The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Stația de Cercetare pentru Artă și Viață și Pavilionul Goethe găzduiesc evenimente despre dimensiuni ale pierderii

Articol / 20 Iun 2023 / Andra Mihai
  • Stația de Cercetare pentru Artă și Viață și Pavilionul Goethe găzduiesc evenimente despre dimensiuni ale pierderii
1/1
În încercarea de a explora dimensiunile complexe ale pierderii și de a înțelege cum acestea ne afectează, Asociația Developing Art organizează două evenimente la care vă invită: Adunarea Comemorativă de Solstițiu și Sânziene și All Sorts of Feelings – All Sorts of Griefs. 

Primul eveniment va avea loc la Stația de Cercetare pentru Artă și Viață din Siliștea Snagovului pe 24 iunie, între orele 17:00 și 21:00. Evenimentul este găzduit de Alina Ușurelu, Maria Bîrsan, Siegmar Zacharias și Zayah și este o întâlnire comunitară, non-formală și relaxată ce își propune să creeze un cadru comun de celebrare a vieții și a morții în contextul a două sărbători naturale și supranaturale: cea mai luminoasă zi din an și comemorarea sânzienelor, celebrare de origine geto-dacă. 

Evenimentul este rezultatul cercetării performative despre moarte, pierdere și emoțiile asociate acestor experiențe, dezvoltată de artistele Alina Ușurelu și Cristina Lilienfeld în Portugalia, în colaborare cu Anca Ușurelu, Maria Bîrsan și Siegmar Zacharias. Această întâlnire va oferi participanților oportunitatea de a experimenta practici creative, performative și comunitare inspirate din procesul lor de lucru.

Pentru a ajunge la Stația de Cercetare pentru Artă și Viață din Siliștea Snagovului, există mai multe opțiuni: cu mașina personală, cu un microbuz pus la dispoziție de organizatori sau cu autobuzul 446 de la Piața Presei Libere și oprire la stația Pescari.

Al doilea eveniment, All Sorts of Feelings - All Sorts of Griefs, va avea loc la Pavilionul Goethe pe 26 iunie, la ora 19:30. Artistele Alina Ușurelu și Siegmar Zacharias vor susține Artist Talks, moderate de Maria Bîrsan, în care vor discuta despre pierdere, moarte și jale, multiplele valențe ale acestor experiențe și conexiunea dintre aceste emoții și practicile performative și artistice care le pot însoții. De asemenea, participanții vor avea posibilitatea să vadă fragmente din cele trei ritualuri ale artistelor Alina Ușurelu și Cristina Lilienfeld: See You Soon, You Can Hold My Heart While I Go On și The Birds Might Weave It Into Their Nests.

Proiectul All Sorts of Feelings vine în întâmpinarea nevoii de aprofundare a felurilor în care înțelegem îmbătrânirea, pierderea, suferința, moartea și felul în care acestea afectează realitățile corporale și emoționale.  

***

Proiectul este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național - AFCN și nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite, acestea fiind în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.