The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Se lansează ”MONOMER: Future prospects about old habits”, un proiect de investigație coregrafică

Articol / 06 Apr 2021 / The Institute
  • Se lansează ”MONOMER: Future prospects about old habits”, un proiect de investigație coregrafică
1/1
Asociația Macaia lansează ”MONOMER: Future prospects about old habits”, un proiect de investigație coregrafică, ce radiografiază printr-un dance-performance imersiv perioada de lockdown și efectele acesteia asupra corpului performerilor.

Proiectul se desfășoară în perioada februarie-iunie 2021 și propune o abordare interdisciplinară, vizând perspective artistice diferite, care se intersectează pe linie coregrafică, cu scopul de a-i încuraja pe artiștii implicați să își exerseze multidisciplinaritatea. Nucleul proiectului îl reprezintă procesul de descompunere a mișcării corporale similară cu procesul de polimerizare a plasticului, ce va duce la realizarea un produs de tip nou - spectacol coregrafic imersiv, venit să completeze o zonă de expresie artistică neexplorată în totalitate, cea a art perfomance-ului.

Proiectul debutează cu lansarea unui film de dans, SAFE HOUSE, inspirat de realitatea pe care pandemia a impus-o în urmă cu an în viața și în practicile artistice ale membrilor echipei. Inspirat de distanțare și motivat de apropiere, filmul reprezintă o etapă în care corpurile și emoțiile performerilor devin surse de inspirație mai puternice decât personajele pe care aceștia sunt obișnuiți să le interpreteze pe scenă sau în filme. SAFE HOUSE își propune să celebreze procesele prin care corpul și muzica reușesc să unească o generație distanțată. Lansarea oficială va avea loc online pe 7 aprilie, ora 20:00 pe paginile de Youtube și Facebook ale proiectului.

În ”MONOMER: Future prospects about old habits” se regăsesc o serie de produse artistice și culturale, cel mai important fiind performance-ul imersiv de dans contemporan ce va avea loc începând cu luna mai la: Centrul Național al Dansului București, Studio M - Sfântu Gheorghe, Universitatea de Arte din Târgu Mureș, D’art pour tout le monde - București. Mesajul proiectului va fi livrat în cheie artistică prin diferite medii (actorie/performance, dans contemporan, fotografie, sound-design, artă vizuală, antropologie, graphic design, animație 3D, programare). Astfel, echipa acestuia își propune introducerea unei noi formule coregrafice. Proiectul se va desfășura atât în mediul online, cât și offline, declinat prin: cercetare artistică, eveniment imersiv, VR, augumentarea unei expoziții fotografice și conceperea unui sound-design inovativ, realizat cu ajutorul zgomotului produs de plasticul din locuințele artiștilor implicați.

Multidisciplinaritatea artistică pe linie coregrafică ne ajută să dezvoltăm o metodologie inovativă în domeniul dansului contemporan, proiectul implicând o serie de workshop-uri, repetiții digitale și artist talks-uri ce vor fi axate pe tehnologie, mental health, plastic, creativitate și mișcare. Din dorința de a oferi o educație alternativă tinerilor artiști din medii diferite și având scopul de a susține și de a dezvolta sectorul coregrafic din România, ”MONOMER: Future prospects about old habits”, își propune să fie o sursă de curaj și inspirație.

Echipa SAFE HOUSE

#produced by MONOMER

Concept și regie artistică: Oana Arsenoi

Performeri: Vlad Benescu, Tudor-Răzvan Morar, Alina Tofan

Muzică: Tudor-Răzvan Morar

Montaj: Alexandru-Claudiu Maxim

Operatori cameră: Adi Dima, Tiberiu Enache

Post-Producție: Alexandru-Claudiu Maxim, Vlad Grigore

Costume: Filip Longfellow, Adela Popescu

Comunicare și PR: Ioana Buraga

Foto: Georgiana Vlahbei

Membrii Asociației Macaia sunt tineri artiști din diferite domenii de activitate care au ales un stil de viață bazat pe o autoeducare continuă. Echipa proiectului este formată din Oana Arsenoi (art director/ manager de proiect), Alina Tofan (responsabilă de cercetarea artistică/ performer/ asistent proiect), Tudor-Răzvan Morar (performer/ sound designer), Vlad Benescu (performer), Alexandru-Claudiu Maxim (new media artist), Vlad Grigore (designer grafic, scenograf digital), Georgiana Vlahbei (artist fotograf), Ioana Buraga (responsabil de comunicare și PR), Filip Longfellow (realizare costume și asistență tehnică), Paul Ruben Grec (director administrativ).

Misiunea Asociației MACAIA este de a aduce o contribuție pozitivă în comunitate, prin inițierea și derularea unor proiecte și programe cu impact social și cultural, atât la nivel local, cât și european.

Partenerii proiectului

Uniunea Artiștilor Plastici din România, Asociația D3M (E T A J artist-run space), Asociația AMURAL, Asociația Mai Mult Verde, D’art pour tout le monde, Fabrica de Pensule, Studio M, Centrul Național al Dansului București, Universitatea de Arte din Târgu Mureș, Colegiul Național de Artă “George Apostu Bacău”, Radio Guerrilla, Revista Cultura, România Pozitivă, Darobyn Media Production, FaineVintage, eblogAUTO.ro

Le puteți urmări povestea pe:

  • Facebook: https://www.facebook.com/monomer.future
  • Facebook SAFE HOUSE Event: https://www.facebook.com/events/1140072526426638
  • Instagram: https://www.instagram.com/monomer.future/
  • Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCYINtG0cHb-I-wFMtPNWQEQ
  • Soundcloud: https://soundcloud.com/monomer-future







  •