The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

S-au deschis înscrierile la IDEO IDEIS XIII (06-12 august)

News / 13 Apr 2018 / INSTITUTE.RO
  • S-au deschis înscrierile la IDEO IDEIS XIII (06-12 august)
  • S-au deschis înscrierile la IDEO IDEIS XIII (06-12 august) foto: Vlad Catana
1/2
De azi începând, trupele de teatru de liceeni din toată țara se pot înscrie la cea de-a XIII-a ediție a festivalului IDEO IDEIS, care va avea loc între 6 și 12 august la Alexandria. Opt trupe din cele înscrise și o trupă locală, din Alexandria, vor putea participa la secțiunea non-competitivă „Spectacole de Teatru Tânăr” a celui mai mare festival de teatru tânăr din România. Ultima zi de înscrieri pentru trupe este 17 mai 2018.

Participarea la festival le asigură liceenilor din trupele selectate un program intensiv de ateliere de dezvoltare personală și ateliere de măiestrie special gândite pentru ei, unde pot alege între dans, scriere creativă, muzică, film sau fotografie, toate susținute de tineri profesioniști. În fiecare seară pot participa gratuit la toate evenimentele din festival: spectacole de teatru profesionist, masterclassuri, Seara Povestitorilor, Cinemateca Târzie. De asemenea, fiecare trupă va avea alături pe timpul festivalului un profesionist din lumea teatrului care o va ghida și va oferi feedback aplicat fiecărui participant în parte. Acesta îi va fi desemnat fiecărei trupe dintre invitații festivalului, și anume Pavel Bartoș, Dorina Chiriac, Marius Manole, Medeea Marinescu, Șerban Pavlu, Ofelia Popii, Cătălin Ștefănescu, Andi Vasluianu și Vlad Zamfirescu.

Trupele se pot înscrie pe www.ideoideis.ro/inscriere. Toate detaliile necesare înscrierii sunt disponibile în Ghidul Trupelor Aplicante.

Trupele selectate vor fi anunțate pe 25 mai. Selecționerii trupelor sunt Andreea Borțun (regizor, co-președinte Asociația TETA), Alexandru Ion (actor, co-președinte Asociația TETA), Andu Ruscan (teatrolog, director IDEO IDEIS) Lavinia Cioacă (manager cultural, vice-președinte Asociația TETA), și Paul Petrache (critic de film, coordonator al departamentului relații trupe IDEO IDEIS).

***

IDEO IDEIS este un festival de teatru pentru comunitate și, în același timp, un eveniment dedicat procesului de educație alternativă pentru tinerii liceeni din România. Structura festivalului este unică în peisajul festivalurilor de teatru din țară și are rolul de a-i ajuta pe participanți să-și îmbunătățească abilitățile de comunicare, să capete încredere în ei înșiși și să interacționeze cu tipuri de modele relevante pentru dezvoltarea lor personală și profesională.