor ies încet, încet, la iveală, într-o cavalcadă când comică, când tragi-comică ce culminează cu un gest extrem.

Preţ bilet : de la 50 lei
Bilete : mySTAGE.ro, Eventbook.ro

Duminică, 30 octombrie I ora 19.00
ŞI VENI BĂRBATUL LA FEMEIE de Semion Zlotnikov
Cu: Mihaela Sîrbu şi Lucian Pavel
Traducerea și regia: Bogdan Budeş


*Premiul pentru Cel mai bun actor (Lucian Pavel) și
*Premiul pentru Cea mai bună regie, la Comic 7B - Festival Internațional de Teatru Independent de Comedie, 2018
*Diplomă de Excelență, la Festivalul Zile și Nopți de Teatru la Brăila, 2017

Dina și Victor sunt trecuți de patruzeci de ani, divorțați, și fiecare are câte un copil dintr-o fostă căsătorie. "Trecuți de patruzeci de ani" nu e o vârstă la care viața ia sfârșit. Așa că prietenii lor comuni, Jora și Judith, încearcă să le vină în ajutor, aranjându-le o întâlnire. Victor se prezintă acasă la Dina, într-o seară ploioasă de sâmbătă. Dar amândoi au de înfruntat temeri, frustrări și dezamăgiri din trecut. Așa că se apropie unul de celălalt cu o stângăcie plină de candoare, care dă naștere unor replici strălucitoare. O comedie înduioșătoare, o privire amuzată asupra a doi oameni care vor să o ia de la capăt, împreună.

Coproducție Teatrul de Artă București și Teatrul Fără Frontiere

Preţ bilet: de la 50 lei
Bilete: Eventbook.ro, mySTAGE.ro

***

IMPORTANT

Accesul la spectacole nu mai este condiționat de prezentarea Certificatului verde.
Pentru siguranța tuturor, echipa Teatrului de Artă București continuă să igienizeze și să dezinfecteze spațiul și recomandă:
- să purtați mască de protecție și să folosiți gelul dezinfectant din foaier
- să evitați să veniți la teatru dacă aveți simptome de viroză, chiar și minore