The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Timișorenii sunt așteptați în weekend la spectacolul ”Metamorfoze"

/ 18 Noi 2021 / Andra Mihai
  • Timișorenii sunt așteptați în weekend la spectacolul ”Metamorfoze"
1/1

Sâmbătă și duminică, între orele 12:00 si 19:00,
spectatorii sunt așteptați  la Casa de Cultură a Studenților Timișoara să parcurgă labirintul creat de către voluntarii Asociației Teatrul Experimental Senzorial (Teatrul Labirint Asylum) sub coordonarea regizorului Sebastian Dobrescu.
Spectacolul "Metamorfoze" este conceput ca o călătorie imersivă către rădăcinile universului, în jurul celor 4 elemente și a întrebării primordiale: "Ce le ține împreună?". Spectatorii vor deveni co-creatori ai unei călătorii a simțurilor, ce îmbină iluzia cu realitatea, unde imaginația poate prinde forme noi și sentimentele valori nedescoperite. O călătorie durează 50 de minute.

În timpul unei reprezentații de Teatru Labirint, spectatorul este personajul principal din poveste. Astfel, o dată la fiecare 5 minute, câte un spectator își începe călătoria în labirint, trecând printr-o serie de momente artistice și instalații în diferite spații și încăperi. Momentele piesei pot fi modelate în funcție de empatia creată între spectator și actor și de senzațiile, sentimentele revelate pe parcursul reprezentației, fiecare călătorie personală devenind astfel o experiență unică, vie și directă.
Teatrul Senzorial Labirint este un performance artistic ce presupune o interacțiune constantă și directă cu spectatorii, o experiență ce îndeamnă la introspecție asupra naturii emoțiilor umane. 

Spectacolul face parte din proiectul Open Minds - stagiune de teatru senzorial, derulat de Asociația Teatrul Experimental Senzorial și are scopul de a explora efectele psihologice a teatrului senzorial.
Teatrul Senzorial Asylum are o tradiție de 5 ani în Timișoara, timp în care s-au creat peste 85 de spectacole de acest fel, 130 de workshopuri pentru peste 4000 de beneficiari, colaborand in multiple proiecte cu Teatrul Național Timișoara, Timișoara Capitală Culturală, Institutul Cultural Francez și alte instituții de renume.
 
***
Proiect cultural realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local Timișoara. Proiectul cultural nu reprezintă în mod necesar poziția Primăriei Municipiului Timișoara și a Consiliului Local Timișoara. Conținutul proiectului cultural și modul în care rezultatele acestuia pot fi folosite reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor și beneficiarului finanțării. Primăria Municipiului Timișoara și Consiliul Local Timișoara nu sunt responsabile pentru conținutul materialului și modul în care acesta ar putea fi folosit.

Participarea la spectacol este gratuită.
Pentru mai multe informații despre proiect și despre Teatrul Labirint Asylum puteți accesa pagina de Facebook, de Instagram sau siteul
Link către eveniment aici